Ako motivovať dieťa k raňajkám pred škôlkou?
Moje dieta nechce pred skolkou jest ranajky. Ja tomu uplne rozumiem, tiez mi nechuti hned po prebudeni, ale potom je v skolke velmi hladny a ked pride pred obedom domov, pyta si papat blbosti, ktore mu samozrejme nedam, lebo obed a pod. Cez vikend tiez niekedy ranajky papa aj cele doobedie. Potom obed tak tak a vecer je taky hladny, ze by zjedol aj kona. Viem, ze by som mu mala jedlo vziat, ked ho neje, ale potom sa nenaje vobec. Takto aspon nieco pozobka, alebo ked ho nakrmim, tak zje, ale od malicka sa krmi sam, ja som sa snazila, aby bol co najviac samostatny v tomto...
@anonym_autor daj mu vypiť mlieko, kakao, domáci jogurtový nápoj (mixované ovocie s bielym jogurtom a teplým mliekom... pred odchodom z domu... to ho zasýti do desiatej.
existuje aj take co sa vola desiata a olovrant, nie len ranajky obed a vecera
Nemá v škôlke desiatu ?
Náš vypije ráno kakao/ čaj, zje trošku z jogurtu alebo kúsok vianočky, chlebíku. Je po mne, viac do seba nedostane. Ale desiatu v škôlke už zje normálne.
Moje deti neranajkuju tiež a v škôlke jedia až o 9tej. Sú v škôlke od 7,30. A najhoršie ja tom je, že keď im nechutí nátierka, čo by som tiež nejedla, čistý chlieb im nedajú, zostanú hladné do obeda. A keď je v škôlke sladký obed, ako dukátové, či rezance alebo gule s posýpkou atď...to nezjedia tiež, a jedia až o 14,30-15h aj to im zase nedajú čistý chlieb, keď majú nátierku ktorú nechcú. Ja viem, že majú nejaké normy atď...ale zase nechať dieťa o hlade celý deň...alebo kričia na nich, aby zjedli. Platíme za stravu a aj tak nič nezjedia. A same učiteľky si platia donášku, keď majú napríklad špenát a neznášajú to. Rovno pred deťmi to povedia, ako naposledy, keď som išla pre deti na obed , tak hovorila, že sa pozvracia z toho obedu čo majú "dnes" tak si objednala pizzu a doniesla do triedy 😂
Tiez mi rano maly pije kakavko a este z flasky,je to jeho kazdodenny ritual pred skolkou.
u nas v skolke maju o 9 desistu a 11:30 obed aj deti na pol dennej dochadzke z nej potom odcgadzaju medzi 12:00-12:30. Ale ak nema v skolke stravu tak by som to riesila tak ze bosila by som mu nejake pecivo, kapsicku do skolky aby aspon nieco mal nez pridete domov. A ak doma potom neje tak ak ma poobednajsu odpocinok dat obed az po nom alebo aj ked nema tak posunut obed alebo zo skolky sa zsstavte niekde na ihrisku nech sa vybeha a tak mu aj vyhladne.
@anonym_autor a preco mu, ked je doma, nedavas normalne ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru? V skolke mavaju aj desiatu, aj olovrant.
syn hned po zobudeni pije mlieko
a v školke maju 8:30 prve jedenie čo je fajn
a to nemá v školke ani olovrant ? a to chodi pred obedom zo školky domov ?
u nas je obed o 11:30 a dieťa može isť domov po 12
Nevymýšľaj. V škôlke majú desiatu, obed a ešte aj olovrant. Ráno mu daj pohár mlieka, do desiatej vydrží a obed bude mať normálny v škôlke alebo teda doma ak ho pred tým berieš. Aj keď neviem prečo.

V škôlke neraňajkuje? Nemá obed ?