Ako odhaliť, či má hudobný talent ?
Ahojte, potrebovala by som poradiť.Máme doma 5 ročneho chlapca a chceli by sme ho prihlásiť na harmoniku-heligonku,len neviem ako to funguje. Ak nebude mať talen tak nám to povedia, alebo sa bude malý fislova trápiť? Nasilu ho jednoznačne nebudeme nútiť. Dakujem za každé info a radu
Nie v každej ZUŠ sa talentové skúšky robia. Treba prezistiť. Moja skúsenosť vez konkretizovania : talentovky nepotrebné, brali sa všetky deti, rodič zaplatil školné a bolo veľa aj netalentovaných ale hlavne bolo zaplatiť školné. Myslím že tie talentovky majú svoj zmysel v dobrom slova zmysle. Ale treba sa spýtať 😊
@silvinkaf v prvom rade dieta musi mat vlastny zaujem o taketo nieco. vyjadrilo sa vase dieta ,ze chce chodit na takyto nastroj ? ..totizto nie je nic viac , ako vlastny zaujem a zo zaujmu potom prameni "talent" . zvacsa "talent" = viac trenovania , ako ostatni, koli tomu ,ze to daneho cloveka velmi bavi od zaciatku.
@silvinkaf A vy nepočujete či má hudobny sluch? Ja napríklad hrám a spievam a môj syn absolútne hudobný hluch, nikdy by som ho netrapila . Proste to počujem zato čo mám 18mes. z domova ten talent ma už teraz fúka do flauticky a zaujíma ho každá hudba či mu pustím operu alebo detské proste hudba zatiaľ ma len detské nástroje ale určite ho budem podporovať.

@silvinkaf a chce tam ísť aj on či len vy to chcete? náš chodil 2 roky na keyboard a veľmi tam chcel ísť, no potom, ked zistil, že to nie je také ľahké, tak ho to nebavilo a aj učiteľ nám povedal, že na teoriu je veľmi šikovný, ale to hranie mu veľmi nešlo a odporučil nám, aby sme ho dali na niečo iné, ved skúsiť môžete a aj sami uvidíte, či ho to bude baviť a či mu to pojde