Ako riešiť časť dňa v škôlke pre dcéry?
Idem si po rady na zajtra mám dcéru ktorá bude predskolacka a druhú dcéru 2,5 ročnu ktorá nastupuje prvý krát do škôlky. Budú v tej istej ale v inej triede... Mladšiu dcéru chcem nechať iba do obedu... A rozmýšľam či aj staršiu neevyberat tiež na obed aby spolu chodili aj odchádzali do škôlky .. rozmýšľam všelijako lebo ak by som ju nechala na celý deň tak by zase po obede by som musela ísť s mladšou poňu a možno aj budiť po obede z obedneho spánku... Ako by ste robili vy. 🙂 Ďakujem
Mladšia si zvykne že bude v škôlke len doobeda a potom bude problém ju tam nechať na cely deň
Normálne obe nechať cely drn v MS.
@nikola1507 tak ja by som 2,5 ročný, ak som ja doma, určite zobrala na poldeň. A staršiu, ak nemá ísť kto po ňu, určite tiež na pol deň. Pravdaže ak si doma, že nejdeš do práce, resp.ze nemáš čo na robote
K obom detom by som pristupovala rovnako. Detska ziarlivost je zla. A ak pojde mladsia, starsia bude ziarlit (mozno nie hned, ale po case podla mna bude ziarlit). Cize bud obe na pol dna, alebo obe na cely den.
normálne ich tam obe nechať aj spať, 14.30 už môžu byť doma. si rýchlo zvyknú na odchody pred obedom a bude z toho len problém
Ak je starsia predskolacka, je vobec mozne ju vyzdvihovat na obed? Ako maju plan dna, kedy maju pripravu na skolu a pod.?
Ak je starsia predskolacka, je vobec mozne ju vyzdvihovat na obed? Ako maju plan dna, kedy maju pripravu na skolu a pod.?
@anonym_f8c766 Predskolska priprava je do 12tej. Uplne staci byt dietatu od 8-12tej a splna predskolsku pripravu. Plati to v kazdej skolke rovnako.
Toto, ale nie je o chcení pokiaľ viem. Ako si sa dohodla s riaditeľom? Môj syn bol len na pol dňa (platilo sa menej atď). To nie je len tak ako si ty vymyslíš. Prijali mladšiu na celodennú či len pol dennú starostlivosť? Skúsila by som obe nechať do obeda+ hodinku. A šli by domov spolu. U nás sa po obede už len hrá, všetky edukačné činnosti sa robili doobeda.
Pre obe by som chodila až keď sa vyspia a naolovrantujú
Ako to mas ty s pracou atd…myslim, ze ide o to, ze vyberat deti z rovnakej skolky inak nerobi dobrotu medzi detmi a plus je otazne 2,5 r ci hned da cele dni atd my nevieme aku mas situaciu, to ty musis vediet
Obe na celý deň.. Budeš ulietaná zbytočne, medzi deťmi to tiež nebude robiť dobrotu, a ako vlastne? prídeš s menšou domov, pôjde spať a hneď potom zase pôjdeš s ňou po druhú dcéru? Ak to má zmysel?
Obe na celý deň alebo obe na pol dňa. Však to len prídeš domov a môžeš ísť nazad.
Moje deti boli prihlásené obe na celý deň a brala som obe o 12.00 domov. Nikto s tým problém nemal, stačilo ráno nahlásiť.
@nikola1507 No keď dávaš 2,5 ročné dieťa do škôlky asi ideš do práce či, inak neviem prečo takto malé dieťa musi byť v škôlke keď ty budeš doma. Predškolák nemusí byť v škôlke celý deň stačí pol deň.
Vyber i starsiu na obed, ved co jej poobede ujde? U nas spia od pol 1 do pol 3, potom olovrant a od 3 mozu ist domov. Preto moju tiez vyberam na obed, poobede uz nespi a zbytocne ju tam nechavat lezat dve hodiny...
Nechávala by som obe až do olovrantu. Ak ty nastupis do práce, keď bude mať mladšia 3,tak sa im potom bude zase ťažko zvykať do poobedia. Ak má mať režim, tak od začiatku.
Ostali by obe do poobedia . Prečo mladšiu chces vracať na obed domov ?
@parvinka0001 s učiteľkou som sa takto dohodla pre adaptáciu - zoznámenie.. do práce nechodím som doma.
@nikola1507 tak ja by som 2,5 ročný, ak som ja doma, určite zobrala na poldeň. A staršiu, ak nemá ísť kto po ňu, určite tiež na pol deň. Pravdaže ak si doma, že nejdeš do práce, resp.ze nemáš čo na robote
@anonym_60f6c7 som doma nechodím do práce s učiteľkou som sa dohodla že mladšiu prvé dní dáme do obedu nech postupne sa zoznámi.
@anonym_60f6c7 som doma nechodím do práce s učiteľkou som sa dohodla že mladšiu prvé dní dáme do obedu nech postupne sa zoznámi.
@nikola1507 tak ale adaptačný proces netrvá dlho. Tu ide o to, že či po adaptácii plánuješ mladšiu nechať celý deň alebo nie? Počas adaptačného procesu, by som staršiu nechala na celý deň.
Mne by sa teda nechcelo trajdať na 2x hore dole.
Ak pôjde na obed domov, nebude popoludní spať a dieťa to potrebuje pre zdravý vývoj mozgu. Ak zostane po obede v škôlke, bude pekne spať s ostatnými. Vyberaním na obed nezískaš žiadne pozitívum. V škôlke je striktný režim a tiež aj popoludní aktivity na rozvoj dieťaťa.
@nikola1507 vzala by som obe na obed, dokym by si mladsia nezvykla na skolku. A aby ty nebehala iba do skolky a domov😃
@anonym_f8c766 je možné vyberať predškolská aj na obed 🙂
@nikola1507 vzala by som obe na obed, dokym by si mladsia nezvykla na skolku. A aby ty nebehala iba do skolky a domov😃
@petronellla87 rozhodla som sa že nechám zajtra len do obedu obydve 🙂 ostatné dní uvidím. Budem sa určite radiť aj s učiteľkami ako to vidia z ich pohľadu 🙂
Obe nechať aj na spánok a problém vyriešený
@markaterka niektoré nové detičky chodia len na dve hodiny prvé dní.. napíšem pravdu nevedela by som si predstaviť dať mladšiu hneď prvý deň na celý deň 😏
Pokým sa bude mladšia adaptovať, tak by som aj staršiu brávala na obed domov. Ale treba komunikovať, treba im to stále pripomínať, že je to len dočasné. A potom nechávať obe dcéry celý deň.
@markaterka niektoré nové detičky chodia len na dve hodiny prvé dní.. napíšem pravdu nevedela by som si predstaviť dať mladšiu hneď prvý deň na celý deň 😏
@nikola1507 obidve pol deň.Cely týždeň má byť krásne neviem načo by tam mali byť do poobedia spravíte si svoj program a tu menšiu určite nie celý deň.U nás sa chodí prvé 2t nováčikovia iba doobeda
Jasne ze vezmi obe kludne na obed.Postupne si zvykne a ked si doma,nevidim dovod aby bola starsia v skolke aj poobede.O nic tam nepride.Ja som za postupnu adaptaciu.U nas sa chodilo vzdy do skolky najprv do 10,potom do 11:30 a az nasledne na cely den.Ziadne z mojich 3 deti s tym nemalo problem.Spat zacali v skolke az ked to sami chceli,prva dcera po 2 mesiacoch,2. po dvoch tyzdnoch.Vzdy som este bola doma s mladsim dietatom,tak to nebol problem.Dokonca som ich hocikedy nechala doma a spravili sme si iny program a nic zasadne sa neudialo.Aj nadalej chodili do skolky radi a nijako nevymyslali.Aj teraz som v lete nechavala najmladsieho doma ked som mala v piatky home office,lebo som to mala pracovne trocha volnejsie,ale sam vie,ze to nebude kazdy moj home office.Rob ako to citis.Ty vies co je pre tvoje deti najlepsie.Stale je to len skolka a ked tam nebude kazdy jeden den od rana do vecera,nic sa nestane.

Ostali by obe do poobedia . Prečo mladšiu chces vracať na obed domov ?