icon

Ako postupovať pri nástupe do škôlky u deťaťa narodeného v seprembrii?

kika541996
6. mar 2026

Mám synčeka nar. 6.9.2023. Čitala som podmienky na prijatie do škòlky a bolo tam písane, že musí dovŕšiť 3rok min.do 31.8. 2026. Rada si nechám poradiť ako ste postupovali ak ste mali detičky takto narodené, alebo či ste dala aspoň prihlášku. Ďakujem

13uzivatelka11
6. mar 2026

Syn je narodení v novembri a dali sme ho do škôlky koncom septembra, takže keď nemal ešte 3 roky. Do dedinskej štátnej škôlke ho našťastie v pohode zobrali

martinkatinka
6. mar 2026

Ja som mala apriloveho a nastupil v septembri, ked mal 2 roky a 4 mesiace. Podaj prihlasku skor, je velka sanca, ze ti ho vezmu.

martyzpp
6. mar 2026

@kika541996 moj je sepembrovy a veru mi ho nevzali, lebo este nemal tri roky. Zobrali ho ale na odvolanie, par deticiek nenastupilo.

anonym_d29cf5
6. mar 2026

@kika541996 decembrové dieťaťa, dala som prihlášku u nás v obci riadne v termíne a nastúpilo v septembri na celý deň

barka1
6. mar 2026

Decembrovy syn isiel do MŠ za sestrou, ja do práce. Mal 2r8m.

anonym_5c4a28
6. mar 2026

Prihlášku pridaj ale toto skutočne závisí len a len od kapacít škôlky. U nás berú aj 2,5 ročné deti, lebo je to dedinská škôlka. Nemáš od nikoho informácie ako to funguje vo vašej škôlke? Možno to majú len oficiálne, že deti do 31.8 musia zobrať ale kapacity sú aj pre menšie deti

domka222
6. mar 2026

Deti narodené v decembri. Nástup do súkromnej škôlky v septembri.

patta89
6. mar 2026

Moja je narodena 13.10 a prihlasku davam, a ani neratam s tym, ze ju nevezmu...ja idem do prace

lilian183
6. mar 2026

@kika541996 treba aj tak vyskúšať. Ja robím v škôlke a máme deti, ktoré chodia od dvoch rokoch

lulu0123
6. mar 2026

Dala som prihlasku a vzali ju normalne od septembra.3 roky mala koncom septembra.Treba skusit.Ak nie,tak sukromna.

anonym_1fa384
6. mar 2026

@kika541996 dcéra je koniec októbra a vzali ju od septembra-aj do dedinskej aj do mestskej škôlky. ale do ďalšej mestskej ju nevzali lebo ešte nemala k tomu dátumu 3r hoci bolo na tom lepšie ako niektoré 3rocne deti. takže treba dať viac prihlášok uricte

anonym_e0ea41
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
6. mar 2026

Normalne podaj prihlasku, neverim, ze dieta narodene zac.septembra by do skolky nevzali. kapacity skolok sa rozsirovali, deti kazdym rokom ubuda. to uz nie su tie silne rocniky deti ako boli pred 10-15 rokmi, ved teraz je deti malo, uplne bez problemov beru do statnych skolok 2 a pol rocne deti. mne do beznej statnej skolky vzali dceru narodenu na vianoce, teda isla do skolky ako 2 r.a 8 mes.

denden77
6. mar 2026

mam septembrovku, bala som sa.. vzali bez problemov, ze maju "jesennu triedu".. decka narodene od septembra do novembra.. ale samozrejme zavisi od kapacit 🤷‍♀️ drzim palec 😊

amalka07
6. mar 2026

Prihlášku určite podaj, počítaj ale s tým, že ak budú mať viac prihlásených, uprednostnia tých narodených skôr. Dnes ale nie je až tak veľa detí v tomto veku v škôlkach takže by to nemusel byť až taký problém, záleží ale od kapacity škôlky.

kristina2412
6. mar 2026

Ja mám októbrovú a vzali ju normálne od septembra. Navyše teraz veľa žien tlačí na riaditeľov škôlok že chcú byť neprijatí, aby mohli byť doma a poberať príspevok....

anonym_e0ea41
6. mar 2026
@kristina2412

Ja mám októbrovú a vzali ju normálne od septembra. Navyše teraz veľa žien tlačí na riaditeľov škôlok že chcú byť neprijatí, aby mohli byť doma a poberať príspevok....

@kristina2412 Nas bude mat 3r az 28.11. tak hadam nam ho vezmu. Mame doma 2m babatko, zatial je manzel do konca leta so starsim na otcovskej, neviem si predstavit ostat s obomi od septembra sama.
Ten prispevok, ktory spominas, o co ide prosim? Pripravkove deticky?

anonym_ed7503
6. mar 2026

@kika541996 normálne chod na zápis a do škôlky ho daj po dovŕšení 3rokov.

aliziana
Včera o 06:58
@anonym_e0ea41

@kristina2412 Nas bude mat 3r az 28.11. tak hadam nam ho vezmu. Mame doma 2m babatko, zatial je manzel do konca leta so starsim na otcovskej, neviem si predstavit ostat s obomi od septembra sama.

@anonym_e0ea41 ona spomína pravdepodobne ten rodičský príspevok, keď Ti do škôlky nevezmú 3-ročného (t.j. do 31.8. dovŕšil 3r.), ale viem, že teraz je to už prísnejšie a nejde len o neprijatie do spádovej škôlky ale po odvolaní ani do ďalších v obci/meste (či tak nejako)

mogaa
Včera o 07:29

Prihlášku normále dáš a uvidíš....môžu ho vziať a nemusia....prioritne sa berú deti čo už dovŕšili 3roky, takže záleží koľko detí nastúpi a kedy narodených....kapacita detí v triede nepustí.....

srdeenko19
Včera o 07:30

Napr. u nás na dedine majú stanovené, že deti, ktoré sú narodené v mesiaci 9, 10, 11 a 12 berú normálne od septembra. Ale každá škôlka to ma asi inak. Daj si prihlášku a uvidíš, ak budu mat kapacitu, určite ti ho vezmú.

kristina2412
Včera o 13:19
@anonym_e0ea41

@anonym_e0ea41 predĺžený rodičovský príspevok, keď dieťa, ktoré dovŕšilo 3 roky nevezmú do spádovej a blízkych škôlok.