icon

Ako riešiť problémové správanie 11-ročného syna?

26. apr 2026

ahojte, syn ma 11 rokov, vzdy bol slusny, v skole ho chvalili , ale poslednu dobu, je drzy, nic sa mu nechce, predvadza sa, chyta zle znamky. Neviem ako na neho, poradte prosim. Dakujem

anonym_7ddc2e
26. apr 2026

No a zacinaju sa v nom hormonalne zmeny, nastupuje puberta a do toho este kamosi a chce sa pacit... tak s tym pracuj. Kazde dieta si prechadza zmenami, je na rodicovi, aby to chapal a vhodnym smerom dieta viedol.

anonym_54f8e6
26. apr 2026

Začína puberta. Na toto obdobie neexistuje nič, treba ho len prežiť

anonym_284c76
26. apr 2026
@anonym_54f8e6

Začína puberta. Na toto obdobie neexistuje nič, treba ho len prežiť

@anonym_54f8e6 prave ze v tomto období potrebuje dieta najviac istoty a stability aby si nasiel ciastocne vlastnu ale spravnu cestu v zivote. takze autorka usmernuj trpezlivo, vysvetluj dôsledky jeho nevhodneho spravania a nech nesie aj nasledky napr. ak sa bude spravat hrubo voči babke po rozhovore a vedomeni si hrubosti sa jej osoravedlnit....

anonym_fda87e
26. apr 2026

@anonym_autor môj začal teraz v 14 rokoch, dovtedy ukážkové dieta..teraz drzý, odvrava, neposlucha..keď s nim hodím reč, skôr taku psychologickú, že ako sa správa..tak je chvíľku kľud a potom zase ignorancia, v izbe zavretý. 1000x mu musím niečo povedat, aby to splnil.Je mu jedno, či mu zoberiem mobil, vypnem wifi..ide von s kamosmi hrat futbal.

autor
27. apr 2026

@anonym_autor vela sa s nim rozpravam, vysvetlujem...

euka210
1. máj 2026

@anonym_autor no, ide puberta, ja mam takeho 12r 🤦‍♀️ komunikovat a stale mu davat a drzat hranice.
U nas funguje u neho mobil. Neurobis co si mal...nemas mobil. Takze aj ked straaasne frfle, tak to urobi. Plus otcovska autotita u nas pomaha, manzela neukecaju, jeho viac respektuju a vie im veci vysvetlit chlapskou recou. 14r tym presiel min.rok, s nim uz sa zase da.