Ako motivujete 5 ročné dieťa, aby vydržalo pri jednej činnosti?
Mám 5 ročnú dcéru a vôbec nevydrží pri žiadnej činnosti, ak ano, tak iba chvíľku. Ak sa jej nedarí je strašná nerváčka a hned to nechá tak? poradte prosím.
@astera - hra sa sama, ty s nou, alebo sa ty ten cas venujes malej sestre ci domacnosti? Skus si to zodpovedat, ak vidi, ze sa venujes jej, prestane mat chut zabavit sa sama... chce aby si bola s nou aj ty... pomoze ak si sadnes k nej a tiez si budes kreslit, stavat, modelovat... ona bude robit veci koncentrovanejsie, pomahat jej nemusis, len to robte paralelne... pomoze to...
Presne naopak, ako vraví anjelicek. U nás nefunguje to, že sa hrám s ním....Keď som pri ňom, tak väčšinou maľujem, staviam atď. len ja. On to vymyslí, ale veľmi sa pridávať nechce. Díva sa a o chvíľku chce robiť niečo iné - všetko tak cca 5 min. Ale keď varím (aj 2 hodiny), tak ma nechá a zabaví sa sám - nemá na výber 😀 . Len si nemôžem sadnúť - to už okamžite pribehne a vyžaduje pozornosť. Ja vidím chybu v tom, že som sa s ním priveľa "piplala", keď bol maličký a on si zvykol. Teraz sa ho snažím naučiť samostatnosti. Nevadí mi, ze strieda činnosti, hlavne, že mi nie je stále zavesený na nohe.
Motivovala som všelijako. Robila som to isté, upokojovala keď sa nedarilo, pomáhala atď....ale v praxi to vôbec nepomáhalo. Všetko to u nás bolo o dozrievaní nervovej sústavy. Takže časom dieťa postupne pri jednej činnosti vydržalo dhšie a dlhšie...ale zo dňa na deň, z mesiaca na mesiac to neprišlo. Samozrejme sa to celé obdobie som dieťa motivovala, upokojovala a postupne pomaly, pomaličky sme sa po dlhých mesiacoch dopracovali k tomu, že pri jednej činnosti vydržalo aj dlhšie.
co je to "VOBEC NEVYDRZI" urcite nejaky cas vydrzi, ten budik bunguje aj u nas a veeelmi dobre lebo je limitovany cas a vie ze potom moze odist robit nieco ine a kludne to moze byt aj add ci adhd v tomto veku sa uz riadne prejavuje (pred nastupom do skoly) a treba to riesit ak sa potvrdi, aby nemala traumu zo skoly, kde sa bude musiet viac sustredit a prisposobovat sa kolektivu. tiez ti potom poradia ako so nou pracovat. nam sa to velmi osvedcilo a teraz sa nam lahsie pracuje ked viem co je v problem 😉 a ze to nie je len neposlusnost dietata ale je to "choroba"

Nastavovala som budík. Chceš vytiahnúť puzzle...mozaiku...farby...väčšiu hračku z poličky? Dobre, ale budeš pri tom, kým nezazvoní budík na mobile. Najprv som nastavovala 15 minút a postupne pridávala. Zo začiatku bola urazená, keď som ju nepustila od toho, ale zvykla si 🙂