icon

Ako naučiť dieťa kakať bez plienky?

janokova0710
Dnes o 13:43

Ahojte mamičky, syn ( 3,5r. ) nastupuje do škôlky teraz v septembri ale kakať chodí stále do plienky. Učím ho už hodnú chvíľu na wc ale veľký plač nechce tam byť. Nepomáha nič na neho s cikaním problém nebol to bol dňa na deň naučený. Väčšinou kaká ráno a večer čo by sa ešte ako tak dalo stihnúť doma. Ale čo ak ho chytí v škôlke? Máte doma takých drobcov čo tiež odmietajú wc, nočník? Ako s tým pokračovať aby ho zobrali?

anonym_d75540
Dnes o 13:54

kakal vylucne doma

anonym_625982
Dnes o 13:59

Syn sa vykakal vždy až doma (do plienky), domov chodil kvôli tomu hneď po obede. Až raz to naňho prišlo ráno v škôlke v prezliekarni. Domov sme sa už nestíhali vrátiť. Zašla som s ním na záchod, kľačala som pri ňom a on sa pekne vykakal. Odvtedy už kakával na záchode - či v škôlke, či doma (na nočník mi nikdy nesadol, cikával od 2,5 roka v stoji do záchoda, len to kakanie mu trvalo do 3,5 roka)...

maris5
Dnes o 14:07

U nas prisla dohoda, ze ak zacne kakat do zachoda/nocnika dostane autoumyvarku s kefami po ktorej tuzil. To nam odporucila riaditelka v skolke pri zapise, ze nejaky vymenny obchod. Pomohlo. V skolke vsak nechodil, az po 3 rokoch vysvytlo, ze sa boji, ze spadne do misy. Potom uz chodil normalne aj v skolke.

anonym_88af73
Dnes o 14:35

Bruder, cokolvek si vyberie mal prislubene.
Ale teda najprv bol zaklad zmenit tu polohu kakania. Lebo bol zvyknuty po leziacky a schovavat sa kadetade. Postupne som ho dostala na nocnik s plienkou. Za kazde vykakanie do plienky na nocniku/v kupelni dostal lentilku. Potom som 1stranu odopla, neskor obe strany plienky odopnute a ked prijal to, tak uz normlane do nocnika a vybavene.
Druhy na to este nie je pripraveny, ale pri cikani na nocniku rovnako listujeme bruder katalog a tiez si vybera uz co mu kupime....

anonym_91eee9
Dnes o 14:58

Presne nas pripad. Ked potreboval, natiahol plienkove nohavicky a isiel sa vykakat. Pritom cikal normalne na wc. Mala som stres kvoli skolke, ale vzdy sa stihol bud rano alebo az ked prisiel domov. Od oktobra zacal na wc… siel sa vycikat, chytilo ho tam aj kakanie. Mozno by som skusila dat mu tam tablet a pustila rozpravku, aby tam bol dlhsie v case kedy chodieva na velku. U nas to ale prislo same, tiez som skusala vselico.