icon

Aké máte skúsenosti s nástupom detí do materskej školy?

karin162
25. aug 2026

Ahojte, aké máte skúsenosti s nástupom detí do materskej školy? Hodnotíte to skôr negatívne, alebo pozitívne?

anonym_4daa2a
25. aug 2026

Len pozitívne. Prečo negatívne?

13uzivatelka11
25. aug 2026

No žeby záležalo od konkrétneho dieťaťa a konkrétnej škôlky? Ja hodnotím pozitívne a to mám dosť nesmelé a nespolocenske dieťa, ale mala som obrovskú výhodu že svokra je od prvého dňa jeho učiteľka v škôlke takže nástup bol u nás super. Kamoška zas hodnotila negatívne, aj to odložila o rok, lebo prístup učiteliek otrasný a to nie je žiadna precitlivela matka, jej dieťa je zvyknuté byť bez nej, ale keď mi hovorila ako sa tam správali tak by sa mi to tiež nepáčilo.

parvinka0001
25. aug 2026
@13uzivatelka11

No žeby záležalo od konkrétneho dieťaťa a konkrétnej škôlky? Ja hodnotím pozitívne a to mám dosť nesmelé a nespolocenske dieťa, ale mala som obrovskú výhodu že svokra je od prvého dňa jeho učiteľka v škôlke takže nástup bol u nás super. Kamoška zas hodnotila negatívne, aj to odložila o rok, lebo prístup učiteliek otrasný a to nie je žiadna precitlivela matka, jej dieťa je zvyknuté byť bez nej, ale keď mi hovorila ako sa tam správali tak by sa mi to tiež nepáčilo.

@13uzivatelka11 vždy a všade sa také učiteľky nájdu žiaľ .či škôlka či škola .

Zamna pozitívne. Čím mladšie dieťa pôjde podľa mňa do škôlky tým lepšie si zvykne. 5-6 ročnému už je ťažko dávať režim že teraz toto musíš ako predskolak . Ja svojim vždy vravím keď majú hlášky že sa im nechce ,tak im poviem mne sa tiež nechce ale máme každý svoje povinnosti