Práca v materskej škôlke: Naplňujúca profesia alebo nie?
Ahojte, je to pre vás naplňujúca práca? Ako hodnotíte pozitíva a čo sú pre vás negatíva? Váham so štúdiom a následne sa pokúsiť nájsť prácu v materskej škôlke...
Niekoho to moze naplnat, niekoho nie. Poznam ucitelky, co po par rokoch odisli vyhorete a poznam aj take, co do dochodku vydrzali s usmevom na tvari. Ty musis vediet, ci mas nato predpoklady a ako vnimas pracu s detmi.
najprv si ujasni pojmy drahá
materská škola
alebo
škôlka
materská škôlka ako termín neexistuje
@anonym_4cf8f1 mimo Bratislavy podlamna pracu najdes malokedy (a ked uz, tak si ju musis udrzat), alebo vobec... Ja som sa tak stahovala 200km do BA, kde mi este aj platia mesacne nejaku sumu za to, ze tu vobec ucim. Je to fajn praca, deti su zlate a krasne sa vsetko ucia, rada s nimi robim cokolvek a oni nam tu lasku vratia ale neprijemne su neustale zmeny z ministerstva, mizerny plat, takze mam aj druhu pracu (a to mam vš), papierovacky, neplatene nadcasy casto (pretoze by som inak s kolegynami vela veci nestihala), dlho nevedeli ako vyplacat nahradne volno, dovolenku si minut pocas roka nemozem aj to max 1 den raz za cas, neustale ale fakt neustale som chora aj ked ucim dlhsie a uzivam okrem pestrej stravy aj vitaminy, hybem sa a som fit postavy a najhorsi su rodicia, pretoze ich maniere su katastrofalne... Plus v ms neustale nechavaj chore deti aj po poslani dietata domov a potom sa to prejavi na vsetkych aj mne...
Po polročných prázdninách je to viac únava, ako radosť…. Celoživotne vzdelávanie (školenia doma pred pc), štúdium, veľmi drzé deti a to všetko za 800€ mesacne 😵💫 samozrejme prvé 2roky zmluva na dobu určitú….v triede 25 deti, z toho 4-5 deti špeciálnych, často bez asistentky, bez pomocnej vychovavatelky, nespokojní rodicia…. 😵💫 ideš sa roztrhat za tie deti, aj tak budeš zlá.🤷♀️ 🫣 zabalila som to po pár rokoch.
@heneesy Toto nie je praca, ktoru robis pre peniaze. Tuto pracu robis, lebo ju milujes.
@adri266 boze tieto reci stale. Kazdy sa snazime vykonavat pracu najlepsie ako vieme, ale kazde jedno zamestnanie je nieco, co ta zivi a plati ti ucty, tak sa konecne prestanme tvarit, ze ucitel sa ma plazit po bruchu a dakovat za to, ze moze sluzit detickam a rodicom, najlepsie zadarmo a s usmevom na tvari.
@adri266 boze tieto reci stale. Kazdy sa snazime vykonavat pracu najlepsie ako vieme, ale kazde jedno zamestnanie je nieco, co ta zivi a plati ti ucty, tak sa konecne prestanme tvarit, ze ucitel sa ma plazit po bruchu a dakovat za to, ze moze sluzit detickam a rodicom, najlepsie zadarmo a s usmevom na tvari.
@anonym_ccfe42 Tvoje slova si asi chcela smerovat autorke.
@heneesy Ja by som bola z takej skupiny deti znervovana, hoci su zlate. Ale napriklad v nasej skolke su uzasne ucitelky, na ktorych vidiet, ze ich to velmi bavi, stale vymyslaju nieco pre deti, ozaj sa pre kazde jedno dieta snazia. Skolka je sukromna, tak tipujem, ze platovo nie su az tak nizko ako v statnej (dufam, za tu pracu, co robia). Nie je to praca pre kazdeho, ale niekto sa v tom najde.

najprv si ujasni pojmy drahá
materská škola
alebo
škôlka
materská škôlka ako termín neexistuje