icon

Adaptácia v škôlke: Čo robiť, keď dieťa ochorie?

3. sep 2026

Áno čakala som choroby ale teda dúfala som aspoň pár dní ze vydrží, že sa trochu adaptuje , že ja si vydýchnem , tieto dni boli extra náročné aj s druhou dcérou, budúci týždeň ide manžel na sluzobku, no úplne ma to dostalo...viem ze určite nie som jediná aj keď sa tak cítim...mám pocit že vždy sa pokasle co sa môže..

amelia89
3. sep 2026

Ano,takto to uz chodi.. Bude viac chory doma ako v skolke

parvinka0001
3. sep 2026
@amelia89

Ano,takto to uz chodi.. Bude viac chory doma ako v skolke

@amelia89 vôbec to tak nemusí byť .

amelia89
3. sep 2026
@parvinka0001

@amelia89 vôbec to tak nemusí byť .

@parvinka0001 nemusi ano. bodajby nebolo.

anonym_56a0a0
3. sep 2026

@anonym_autor joj moja zlata, u nas tak isto minuly rok, dva dni v skolke tyzden doma ,styri dni v skolke dva tyzdne doma a to sa uz tak tahalo cely skolsky rok

foxxie27
3. sep 2026

Moje dvojičky boli v škôlke prvý deň a jeden hneď večer bum, 40-tka horúčka 🤷‍♀️ nádych, výdych, čo už 😮‍💨 bude lepšie

thirstymonk
3. sep 2026

Prvý rok v škôlke je vždy taký masaker. Viac doma než v školke.

anonym_267b7e
3. sep 2026
@thirstymonk

Prvý rok v škôlke je vždy taký masaker. Viac doma než v školke.

@thirstymonk ja som tak bola celä škôlku a skoro celý prvý stupeň na ZŠ.

autor
3. sep 2026

Áno mate pravdu, ja viem ze sa to dalo čakať...do toho si hľadám prácu v podstate našťastie ze ešte som nezamestnana lebo neviem si predstaviť byť 3 dní v práci a už chorý, muž preč, nemá mi kto pomôcť...to by ma aj hned vyhodili rovno..hlavne aby ja som bola ok a vládala sa starať o deti..

anonym_9be0c5
3. sep 2026

@anonym_autor ahoj, sucitim s tebou. Môj je tiež teraz 3.den v škôlke a môj zle znáša adaptaciu, je z toho až zdeptany by som povedala. Strašne náročné dni sú toto. Je to taká nárazova záťaž na tie deti.

anonym_f75c7a
3. sep 2026

Je to prirodzené, dieťa je vystresované v novom kolektíve, rýchlejšie niečo pochytí. Ja učím už vyše dvadsať rokov. Včera dve deti huhňali, kýchali a dnes už cítim štípanie v nose 🤷‍♀️ čo taký drobec, čo bol doteraz doma? čaká vás imunitný kolotoč, tomu sa bohužiaľ nevyhnete. Môj syn bol v škôlke štyri roky. V poslednom roku ako predškolák bol chorý najviac. Mononukleóza, kiahne, angína a pred rozlúčkou s MŠ laryngitída 🤦🏻‍♀️ v prvom ročníku prvý týždeň vo štvrtok horúčka a zase angína. S manželom sme sa striedali na OČR, čo iné sme mohli robiť? Časom to ustalo. V zime mal ešte chrípku a potom už kľud. V druhom ročníku chýbal iba 1 deň, keď sme boli u zubárky. Jednoducho si tým musíte prejsť.

anonym_b00596
3. sep 2026

@anonym_autor áno viem asi ako sa cítite .
Vedsinu to tak býva že dieťa je viac choré ako škôlke.
Nebojte nám adaptáciu vždy skazila chorobám.
Dcéra minuli rok už chodila do škôlky druhý rok aj tak po 4 dňoch už bola doma chorá ..
( Prvý rok restive prvý polrok 2024/2025 bol lepšie keď nastúpila a potom to už išlo pomalý dole vodou.
od 2polky roku a tak tiež rok ,2025/2026 bol na chorobu hrôza horšie ako ten prvý rok .)Nebojte sa určite nerobíte nič zle len to tak prosté je sú viac choré deti a menej choré ale trochu je to otom že rodiač dávajú do škôlky choré deti

anonym_f0cbf1
3. sep 2026

@anonym_autor No liečiť ho.

autor
Včera o 08:08
@anonym_f0cbf1

@anonym_autor No liečiť ho.

@anonym_f0cbf1 No samozrejme ze liečiť ho, toto automatické menenie nadpisov je na porazenie...nepotrebujem vedieť co robit len som chcela nejako vyventilovat svoju frustráciu ze ešte sa ani nestihol adaptovat, ani nabehnúť na režim a už je chorý a vyradený min.na týždeň...len som smutná a frustrovaný nič viac..nie som prvá ani posledná, ale to neznamená ze nemám nárok na také pocity ;(

merkelica
Včera o 17:56

@anonym_autor ak ochorie treba ist k kekarovi