icon

Ako riešiť krádež v škôlke?

dadulko
1. dec 2010

poraďte ako to riešiť, ako sa nedať odbiť, mám šancu dostať peniaze??? a s kým to riešiť, len s riaditeľkou, alebo rodičmi? či to bude treba aj s políciou?

evinkal
2. dec 2010

@dadulko Ahoj,ja ti chcem len toľko,že môj syn keď chodil do škôlky,tak mu zmizlo pár vecí-pyžamo,tepláky,zimné topánky a aj umelé boby,čo si mali deti doniesť-ráno sme doniesli a poobede sme chceli zobrať domov a neboli v celej škôlke-boli nové od jeho krstnej mamy a nikdy sa nič z týchto vecí nenašlo a teraz mu zasa v škole "zmizla" nová tepláková súprava....

dadulko
autor
2. dec 2010

@dai myslím, že sponky sa stratia ľahšie ako rukavice, som rada že si napísala, že rukavice za 15 eur nie sú drahé, a viem že veci ktoré vezme do škôlky sa môžu stratiť, ale verím synovi aj jeho kamarátovi aj učiteľke, že keď sa vrátili z vonku, tak tam tie rukavice dali, tiež som si myslela, že ich vzal niekto omylom, ale už si nemyslím, priniesol by ich ráno

dai
2. dec 2010

hm,
no, u nas sa vela veci zapatrosilo a nasledne naslo - malej zatial realne nezmizlo nic...
evinkal, v tvojom pripade by som to uz asi riesila rozhovorom s riaditelkou - tolko veci nemoze jednoducho zmiznut - hlavne veci ako pyzamko, ktore deti maju len ked spinkaju na sebe, inak su v spalnicke, teplakova suprava a podobne... to mi pride divne 😒

dai
2. dec 2010

dadulko,
myslim ze si to vobec nemuseli rodicia vsimnut aj keby ich vzalo dieta omylom... moja mala ma napr. viacero rukavic - niektore ma u seba v skrini, ine v predsieni , ine v bunde vo vrecku a podobne.... Zaroven rano malinku zavaza do prace muz a ja ju vyzdvihujem - doma ju vyzleciem a malokedy s muzom riesim ci rukavice rano malej dal alebo nie ( predpokladam vzdy ze jej ich dal, kedze je zima )...
tiez sa nam uz stalo - hlavne v piatok ked malej beriem pyzamko , pripadne ked jej beriem preprat veci ktore som jej tam pred 3mi mesiacmi napr. dala pre pripad nehody - ktora sa ale nestala - cize beriem do tasky viac veci naraz - ucitelky jej tie veci vzdy pripravia do skrinky - no, okrem pyzamka, ktore si pamatam, kedze som jej ho davala ciste na zaciatku tyzdna, tie zvysne veci neriesim - nahadzem ich do tasky, pridem domov a nasledne ich hodim do pracieho kosa - parkrat sa mi tiez uz stalo ze som doma nasla veci ktore malej nepatria - tym ze nam zehlit chodi pani, tak ona to oprate ozehlila, ulozila jej do skrinky - cize ja som tu vec nasla aj mesiac potom ako som ju zo skolky vzala - ked som ju priniesla do skolky, dala som ju s ospravedlnenim ucitelkam a problem bol vyrieseny... pritom som urcite nemala v umysle niekomu nieco brat a pod. - toto urcite nemam zapotreby 😉

evinkal
2. dec 2010

@dai áno riešilo sa to aj s triednymi(sú tam tri triedy) a aj s riaditeľkou.Ale nič sa nevyriešilo-bohužiaľ neviem či nebola ochota,alebo niekto "omylom"vzal a bolo mu to blbé,tak sa nepriznal-neviem.A veci boli podpísané fixkou,ktorá sa nedá vyprať a ešte aj z vnútra vyšité meno..mne sa tiež raz stalo,že som omylom vzala rovnaké tričko ako mal Maťko,ale hneď druhý deň som vrátila a ospravedlnila som sa-všimla som si pri praní,že syn sa mi nevolá Lenka 😀 ,ale aspoň som im ho vyprala 😀

dai
2. dec 2010

no, ja neperiem kazdy den 🙂 a kedze periem raz za tyzden tak veci nijak zvlast nekontrolujem - okrem toho v nasej skolke moc podpisovanie neleti - ani ja nepodpisujem 😅 takze by som to asi ani podla toho nezistila. Mala ma plnu skrinu veci a ako som pisala, kedze ozehlene ich upratuje nasa pani co nam zehli, mnohokrat sa k tej veci dostanem omnoho neskor ako tam bola ulozena... takze u mna take rychle odhalenie nespravnej veci nehrozi ☹

evinkal
2. dec 2010

@dai 😀 ale aspoň si cvičíš pamäť-pozrieš sa na vec a dumáš,či si to kúpila ty,alebo nie...ja som to tak prvý mesiac robila,ale mal vecí mnoho,tak som začala radšej podpisovať 😀 moja pamäť už nieje bohviečo

dai
2. dec 2010

evinkal,
ani nevies aku mas pravdu 😀 ja fakt mnohokrat pri veciach ktora mala nema moc v oblube, cize ich nenosi pravidelne rozmyslam, ci som jej to ja kupila, niekto iny, alebo sme to niekomu vzali 🙂 U nas zial okrem mna nakupuje veci aj manzel - on ma take zachvaty hlavne na cestach - on jej nakupi naraz veci za stovky eur, ale tak aj na rok dopredu, len preto lebo sa mu to paci - obycajne jeden kufor su len veci pre nu... no a samozrejme ze to mala poskusa a tak, ale nasledne to odlozime do skrine a ja vytahujem podla situacie a jej velkosti - mnohokrat my ale vypadne ze on to kupil - hlavne ked on ju rano oblecie do niecoho ineho ako som ja pripravila, tak mam tendencie to ist vratit do skolky - mnohokrat ma stopne, ze ved to je ta vec co on kupil 😎

evinkal
2. dec 2010

@dai 😀 u nás veci kupujem len ja...alebo krstná mojich detí,ale inak nikto.Raz manžel kúpil chlapcovi rifle,ale kúpil dievčenské-že na boku cez celú nohu bol nápis BARBIE 😀 .Tak radšej kupujem iba ja,aj malému aj malej...Takže mám prehľad,ale čudujem sa mamičkám v škôlke,že keď omylom vezme,že ju to netrápi že mohla vziať niekomu,kto nemá nato,aby kupoval stále nové.. 😨

dai
2. dec 2010

😀 to s tou barbie je dobre
no, u nas myslim ze mamicky maju podobny postoj k veciam. Ucitelky sa dost staraju aby sa toto nedialo, ale parkrat som si malu brala s vedomim inej mamicky vo veciach jej dieta, detto ja som parkrat davala malej veci inemu dietatu - u nas deti maju vzdy v skolke este komplet dalsie oblecko ( od spodneho pradla po nahradne teplakove supravy ) pre pripad nehody - no a ked sa tych nehod za den stane viac - mojej malej sa podarilo sa napr. 3x za sebou obliat vodou, tak sa stane ze uz nie su suche veci na prezliekanie - tak si maminy navzajom poskytuju veci - este sa nestalo aby sa tieto veci nevratili... preto mam pocit ze aj v tomto si my mami doverujeme... cize ked sa nieco strati , nie je tam obvinovanie, riesi sa to s ucitelkou, ta ak je to nieco dolezite sa pyta ostatnych rodicov ci to nahodou nemaju doma - no a ako som spominala, este sa nestalo zeby sa vec nevratila... predpokladam ze takym stylom ako sa mojej malej do skrinky vratila ciapka a to labelo, to ucitelky vracaju aj ostatnym detom nasledne do skriniek - nejak neriesia, ktore dieta to vzalo, kedze predpokladam ze im je jasne, ze ziadne dieta to nevzalo v tomto veku s umyslom kradeze...

evinkal
2. dec 2010

@dai aj u nás v škôlke je to tak,že treba náhradné,a hlavne v zime 😀 .Nám keď zmizmi veci,tak sa urobilo tzv.rodičovské a rozprávalo sa,že ak omylom niekto vzal,že sa to môže stať,nikoho neviníme,ale neviem,prečo bola tá neochota a z vonku to vziať nikto nemohol,lebo o deviatej sa škôlka zamykala a odomykali až okolo 14-tej hodiny a ak si potrebovala prísť pre dieťa skôr,muselo sa zvoniť..Takže to musel byť niekto len odtiaľ..

dadulko
autor
2. dec 2010

@dai ja by som možno tiež nejaké tričko alebo pyžamko neriešila, asi by mi to ako tebe veľmi nechýbalo, ale rukavice máme len jedny do snehu, nemienim viac kupovať, to nevynosí, aj tak z toho rýchlo vyrastie, ale aby si rodič, ktorý príde pre svoje dieťa nevšimol čo mu oblieka, alebo doma ho to nenapadne, že mu to nepatrí? keď ide manžel po syna do škôlky, stále mi volá, že čo má vziať, aby niečo nezabudol, alebo nevzal niekomu, a aj keby vzal, tak sa to ráno, ak nie hneď odnesie späť

dadulko
autor
2. dec 2010

@maznacik007 ja som v prvom príspevku nenapísala, že idem volať políciu, ale som sa pýtala, či treba volať políciu!
a neviem prečo píšeš, že vy ste počas školkárskeho a školáckeho života stratili veci aj za viac ako 15 eur, toto je neporovnateľné, vy ste to postrácali za niekoľko rokov, my za jeden deň, takže toto nie je argument

titkovamiriam
2. dec 2010

fúha tak toto som este neriešila,ale sila ak niekto vezme veci a nevráti v školke 😠 ,dúfam že sa to vyrieši.V škole sa synovi raz ,, stratili ,,tenisky a kedze bol poistený tak ich preplatili-dala som ten najdrahší šek čo som doma našla 😀 .
A ešte čo je už mimo témy-sa mi oplatilo mať ho poisteného aj na úraz či už v škole alebo poistkou ako takou-vlani mu v škole/michalovi/zlomili nos.
Inak školky by mali mať poistné deti všeobecne hlavne ak by sa im niečo stalo mimo školky,síce na veci sa to asi nevzťahuje aj ked dnes su už tie poistky pospájané.U nás ak by niekto nechcel mť dieta poistene nepôjde ani na prechádzku.A na školach či už Zs a aj na strednej je to samozrejmosť.

dadulko
autor
2. dec 2010

podľa niektorých vašich odpovedí si pripadám ako nejaký zlodej, všetko čo som spravila je zle, pritom som len včera pri odchode zo škôlky oznámila učiteľke, že nemáme rukavice, a dnes ráno som s učiteľkami a riaditeľkou prehľadala skrinky v oboch triedach, a povedala riaditeľke, že to treba nejak riešiť,
v prvom príspevku som sa pýtala, či má niekto takú skúsenosť, ale väčšinou mi tu píšete o nejakých stratených sponkách, lenže ja sponky neriešim, tých sme sa nastrácali dosť, a nikoho som s tým neotravovala

dadulko
autor
2. dec 2010

a ešte niečo, aby ste si nemysleli o mne, že si nahováram, že to je krádež, len nedávno v tejto škôlke bolo ukradnutých 5 pyžamiek, tak ak niekto dokáže toto ukradnúť, tak ukradne aj rukavice, aj hocičo iné

titkovamiriam
2. dec 2010

tak to ma napadne učitelka-upratovačka----no to asi nedokáže nik 😠 😠 😠

dadulko
autor
2. dec 2010

tam sú učiteľky a upratovčky, ktoré tam už pracujú dlhé roky, to by nespravili, a načo by im to aj bolo, sami sebe by problémy nerobili, no pár krát som tam videla cudzích ľudí, alebo deti, ktoré nemajú v šatni čo robiť, ale šak je otvorené, tak sa obslúžia, vezmú, čo sa im páči, a utečú

bashenka
2. dec 2010

@dadulko Ja sa normálne musím smiať čo tu niektorí ludia píšu 😉 akože nič si z toho nerob lebo ludia sú chválenkári od prírody a podobne... a samozrejme aj kritizovať. Určite by ma to nahnevalo tak isto ako teba !! A rukavice za 15eur ktoré bude mať možno jednu zimu lebo z nich vyrastie určite nieje lacná záležitosť ked mu ich decká v školke niekolko krát ukradnú, alebo postrácajú .. V každom prípade želám nech sa čím skor nájdu ked školka nemá poistenie a nech sa už nič nestratí, lebo viem ako to človeka poteší ...

traktor
2. dec 2010

@dadulko 😕 ..no to je divne...naco by im boli pyzamky...vsak ked maju moznost, tak si zoberu vetrovku, topanky.....a pyzamky nemaju v satni,...ci?..no kazdopadne ti prajem , aby sa to vyriesilo a aby sa tie rukavicky nasli...je to neprijemne, no ale co uz...ajtake sa deje..

gabuliik
2. dec 2010

@dadulko ,no ja by som rukavice za 15eur tiež riešila ... ved to neni euro ....
a k tomu poisteniu ... poistka proti krádeži sa vzťahuje len na skrinky ,ktoré sa dajú zamykať,čo sa v škôlkach nedá ... teda u nás také nemajú .Takže keby nám aj niečo ukradli,tak to nikto nepreplatí ...

dadulko
autor
2. dec 2010

@bashenka díky za povzbudenie, už som si myslela, že som na vine ja, že som si vôbec dovolila dať dieťaťu do škôlky rukavice, tiež nechápem prečo by som mala počítať s tým, že čo dám synovi do škôlky, to sa môže aj stratiť, áno môže, ale nie ukradnúť, takisto keby niektorej mamičke, ktoré mi tu písali, niekto ukradol kabelku alebo čokoľvek iné, tiež by nad tým nemávli rukou, a neutekali by s radosťou kúpiť novú

nejde mi o tých 15 eur, len chcem naše rukavice, prešla som dnes celé mesto, a nenašla som žiadne, z tých ktoré syn mal, majú len malé čísla, alebo veľké

traktor
2. dec 2010

@dadulko môzem vediet kde byvas?

dadulko
autor
2. dec 2010

@traktor neviem prečo sa pýtaš, ale nechcem to tu zverejňovať, nechcem ani kaziť meno tejto škôlke, lebo som s ňou ináč spokojná, proste nechcem, aby ľudia o tom vedeli, nech to radšej ostane medzi riaditeľkou, učiteľkami a rodičmi z týchto dvoch tried,

dadulko
autor
2. dec 2010

@traktor pretože sa ešte spolieham na to, že sa tie rukavice nájdu

dadis
2. dec 2010

@dadulko ak si z BA, tak ja som minuly rok kupila super rukavice v C&A, material podobny tym lyziarskym a su dlhe, skoro az k laktu, vobec nepremokaju...neviem kolko stali, ale podla mna urcite nie 15€, tolko by som asi za rukavice, co sa stale stracaju nedala...ani som tu tusim take nevidela..a mame viac parov rukavic a ani s jednymi nemame problem, ze premokaju (z H&M, Nextu atd)...ked su iba take "jesenne" vlnene bez podsivky, tak je jasne, ze sa premocia, nede o to, ci su od "cinana"... tak ak sa tie vase nenajdu, nezufaj urcite kupis aj lacnejsie a tiez by mali byt fajn 😉

dadis
2. dec 2010

inak tu mas link, mozes si objednat podobne z netu a su lacnejsie
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9587890&tab=5

a inak vies co sa mi nezda, ze sa u vas skolke ukradlo 5 pyzamiek a rodicia netrvali na poisteni veci a uzamykani satne, neznie to velmi doveryhodne...

dadulko
autor
2. dec 2010

@dadis nie, nie som z BA, a takéto obchody mám strašne ďaleko, ale díky za radu, ide o to, že teraz, keď napadol sneh, je všetko vypredané, takže to je ťažšie nakúpiť, a skúsim ešte zajtra do nejakých obchodíkov zájsť, uvidím, a možno budem mať toľko šťastia, že sa nejakým zázrakom objavia v škôlke naše rukavice

traktor
2. dec 2010

no, tak ..pises..tieto obchody mam strasne daleko....potom pises prešla som dnes celé mesto, a nenašla som žiadne, z tých ktoré syn mal, majú len malé čísla, alebo veľké...no a kedy si to vtedy stihla, ked si cely cas tu???

dadulko
autor
2. dec 2010

@dadis tie pyžamká vraj prenášala upratovačka do inej triedy, lebo sa triedy spájali, a vtedy zmizli, a nám zmizli rukavice tiež pri spájaní tried, triedy sa spájajú len vtedy, keď je málo detí, a len poobede, takže čudné to je, len môžem povedať, že upratovačky to neukradli, pracujú tam dlhé roky, a toto sa deje až teraz