icon

Ako platíte za škôlku?

tomynika
16. máj 2014

Ahojte baby prosim vas poradte mi poberam prispevok na skolku do 3 rokov dietata. Doteraz som platila internet bankingom a zrazu tento doklad nieje platny lebo nas zakon to nedovoluje prosim vas ako vyplacate vy skolku?
vdaka

Strana
z2
simca06022011
16. máj 2014

my sme platili ako sa mi chcelo, ale p. riaditelka nam vystavila pre urad doklad o uhrade v hotovosti :P

klincek
16. máj 2014

@tomynika, myslis tym, ze urad prace ti nechce akceptovat elektronicky zasielany vypis z uctu ako hodnoverny doklad, ze? mala som rovnaky problem. vyriesila som to tak, ze nadalej platim cez IB, ale vypis som si dala posielat klasicky-papierovy. toto urad akceptuje. alebo este mozes ist do banky vypytat si potvrdenie, obsahom ktoreho bude, ze "emailovy vypis je rovnocenny papierovemu alebo tak nejako" (mi povedali tety na urade 😒).. to je ale zbytocne, pretoze za take potvrdenie banka pyta 20 eur (aspon ta moja).
takze ak si nechas posielat vypis postou, platit mozes nadalej cez IB, a urad bude spokojny. tento mesiac to uz nestihnes, takze treba ist do pobocky banky si ten papierovy vypis vypytat, oni ti ho za poplatok vytlacia-a od buduceho mesiaca si daj vypis dorucovat postou a mas po starostiach.

zuzka1008
16. máj 2014

My platíme šekom aj stravu aj skolkovne

tilly24
16. máj 2014

u nas sa plati vsetko spolu v hotovosti a dostaneme len take potvrdenie pisane rucne ze sme zaplatili

sissik
16. máj 2014

koli prispevku na starostlivost o dieta je najlepsie platit sekom alebo priamo v skolke, hned si zobrat aj doklad o zaplateni a cestene prhlasenie.
za starsiu platime normalne prevodom cez IB, ale s tym prispevkom do 3 rokov maju urady nejaky neprekonatelny problem. aj ked som povedala, ze mi nebude vadit, ze mi prispevok daju o mesiac neskor, nejako to tetuse nedokazu stravit 😀 tak platim riaditelke v skolke a v pohode.
navyse na fakture mavame stravne aj skolne, takze stravne platime prevodom a skolne riaditelke cash.

precudziedeti
26. máj 2014

Takže asi takto:
Do 3 rokov sa môže platiť aj IB, no musíte zaniesť výpis z účtu, že ste to zaplatili. Riaditeľka škôlky musí dať každý mesiac aj doklad o tom, že dieťa naozaj bolo v daný mesiac v škôlke. Môžete platiť aj v škôlke hotovosťou - potom donesiete Príjmový pokladničný doklad o úhrade, samozrejme potvrdený od škôlky.
Nad 3 roky sa nedokladu, pokiaľ to nie je nejaká výnimka a mamička poberá príspevok od štátu.

Strana
z2