Ako riešiť nezvládnuteľné správanie dcéry po nástupe do škôlky?
Zdravím Vás maminky.
Dcéra má 3.5 roka a to, čo v poslednej dobe predvádza doma po príchode z MŠ je neskutočné.
Tie slová, ktoré odtiaľ nosí. Fyzické ataky na mladšiu sestru.
Ďalej tie návyky pri stole, ktoré si tam osvojila - lízanie nátierky, fúkanie do taniera, 100xoblizovanie lyžice, chlípanie, ruky hala bala na stole. Úprimne sa hanbím , čo všetko si odtiaľ priniesla. Ja neviem, či druhým rodičom je jedno, ako stolujú, ako sa vyjadrujú. Ja som si na tom slušnom stolovani dosť zakladala a teraz sa na ňu neviem ani dívať, keď niečo je.
Ako to s ňou odkomunikovať? Ako sa udržať v kludnom stave? 🤣 ja chápem, že už to bude len horšie a bude si brat domov rôzne vzorce a návyky, ale asi som na to nebola psychicky pripravená.
@anonym_autor Rozumiem ti. Moje deti prisli s "fuj" na jedlo. No, neurobis s tym nic. Ono ju to prejde, ale az casom. Teraz len vysvetlovat a vytrvat. Drzim prst.
Si matka, upozorniť ju a poslať ju do kúta
Fúkanie do taniera …. som zhrozená 😆😆
Teraz vážne, v škôlke aj v škole sú deri naprieč celým spoločenským spektrom. Tebe už len zostava dcére vysvetľovať veku primerane čo je s čo nie je OK. Časom aj sama príde na to čo je dobre a čo nie
A neprezivaj to stolovanie až tak veľmi. Nie ste kráľovská rodina. Ešte príde slovnicek. Slovo hovno je u deti veľmi populárne
u nas bol vrchol skolkarskej stravovacej sudrznosti- ked prisiel zo skolky a povedal, ze ma alergiu na mlieko / co samozrejme nikdy nemal/
A čo je zlé na fúkaní do taniera? 😀 Akože v zmysle, že je to horúce a chce si to "ofúkať"? 😀 Čo je na tom také strašné?
A čo je zlé na fúkaní do taniera? 😀 Akože v zmysle, že je to horúce a chce si to "ofúkať"? 😀 Čo je na tom také strašné?
@petricienka to nie je v zmysle horúce..
to prejde, len zrkadlí čo videla a potrebuje to spracovať, ak ju normálne upozorníš, že toto doma nerobíme (a nie, žiadne stavanie do kúta, len vysvetliť) tak časom pochopí
Tiež sa moje dieťa chová strašne ako chodí do MŠ. Na jednej strane vidí kopec nových veci, bohužiaľ aj zlých. Na druhú strašné veľa podnetov a potrebuje ich ventilovať.
Ber to tak, že v škôlke sa celý deň musí správať a podriaďovať systému, má obrovské množstvo vnemov a doma, v bezpečnom prostredí sa ventiluje. Treba len usmerňovať a vysvetľovať, fyzické ataky samozrejme zaraziť, ideálne keby si našla iný spôsob ako to zo seba dostať. Nám pomáhalo zastaviť sa cestou zo škôlky ešte na ihrisku.
@anonym_autor Rozumiem ti. Moje deti prisli s "fuj" na jedlo. No, neurobis s tym nic. Ono ju to prejde, ale az casom. Teraz len vysvetlovat a vytrvat. Drzim prst.
@beata_k ano, aj nasi, hlavne tato 3,5 rocna 🫣
To že dieťa chlípe alebo olizuje lyžicu to by mi nevadilo je to ešte dieťa, časom to prejde . Ale vulgarizmy?! Ani sa nedivím dnes majú učiteľky v škôlkach všelijaký slovník. My sme to tiež tak mali, zo škôlky začali chodiť deti vulgárne ale extremne vulgárne. Riešili sme to aj ostatnými rodičmi. Nakoniec sme sa zhodli natom že to proste musia mat od tých učiteliek!!! inak to ani nevychádza . Hrozne niečo
Moj syn pekne jedol pekne rozpraval a pekne sa spraval. V 2.5 nastupil do skolky a po tyzdn dvoch to spravanie otras zmena o 180 stupnov. Cirkusy odvravanie, bitie hryzenie rizhadzovanie veci atd. A co sa jedla tyka a stolovania no strasne co robi, rozmrvuje jedlo pecivo, rukami ide do polievky atd, pritom uz normalne jedol priborom a daval pozor aby nemrvil. Avto spravanie ako zdivel, skace kotrmelce robi vybuchuje papieriky od keksika hodi na zem,oblecenie hodi na zem, to si uz pekne odkladal. Teraz uz ma 6 a zatial sa nic nezlepsilo😅 v skolke ho chvalia, je tam cely den v pohode tak niekde asi musi pustit paru
skúste si to ukazovať na bábikách - ty si zober jednu bábiku, ona druhú a prehrávajte si situácie zo škôlky, napr. moja bábika sedí pri stole a olizuje nátierku, druhá bábika jej vysvetlí, že "ale toto nie je slušné správanie, nátierku neolizujeme" a podobne - keď to bude robiť bábika dieťa si to nebude brať ako kritiku jeho vlastného správania, ale súčasne pochopí že táto situácia nebola správna a bolo sa treba zachovať takto
@anonym_autor tak aké slovo / od zhrozená / použiješ ak ti dcérka začne škaredo rozprávať, alebo aj horšie veci,
dúfam, že nedostaneš infarkt
v kľudnom stave? to fakt? To si píš, že odteraz ti ten kľudný režim padol, vždy budeš niečo riešiť škôlka dieťa, dieťa škôlka .... a vy 🙈
sekni to hneď od začiatku, si jej mamina, vieš, čo na ňu platí - tak to použi.
To že dieťa chlípe alebo olizuje lyžicu to by mi nevadilo je to ešte dieťa, časom to prejde . Ale vulgarizmy?! Ani sa nedivím dnes majú učiteľky v škôlkach všelijaký slovník. My sme to tiež tak mali, zo škôlky začali chodiť deti vulgárne ale extremne vulgárne. Riešili sme to aj ostatnými rodičmi. Nakoniec sme sa zhodli natom že to proste musia mat od tých učiteliek!!! inak to ani nevychádza . Hrozne niečo
@anonym_a604c3 Toto je vážne myslené, či celý ten príspevok je irónia, ktorú som nepochopila?
syn si tiež zo škôlky priniesol perličky lebo očividne niektoré rodičia sú trošku ,,iní,,
takže u nás keď začne s takýmito vecami ho upozorním u nás doma sa to nerobi a drzime sa našich pravidiel
Pre deti je to niečo nové a skúšajú to aj doma keďže doma také niečo nevideli
treba vysvetliť že to nieje vhodné
časom to prejde
Treba len vydrzat a upozornit, ju to prejde, pochopi. Teraz vidi nieco nove v inom prostredi tak je normalne, ze to opakuje a skusa to aj doma
@anonym_a604c3 Toto je vážne myslené, či celý ten príspevok je irónia, ktorú som nepochopila?
@zunaf žiadna irónia
@anonym_a604c3 lebo teda rodičia vôbec nepoužívajú vulgarizmy.... Prečo vždy všetko nezhadzovat na učiteľov....
@anonym_a604c3 lebo teda rodičia vôbec nepoužívajú vulgarizmy.... Prečo vždy všetko nezhadzovat na učiteľov....
@anonym_0a0c0e Osobne poznam ucitelku z MS, ktora po kazdej tretej vete povie "Ty kokso". A ano, hovori to aj pred detmi.
Tym samozrejme nechcem povedat, ze vsetci rodicia su super. Ale teda ano, aj ucitelky su vseliake.

@anonym_autor upozornit raz, potom poslat od stola. Moze sa vratit, ked sa bude spravat slusne.