Ako riešiť problémové správanie 11-ročného syna?
ahojte, syn ma 11 rokov, vzdy bol slusny, v skole ho chvalili , ale poslednu dobu, je drzy, nic sa mu nechce, predvadza sa, chyta zle znamky. Neviem ako na neho, poradte prosim. Dakujem
Začína puberta. Na toto obdobie neexistuje nič, treba ho len prežiť
Začína puberta. Na toto obdobie neexistuje nič, treba ho len prežiť
@anonym_54f8e6 prave ze v tomto období potrebuje dieta najviac istoty a stability aby si nasiel ciastocne vlastnu ale spravnu cestu v zivote. takze autorka usmernuj trpezlivo, vysvetluj dôsledky jeho nevhodneho spravania a nech nesie aj nasledky napr. ak sa bude spravat hrubo voči babke po rozhovore a vedomeni si hrubosti sa jej osoravedlnit....
@anonym_autor môj začal teraz v 14 rokoch, dovtedy ukážkové dieta..teraz drzý, odvrava, neposlucha..keď s nim hodím reč, skôr taku psychologickú, že ako sa správa..tak je chvíľku kľud a potom zase ignorancia, v izbe zavretý. 1000x mu musím niečo povedat, aby to splnil.Je mu jedno, či mu zoberiem mobil, vypnem wifi..ide von s kamosmi hrat futbal.
@anonym_autor vela sa s nim rozpravam, vysvetlujem...
@anonym_autor no, ide puberta, ja mam takeho 12r 🤦♀️ komunikovat a stale mu davat a drzat hranice.
U nas funguje u neho mobil. Neurobis co si mal...nemas mobil. Takze aj ked straaasne frfle, tak to urobi. Plus otcovska autotita u nas pomaha, manzela neukecaju, jeho viac respektuju a vie im veci vysvetlit chlapskou recou. 14r tym presiel min.rok, s nim uz sa zase da.

No a zacinaju sa v nom hormonalne zmeny, nastupuje puberta a do toho este kamosi a chce sa pacit... tak s tym pracuj. Kazde dieta si prechadza zmenami, je na rodicovi, aby to chapal a vhodnym smerom dieta viedol.