icon

Ako platíte za škôlku?

tomynika
16. máj 2014

Ahojte baby prosim vas poradte mi poberam prispevok na skolku do 3 rokov dietata. Doteraz som platila internet bankingom a zrazu tento doklad nieje platny lebo nas zakon to nedovoluje prosim vas ako vyplacate vy skolku?
vdaka

Strana
z2
elienka
16. máj 2014

myslím že za platný doklady by ti mali uznať výpis z účtu, alebo to zaplať šekom na pošte, aj keď poplatok je vyšší ako IB, ale pre kľud duše a úradníkov...

kikina84
16. máj 2014

ja platim šekom a vzdy si prefotim ustrižky

meluela
16. máj 2014

@tomynika
v BA to nebolo platne uz v 9/2013, resp. trebalo by dodat aj potvrdenie ze mas s bankou zmluvu o elektronickej komunikacii ci nieco take komplikovane uz si presne nepamätam.
Takze mi ostala postova poukazka 😖
Alebo hotovostny vklad v banke. Alebo prevod osobne v banke. Potom ale nestacila kopia bankoveho prikazu, ale musel byt original vypisov k nahliadnutiu + kopia.
Vsetky moznosti samozrejme za poplatok - vsak dostanem od statu velku sumu, tak nech platim 😠
O case, ktory som zabila pocas tych 3 mesiacov ktore som to poberala ani nehovorim.

Ziskala som cca. 90e, z toho minus poplatky na kopie, cestovne, bankove ci postove poplatky a moj cas .. ktory kebyze nestudujem ale robim tak som asi skor na nule.

Debilna krajina toto.

kuriatko84
16. máj 2014

ja nijak inak ako cez IB, v dnešnej dobe internet bankingu a mobil bankingu mi nikto nebude prikazovať, aby som kvôli tomu chodila na poštu platiť šekmi ako v dobe kamennej 😲

janaal
16. máj 2014

Ajja platim cez IB a neviem si predstavit behat po poste vkuse

nice202
16. máj 2014

IB

xkittikex
16. máj 2014

mi musime priamo u riaditelke/ucitelke platit a ona nam da doklad o zaplateni...

janabanana
16. máj 2014

my platíme v hotovosti u nás to tak asi vo všetkých funguje a oni daju doklad o zaplatení

jasminet
16. máj 2014

Jedine Internet Bankingom a donesiem vytlaceny prevodak priamo z IB. neviem preco by to nebolo platne.... 😅

mmaatt
16. máj 2014

to čo je za maniere, že v hotovosti,a lebo na pošte? Veď bezhotovostný styk je riadne zákonný. Mne už syn chodí do školy a vždy sme platili cez IB, nikdy neboli výhrady. Požadovali iba riadnu identifikáciu platby (do poznámky sme vždy uvádzali meno a triedu). No mňa by piclo, kebyže musím behať na poštu, alebo do bankomatu pre hotovosť. Ja 95% vecí platím cez IB alebo kartou. Ja by som si dala skontrolvoať, či hotovostné platby sú naozaj všetky zaevidované v pokladničnej knihe. Veď ak to je raz bankou uhradené, tak je to nespochybniteľné, ale hotovostné platby (ajajáj...). Chcela by som vidieť zákon, kde je zakázané prijímať platby elektronicky.

sarka9832
16. máj 2014

my platime priamo na mestskom urade bez poplatku,predtym v skolke co bolo aj lepsie ale co uz

cristi
16. máj 2014

prevodom,ziadny doklad nemusim o zaplateni preukazat,sami si to kontroluju vo vypise

zuzin78
16. máj 2014

IB mam nastaveny trvaly prikaz 😉

jaruska6
16. máj 2014

Ahoj, my tiež uhrádzame len cez poštový peňažný poukaz, ide ma vystrieť keď dva krát do mesiaca musím utekať na poštu raz uhrádzať školné a druhý raz stravné.Potvrdenie z IB, príp.výpis z účtu neakceptujú.No neskutočná byrokracia.Ale keďže je človek vôbec rád, že mu dieťa prijali do škôlky , zatne zuby a šúcha nohami 😠

monicm
16. máj 2014

neviem,čo je to za zákon,my platíme v hotovosti priamo škôlke,ale má to opodstatnenie a vysvetlenie od riaditeľky akceptujem.stravu platíme šekom a proste raz do mesiaca zbehnem na poštu a poplatím všetky šeky naraz a hotovo,predsa ma to nezabije

gumimaci
16. máj 2014

Moze sa platit aj ibankingom, ale samotny vytlaceny vypis im nestaci. Treba dolozit zmluvu z banky o zasielani elektronickeho vypisu. Ten ti bude zasielaný na email. "E-mailový výpis obsahuje všetky potrebné informácie v zmysle legislatívnych požiadaviek, preto ho môžete použiť ako plnohodnotný podklad pre účtovníctvo a je daňovo uznateľným dokladom."

PS: tomynika sa nepyta na platenie skolneho v statnej skolke , ale potrebuje doklady na UPSVar, lebo ziada o prispevok. a to je rozdiel.

libka1
16. máj 2014

my musime platit v hotovosti, inak nam nedovolia, tiez ma z toho slak triafal, ale riaditelka tvrdi ze ina moznost nie je dovolena 😝 dokonca ked mala bola chora, tak mi volali zo skolky nech ihned pridem zaplatit skolne, ze do 16.00 hod musim priniest peniaze, maju na to presny den ked vyberaju, ktory napisu na nastenku, a proste sa tam musis dostavit aj ked by si mal odist kvoli z tomu z nemocnice 🙄 chore, ale uz to neriesim, myslim si o tom svoje... stravne platim cez IB, o tom my vzdy hodia sek do skrinky a ja si zadam prikaz...

horana
16. máj 2014

IB

dara76
16. máj 2014

Ja tiez platim cez IB a donesiem vytlaceny doklad z IB. A platim tak skolku aj skolu a nie je ziaden problem.

bejka213
16. máj 2014

Ahoj, tak my sme naskor tiez platili sekom na poste, ale potom som sa bola pytat riaditelky, ci nemozem platit cez IB. Suhlasila s tym, ze potrebuje ale niake potvrdenie o zaplateni, tak vzdy si vytlacim z IB potvrdenie a odovzdam v skolke. Tiez mi to pride trochu odveci, ale ked to potrebuju...som rada, ze aspon takto to mozem robit a nemusim stale behat na postu. A inak za kazdy sek sa plati poplatok 0,50 eur.

sharmana
16. máj 2014

Väčšinou cez IB, a vytlačím príkaz na úhradu ako potvrdenie, do poznámky dávam meno dieťaťa aj s popisom, či je to školné, tančená alebo strava. Variabilný dávajú na šeky len jednočíselný, tak ten uvádzam aj do príkazu.

medyna
16. máj 2014

Ja platím škôlku cez IB a doklad žiaden nenosím ..... Riaditeľka si to vie odkontrolovať sama.

ajana1
16. máj 2014

to je ako v dobe kamennej! Sice sa tomu nerozumiem ale nestacilo by potvrdenie zo skolky ze ste za skolne zaplatili?

andreah25
16. máj 2014

Aká zmluva s bankou, to čo je za blbosť. Majú raz to školné zaplatené, majú, tak na čo sú im aké doklady???? Ak je pri platbe uvedený variabilný symbol, alebo iná identifikácia - napr. popis v platbe - tak snáď nemajú problém si to skontrolovať.
Si uvedomte, že poplatok za každý šek na pošte je 0,5 eur (tzn. 15 korún!!!) - mať tých šekov mesačne 10, čo v dnešnej dobe nie je problém, tak to je už pekná sumička vyhodená von oknom a k tomu keď si ešte prirátam papier a toner v tlačiarni - ďakujem, neprosím. Všetko zaplatím ZADARMO cez IB a nikomu nič nedokladovať. A ak majú problém, že nedonesiem doklad o zaplatení, nech mi dokážu, že som to nezaplatila. Nech mi pošlú upomiemnku, ale to by som im dala....
Ak keby aj bolo treba, výpis z účtu je plnohodnotný daňový doklad, takže musí stačiť aj nejakej pani riaditeľke zo škôlky k NAHLIADNUTIU, určite nie kópia výpisy - čo majú koho čo zaujímať moje pohyby na účte.
Takže nenechajte sa tyranizovať stupídnymi požiadavkami.
PS: u nás sa platí v hotovosti, dostanem doklad o zaplatení a nemám problém to mesačne v hotovosti zaplatiť, lebo tých 10 e mám v peňaženke stále, občas síce iba tých 10 e a nič viac, ale aspoň neplatím zbytočne za žiadne šeky a kópie ústrižkov a iné sprosttosti.

natalka13
16. máj 2014

To si riaditelky v dnesnej dobe nedokazu urcit kazdemu dietatu VS a okontrolovat si platby??? lenive su jak vsi.
Platiti hotovostou za skolku v dnesnej dobe-ved to je na hlavu.

zdenuska1
16. máj 2014

U nás sa platí stravné a mesačný poplatok tiež v hotovosti..

sisaha
16. máj 2014

ked čítam tieto odôvodnenia, že nič s tým nenarobím a aj šek za stravu platím na pošte, tak ma ide roztrhnúť od jedu. Ja šek za stravu hodim cez IB a nie je toho, kto by ma donútil ísť na poštu.
V našej škôlke bola tendencia buzerovať rodičov, aby školne buď platili šekom, alebo vytlačili z IB potvrdenie, že platba prebehla. Napísala som na úrad, pod ktorý škôlka spadá a žiadala vysvetlenie, z akého dôvodu si niekto nevie odkontrolovať výpis z účtu, ked to zvládne sociálka aj zdravotka.. Po pár mailoch pani pochopila s kým má do činenia a okrem toho, že zdrbala riaditeľku, že to mala so mnou riešiť ona (neviem síce prečo, keďže táto požiadavka prišla od nich), tak mi prišlo vyrozumenie, že žiadne potvrdenie z IB tlačiť nemusím...A len tak mimochodom, pri 1200 deťoch v BA, ktoré chodia do škôlky a družiny je to 1200 listov papiera mesačne x 10 mesiacov.. Potom už boli ticho.. Takže záver: otvorte si ústa a vzoprite sa nezmyselným požiadavkám.

xenicka13
16. máj 2014

Skolne v hotovosti a stravu šekom odjakživa je to u nás tak a aj zostane najbližšie storocie 😀 😀 😀

jankaroy
16. máj 2014

ja platim cez IB, na zaciatku sme mali moznost zvolit si bud platbu sekom alebo cez banku, urcite nie v hotovosti. Poplatok za skolku ide priamo mestu a strava a RP skolke.

mojmacik
16. máj 2014

baby ale tu ide o platbu,ked dieta nema este 3 roky a matka pobera prispevok na skolku a aby ho dostala,tak musi dokladovat uradom a nie riaditelke skolky ,ze skolne zaplatila...teda ak dobre citam ...

Strana
z2