Ako platíte za škôlku?
Ahojte baby prosim vas poradte mi poberam prispevok na skolku do 3 rokov dietata. Doteraz som platila internet bankingom a zrazu tento doklad nieje platny lebo nas zakon to nedovoluje prosim vas ako vyplacate vy skolku?
vdaka
@tomynika, myslis tym, ze urad prace ti nechce akceptovat elektronicky zasielany vypis z uctu ako hodnoverny doklad, ze? mala som rovnaky problem. vyriesila som to tak, ze nadalej platim cez IB, ale vypis som si dala posielat klasicky-papierovy. toto urad akceptuje. alebo este mozes ist do banky vypytat si potvrdenie, obsahom ktoreho bude, ze "emailovy vypis je rovnocenny papierovemu alebo tak nejako" (mi povedali tety na urade 😒).. to je ale zbytocne, pretoze za take potvrdenie banka pyta 20 eur (aspon ta moja).
takze ak si nechas posielat vypis postou, platit mozes nadalej cez IB, a urad bude spokojny. tento mesiac to uz nestihnes, takze treba ist do pobocky banky si ten papierovy vypis vypytat, oni ti ho za poplatok vytlacia-a od buduceho mesiaca si daj vypis dorucovat postou a mas po starostiach.
u nas sa plati vsetko spolu v hotovosti a dostaneme len take potvrdenie pisane rucne ze sme zaplatili
koli prispevku na starostlivost o dieta je najlepsie platit sekom alebo priamo v skolke, hned si zobrat aj doklad o zaplateni a cestene prhlasenie.
za starsiu platime normalne prevodom cez IB, ale s tym prispevkom do 3 rokov maju urady nejaky neprekonatelny problem. aj ked som povedala, ze mi nebude vadit, ze mi prispevok daju o mesiac neskor, nejako to tetuse nedokazu stravit 😀 tak platim riaditelke v skolke a v pohode.
navyse na fakture mavame stravne aj skolne, takze stravne platime prevodom a skolne riaditelke cash.
Takže asi takto:
Do 3 rokov sa môže platiť aj IB, no musíte zaniesť výpis z účtu, že ste to zaplatili. Riaditeľka škôlky musí dať každý mesiac aj doklad o tom, že dieťa naozaj bolo v daný mesiac v škôlke. Môžete platiť aj v škôlke hotovosťou - potom donesiete Príjmový pokladničný doklad o úhrade, samozrejme potvrdený od škôlky.
Nad 3 roky sa nedokladu, pokiaľ to nie je nejaká výnimka a mamička poberá príspevok od štátu.

my sme platili ako sa mi chcelo, ale p. riaditelka nam vystavila pre urad doklad o uhrade v hotovosti :P