icon

Ako naplánovať pobyt so školkárom a neohroziť jeho adaptáciu?

28. aug 2026

Ahojte prosím o radu. Dostali sme od rodiny pobyt na 3 noci. Vyuzity musi byt do konca roka. Na pocasi vonku az tak nezalezi ake bude.
Kedy najlepsie ísť ked syn prave nastupuje do skolky? Tak aby to nenarusilo uplne adaptaciu na skolku, ale aby sme nešli v strede chrípkového obdobia.
Je to vobec realne prakticky? Lebo ja si to neviem predstaviť..moje ocakavania su ze dieťa aj tak den pred dovolenkou pride so soplami.
Najviac som naklonena moznosti darcek slušne odmietnut.
Alebo špekulovať???..3 dni pred vikendom ho do skolky nedat a ist az po víkende...ale ako sa na toto budu divat v skolke? Ci je to normálne? Nechcem sa hned v skolke zapisat ako nejaka panicka co len vymýšľa...

anonym_618bd5
28. aug 2026

Pokial to nie je predskolak a nikoho nezaujíma či týždeň v škôlke vynechať a ide s rodičmi na pobyt

Nastúpil do skolky sa rodinný život nekončí. Ja by som ho nechala v pondelok a utorok doma a od stredy sla na pobyt
Sople nie sú smrteľná choroba. Nerob z toho celého takú vedu

anonym_d677d5
28. aug 2026

Ako fakt z toho robíš vedu.. nemám problém, vyrobím si.

anonym_170c1f
28. aug 2026

@anonym_autor nic sa nenarusi, chodte cim skor kym je vonku ok

cyberk
28. aug 2026

Vsak ked to mozete booknut kedykolvek aj v den odchodu, tak to je vpohodicke, nemusis nijak planovat/panikarit :D
Ja ked bookujem mesiac-dva vopred, tak ju nechavam doma cely tyzden, neriskujem radsej.

13uzivatelka11
28. aug 2026

Pozrela by som či majú voľné termíny tesne po vianociach cez vianočné prázdniny.

anonym_14adc3
28. aug 2026

3 dni su predlzeny vikend, to znamena, ze nepojde v piatok do skolky a v pondelok normalne nastupi. Adaptacny proces prvy rok skolky XY-krat narusia sopliky a choroby. Jeden piatok, ked nepojde do skolky ho nenarusi urcite. Vyberte termin, cim skorsi, tym lepsie a chodte. Ked budete mat stastie, tak bude aj zdravy, ale so soplikom urcite chodte. Spravi mu to dobre.

autor
28. aug 2026
@anonym_d677d5

Ako fakt z toho robíš vedu.. nemám problém, vyrobím si.

@anonym_d677d5 naco hneď ten utocny ton? nerobím z toho problém normálne som sa opýtala..na to tu to forum je ci???
Hlavne ako sa na to divaju učiteľky ked sa s placucimi detmi vytrapia a potom dieta zoberiem zo skolky len tak z rozmaru...

anonym_d677d5
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_d677d5 naco hneď ten utocny ton? nerobím z toho problém normálne som sa opýtala..na to tu to forum je ci???
Hlavne ako sa na to divaju učiteľky ked sa s placucimi detmi vytrapia a potom dieta zoberiem zo skolky len tak z rozmaru...

@anonym_autor vôbec nemám útočný tón. Je to škôlka. Chceš odmietnuť darovaný poukaz, lebo nevieš, kedy máš ísť do škôlkarom za 4 mesiace na predlžený víkend. Sama si to zbytočne komplikuješ. A opäť pohľad učiteľky, už vieš, že s tvojim plačúcim dieťaťom sa vytrápia a ty ho potom z rozmaru zoberieš na tri dni preč 🤷🏼‍♀️ úplne máš tie najhoršie scenáre v hlave, a vlastne absolútne nevieš, ako to bude. 🙂

autor
28. aug 2026
@anonym_d677d5

@anonym_autor vôbec nemám útočný tón. Je to škôlka. Chceš odmietnuť darovaný poukaz, lebo nevieš, kedy máš ísť do škôlkarom za 4 mesiace na predlžený víkend. Sama si to zbytočne komplikuješ. A opäť pohľad učiteľky, už vieš, že s tvojim plačúcim dieťaťom sa vytrápia a ty ho potom z rozmaru zoberieš na tri dni preč 🤷🏼‍♀️ úplne máš tie najhoršie scenáre v hlave, a vlastne absolútne nevieš, ako to bude. 🙂

@anonym_d677d5 nie ja som sa normalne opytala kedy je najlepsie ísť a ako sa na to divaju učiteľky, ci je to bezne ze dieta vezmem zo skolky bezdovodne.
Kazda tu reagovala s nejakym nazorom alebo osobnou skúsenosťou.
Tvoj jediný komentár je z kategorie ze nechápem naco komentujes a diskusiu proste nepreskocis.

anonym_e9fa0f
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_d677d5 nie ja som sa normalne opytala kedy je najlepsie ísť a ako sa na to divaju učiteľky, ci je to bezne ze dieta vezmem zo skolky bezdovodne.
Tvoj jediný komentár je z kategorie ze nechápem naco komentujes a diskusiu proste nepreskocis.

@anonym_autor 29. a 30.10, sú v školách jesenné prázdniny, aj v škôlkach bude menej detí. Išla by som vtedy. V stredu pôjde normálne do škôlky. Štvrtok piatok bude mať prázdniny.

anonym_85d5ba
28. aug 2026

@anonym_autor 🙈 moc to riešiš. Proste zoberiete dieťa a choďte, čim skôr tým lepšie. Za 3 dni mu žiadnu adaptáciu nenarušis. Co spravíš keď bude 2 týždne doma chorý? To mu akože adaptáciu nenaruší?
Su veci ktoré proste nenaplanujes. Tak to zbytočne nekomoplikuj.

thereisabear
28. aug 2026

Ak sa bojíš chorôb, choďte budúci týždeň a dieťa nastúpi o týždeň neskôr.

anonym_14adc3
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako sa na to divaju ucitelky ta naozaj trapi najviac? Niekedy, mozno vzdy su rady, ze maju menej deti v triede. Ale vo vseobecnosti vobec neriesia ci dieta chyba a z akeho dovodu. Pride, postaraju sa, nepride, nemaju s tym absolutne ziaden problem. Problem mas len ty, lebo si fabulujes problem u tych, ktori toto vobec neriesia.

anonym_3abd02
28. aug 2026

Ja mám predškoláčku, máme kúpenú dovolenku, 2 predĺžené víkendové pobyty a určite ešte niečo kúpime. Škôlka to vníma úplne normálne, učiteľky a zástupkyňa nikdy nemajú problém.

beata_k
28. aug 2026

@anonym_autor Casto je prvy rok v skolke kvoli chorobam taky ze chodi tyzden a 2 tyzdne je doma. A ides adaptaciu znovu. Das do skolky o tyzden chory a ides adapataciu opat. Ozaj sa pre jeden piatok nemusis bat. Chod cim skor.

anonym_88109c
28. aug 2026

Skus mozno pozriet termin okolo jesennych prazdnin 😉 pripadne to prepojit s nejakym vikendom.

anonym_2d8916
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor učiteľky reagujú asi tak že čím menej deti tým sa lepšie pracuje.
Inak dosť vnímam že nejak mamičky začali brať škôlky príliš vážne. Akoby nahrádzali dieťaťu životne dôležitú komunitu. Výnimkou sú predškolaci-ale aj tu som stale benevolentna, nie je to ZŠ.
Ale mladšie deti? Naozaj sa niekto zamyšĺa či môže vynechať deň, dva?

anonym_5b55c0
28. aug 2026

Za mna tiez zbytocne filozofujes, ved su to tri noci, ja som myslela ze sa tu budeme bavit o mesiaci. Uplne normalne by som si naplanovala pobyt na tri dni podla mojej a manzelovej prace 🙄 nic viac by som neriesila. Ok, nedala by som na september ze teda nech si zvyka na skolku, ostatok (choroby) i tak neovplyvnis. Vybavene...

marianarem
28. aug 2026

@anonym_autor Kym nema povinnu dochadzku, nikto to nebude riesit. Ja som normalne povedala, ze nechavam ho teraz tyzden doma, aby nam uz pred dovolenkou na poslednu chvilu neochorel. Co sa tyka narusenia adaptacie, tak tu su vacsim problemom tie skolkarske choroby ako pobyt. Ja som mala pocit, ze moj si ani nema kedy zvyknut na skolku, takmer stale bol doma.

anonym_62cf00
28. aug 2026

Riešiš to a moc prežívaš. Čo si myslis, že v tej škôlke robia? Obzvlášť u týchto malých je to babysiting. A čo si pomyslí učiteľka? Tak to je ozaj najmenej. Keď ta to tak extreme štve mali ste ísť hneď teraz na zacistku a nastúpil by o 3 dni neskôr a nie hneď 1.9

letfenixa
29. aug 2026

Adaptaciu mu narušia choroby. Učiteľky sú rady za každé dieťa, ktoré nepríde, veď majú plné triedy.

13uzivatelka11
29. aug 2026
@anonym_3abd02

Ja mám predškoláčku, máme kúpenú dovolenku, 2 predĺžené víkendové pobyty a určite ešte niečo kúpime. Škôlka to vníma úplne normálne, učiteľky a zástupkyňa nikdy nemajú problém.

@anonym_3abd02 ale vieš o tom že po novom môže rodič predškoláka ospravedlniť najviac 21 dní za rok a maximálne 7 dní po sebe. Inak od lekára ospravedlnenka

anonym_3abd02
29. aug 2026
@13uzivatelka11

@anonym_3abd02 ale vieš o tom že po novom môže rodič predškoláka ospravedlniť najviac 21 dní za rok a maximálne 7 dní po sebe. Inak od lekára ospravedlnenka

@13uzivatelka11 Máš zlé informácie. Rodič môže ospravedlniť 21 dní za 2 mesiace, najviac 7 pracovných dní po sebe čo je s víkendom viac ako dosť. Na dovolenku sme podali žiadosť u riaditeľky, schválila mi bezproblémov.

13uzivatelka11
29. aug 2026
@anonym_3abd02

@13uzivatelka11 Máš zlé informácie. Rodič môže ospravedlniť 21 dní za 2 mesiace, najviac 7 pracovných dní po sebe čo je s víkendom viac ako dosť. Na dovolenku sme podali žiadosť u riaditeľky, schválila mi bezproblémov.

@anonym_3abd02 mne to písala učiteľka, asi maju sami v tom ešte chaos. 🤷‍♀️

autor
29. aug 2026
@anonym_3abd02

@13uzivatelka11
@anonym_3abd02
Priblizne mate obidve pravdu...len jedna pisete o prisnejsom a druha o miernejsom režime. Každá skolka to ma inak.

13uzivatelka11
29. aug 2026
@anonym_autor

@13uzivatelka11
@anonym_3abd02
Priblizne mate obidve pravdu...len jedna pisete o prisnejsom a druha o miernejsom režime. Každá skolka to ma inak.

@anonym_autor ja som napísala zle, v prísnejším režime je to 21 dní za sk. Polroka. P. Učiteľka sa pomýlila tiež len. 🙂

anonym_733707
29. aug 2026

@anonym_autor adaptovať sa bude 2-3 m.Chod kedy chces, ale skús to stihnúť do novembra.Moj syn polovicu roka do škôlky nechodil išla som k rodičom, alebo len tak si ho nechala doma a ešte plus choroby.Kazdemu to je jedno.Najlepsie to je čím skôr nech nezažije ten plač s stres aj budúci týždeň ešte bude pekne a nastupi o týždeň neskôr.Cez prázdniny vsech svätých budú plné cesty a od konca októbra začínajú nekonečné choroby

anonym_a4d23a
Dnes o 03:55

@anonym_autor ppzri tyzden v skolke 2 tyzdne doma
Adaptacia sa narusi tak ci tak
Mali ste ist v lete