icon

Ako riešiť nevhodného kamaráta pre vaše dieťa?

Dnes o 16:26

Ahojte, prosim poradte, co robit.
Moj syn (6rokov) ma v skolke kamarata, ktory mu stale rozkazuje, co ma robit. Navadza ho na hluposti, presne mu diktuje, ako sa ma hrat, co ma robit, dokonca uz mu diktuje aj to, kedy moze ist zo skolky domov (napr nie skor ako on) a pod. Viackrat som bola toho svedkom + potvrdila mi to aj ucitelka, povedala, ze ked tento kamarat v skolke chyba, moj syn je uplne ine (dobre) dieta. Okrem toho ho este aj bije, je drzy aj na svoju mamu (tiez som bola viackrat svedkom), nepocuva ju, uplne taky maly grazlik. Ide po ulici, kopne do lampy, matka mu nic nepovie a pod. Je toho vela.
Tak prosim o rady, ako by ste postupovali vy, neriesili by ste to, riesili, ak ano, ako? Este 4 mesiace bude do tej skolky chodit.
Dakujem

martinmmartin
Dnes o 16:27

Akych kamaratov si mala ty v skolke? pamatas si vobec na detaily?

januska12323
Dnes o 16:31

Dohovor synovi, že takto sa kamaráti nesprávajú. A hlavne dúfaj aby ho nemal za spolužiaka v škole.

anonym_1913e3
Dnes o 16:46

No tvoj syn bude zrejme z tych submisivnejsich deti.. a do velkej miery sa toto da ocakavat aj v skole. Ty s tym v zasade nic nespravis.. mozes mu dohovarat, ale on si musi prist sam na to, ze sa nema spravat ako ovca. Je lahko ovplyvnitelny, je takych vela deti.

martinmmartin
Dnes o 16:50
@anonym_1913e3

No tvoj syn bude zrejme z tych submisivnejsich deti.. a do velkej miery sa toto da ocakavat aj v skole. Ty s tym v zasade nic nespravis.. mozes mu dohovarat, ale on si musi prist sam na to, ze sa nema spravat ako ovca. Je lahko ovplyvnitelny, je takych vela deti.

@anonym_1913e3 Lenze moze sa kludne stat ze zisti ze ked bude ovca tak bude mat pohodu - nemusi nic vymyslat, nema zbytocny stres, je to proste jednoduchsie, , za nic byt zodpovedny, nic organizovat ..... vela ludi tak funguju cely zivot lebo sa to prave v detstve naucili

anonym_e110d0
Dnes o 17:09

4 mesiace by som uz vydrzala..max poprosila ucitelku aby ak sa da ich davala odseba .. teda kazdeho do inej skupiny alebo dat hrat s inymi detmi

petronelag
Dnes o 17:38

@anonym_autor Učiteľka by ich mala rozdeliť, aby sa spolu nehrali a hlavne nech nejde do tej istej školy ako tento jeho kamarát.

777januska777
Dnes o 19:58

Vzdy bude taketo nejake dieta niekde. Mozes zabrániť aby sa s tymto nehral, ale v skole moze prist ine dieťa, ktore bude mat podobny vplyv. Skor by som skusila budovať v dieťati sebavedomie, aby si bol sam sebou isty a vedel povedat nie.

nela82
Dnes o 21:52

@anonym_autor deti majú 6 rokov a ty už toto riešiš?🙈