icon

Ako motivovať nejedáka v škôlke skúšať nové jedlá?

Včera o 10:57

Ahojte, Naša mala nie je veľký jedák, veľa toho nechce ani ochutnať.. hneď povie, že to nemá rada a nedá to do úst.. v septembri ide do škôlky a už teraz sa bojím, ako to bude s jedlom.. mali ste také deti? Zvykli si v školke? Či boli hladné, keď nezjedli desiatu a obed? Ako ju motivovať skúšať nové jedlá? Ďakujem

parvinka0001
Včera o 11:02

Možno ho budú motivovať druhé deti že oni to jedia bude aj on a možno nebude jesť nic . Tu len čas ukáže. Veľa učiteliek ide štýlom že aspoň nech ochutná a uvidi . V škôlkach je veľa divných kombinácii na ochutnanie 😁

anonym_88cfef
Včera o 11:49

@anonym_autor tak, že syn prvé dva dni ani nesadol k deťom k stolu 😁 ale na obed išiel domov. Nespal tam. Potom ho asi nejak nalakali aspoň sadnúť, zjedol kôrku z chleba, bez všetkého. Na ďalší deň čistú šťavu z polievky a po týždni povedal, že tam varia lepšie ako doma 😂 doma jedol do nástupu do škôlky len suchý rohlík, detskú výživu a biely jogurt, ostatné len namočil jazyk a že fuj. Teraz zje všetko aj doma. Najradšej má rizoto, špenát, kuracie stehná. A halušky hocijaké.

lasona
Včera o 12:17

Jojo mame doma to iste, no nikam, nepomohli ani deti...doktorka vravi zw je to len obdobie, ze mam čakať...cakam 3 roky a zatiaľ sa nič nezmenilo...ale nebýva vôbec chorý....on spapa iba suche veci....cize suchu ryzu, suchu cestovinu, zemiaky, suchý chleb. ..sem tam nejaku polievku ...a to je všetko....

mama_z_besstu
Zástupca značky
Včera o 12:22

@anonym_autor Ahoj, mala som presne to isté pri dcérke - k väčšine jedál sa nechcela ani priblížiť... Skúšala som všetko: vykrajovačky v tvare zvieratiek (vykrajovala som jej chlebík, zeleninu, ovocie), mrazila som ovocné nanuky vo forme na prstienky, mixovala polievky na kaše... V škôlke, bohužiaľ, neodkukala papanie od ostatných spolužiakov, ako mnohí predpovedali. Ale postupne v predškolskom veku si už zvykla a vždy zjedla aspoň čo-to. A aktuálne ako druháčka už presne vie, čo si pri nakladaní porcií dá (niekedy viac prílohy, niekedy 2 taniere polievky) a naje sa dosýta - to je hlavné 😍🍝🍲

martinkatinka
Včera o 12:35

Moj bol od 2,5 roka v skolke. Nejedol. Niektore dni fakt ze vobec. Statocne pani ucitelky, kucharky aj vsetok pomocny personal to s nim vydrzal 4 roky. Obcas sa najedol. Prezil.. V skole zacal chodit na obed, samozrejme to iste... Nejedol. Zije. Zje par jedal a to uz ma takmer 15... Trochu sa to zlepsilo, ale stale je to nejedak.

viestta
Včera o 12:41

@anonym_autor treba mu dat cas, niektore jedla sa casom nauci jest, niektore nie. Vsak aj dospelaci maju jedla, ktore im cez zuby neprejdu.
Nas este pred rokom nezjedol cibulu ked ju videl, zrazu sa dozaduje cibule aj tam kde ani nepatri. Stacila jedna grilovacka, kde ho ukecali, nech skusi cibulu opecenu na rovnakom razni ako spekacka. Ja cibulu, ktoru vidim nezjem doteraz.

autor
Včera o 13:55

Ďakujem za odpovede.. ako ona zje pár lyžíc polievky doma.. suchý chlieb šunka syr.. občas 2-3 krúžky uhorky.. pizzu zje.. halušky paprikáš, ale bez mäsa, len šťava.. nejaké koláče občas.. nie plnkové.. hranolky, rybie prsty, občas syr
.. cibuľovej krúžky zje.. palacinky suché čisté.. lievance, placky.. ale že by si dala normálny obed zemiaky, mäsko.. alebo ryža, mäsko.. to nehrozí.. radšej zje cereálie v mlieku.. alebo suchý chlieb..