Ako riešiť plač dvojročného dieťaťa v škôlke?
Dobrý deň, prišla som si pre radu. Mám taký problém. Dcérka mi nastúpila do škôlky do dediny kde bývame. Má 2roky. V škôlke sme sa dohodli že bude chodiť zo začiatku iba do 10tej. Prvý deň mi zavolali o 9tej nech pre ňu prídem že plače. Na druhý deň som pre ňu šla o 10tej nikto nevolal do vtedy. Prídem pre ňu pred dverami má už čaká riaditeľka s tým že dáme odklad lebo plače. Ako bola tam dokopy 3hodiny a už nás dali na odklad. Čo mám robiť? Mám dcérku preradiť do inej škôlky alebo to nechať tak.
Nemáš pchať do škôlky nezrelé dieťa, má 2 roky neviem čo od nej čakáš.
@anonym_782cc9 jasné, a keby napísala, ze je na materskej a nevychádzajú jej financie, tak by jej všetky radili nech šupne dieta do škôlky, pripravené alebo nie...
@petra9793 Mne to príde tak že detí dosť nemajú teda nezobrať ti ho nemohli skrz toho že zriadovateľ chce mať čo najviac detí aby mal viac financií, ale učiteľky proste sú pohodlné a tak malé dieťa tam nechcú a teda to teraz idú uhrať na to že to nezvláda... Daj to jaslí alebo do súkromnej škôlky...
Ono je rozdiel, ak dieťa plače len ráno a potom normálne funguje. Je mu ľúto, je to prirodzené. Ak však dieťa plače vkuse 2 hodiny, nie je to v poriadku. Mne ako matke by to bolo ľúto. Ako si ju pripravovala? V jasliach je menej detí, viac personálu. Môžu ju vziať na ruky a nechať plakať v bezpečí. To je obrovský rozdiel ako by mala byť ponechaná sama na pospas.
2 ročná v škôlke?
@anonym_48bbcc no a? Dcera išla ako 2,5 ročná na cely den a ja som isla do prace.ani raz som pre nu nebola kvôli plaču..ak ak plakala nevedela som o tom.. bežný zvykaci plač je normalny...a nie všade su jasle..u nas siroko ďaleko ani jedny..
Ale je rozdiel ak dieťa place na začiatku dňa, resp.prvych pár dni.a rozdiel ak place nonstop a viac dní... aj taký prípad sme mali v škôlke a chlapčeka vylucili az pol roku... ale to bol jediný prípad z 20 deti, všetky sa pekne adaptovali..
2 dní je zalostne malo a učiteľku s riaditeľkou by som slušne niekam poslala
@anonym_782cc9 pise anonym co zrejme žiadne dieťa nemá
@anonym_48bbcc no a? Dcera išla ako 2,5 ročná na cely den a ja som isla do prace.ani raz som pre nu nebola kvôli plaču..ak ak plakala nevedela som o tom.. bežný zvykaci plač je normalny...a nie všade su jasle..u nas siroko ďaleko ani jedny..
Ale je rozdiel ak dieťa place na začiatku dňa, resp.prvych pár dni.a rozdiel ak place nonstop a viac dní... aj taký prípad sme mali v škôlke a chlapčeka vylucili az pol roku... ale to bol jediný prípad z 20 deti, všetky sa pekne adaptovali..
2 dní je zalostne malo a učiteľku s riaditeľkou by som slušne niekam poslala
@svetlusska pol roka v takomto veku je obrovský časový rozdiel.
@petra9793 ja som dceru dala od začiatku na cely den ani som neuvažovala nad inou alternatívou a za mna je dávať dieťa na pol dňa alebo iny čas nezmysel
@anonym_782cc9 pise anonym co zrejme žiadne dieťa nemá
@svetlusska Predstav si, že mám a pravidelne sa stretávam v škôlke s tým, že tam pchaju deti mamičky okolo druhého roku, lebo sa im narodilo ďalšie a citujem chcú dopriať rovnakú pozornosť aj tomu druhému tak to staršie dajú do škôlky. Trpí nie len to dieťa, personál ale všetky deti naokolo ktoré si zvykajú tiež.
@petra9793 aky mas pocit z uciteliek a celkovo z tej skolky? Moja isla ako 2 rocna, mladsia pojde tiez a ucky uplne uzasne vedei ukludnit, pomojkat, ziadny problem nebol
@petra9793 Mne to príde tak že detí dosť nemajú teda nezobrať ti ho nemohli skrz toho že zriadovateľ chce mať čo najviac detí aby mal viac financií, ale učiteľky proste sú pohodlné a tak malé dieťa tam nechcú a teda to teraz idú uhrať na to že to nezvláda... Daj to jaslí alebo do súkromnej škôlky...
@marsmykkok nemaju. Teraz sli do prvej triedy silne covidove rocniky a aspon tuto v okoli brali do skolky vsetkych aj 2 rocakov. A stale maju malo
Poviem ti ze aj 4-rocne deti placu.
Aj 3-rocne. Tento tyzden som si uzila az az.
@petra9793 aky mas pocit z uciteliek a celkovo z tej skolky? Moja isla ako 2 rocna, mladsia pojde tiez a ucky uplne uzasne vedei ukludnit, pomojkat, ziadny problem nebol
@petronellla87 ako prv som mala super pocit z učiteliek a ešte keď povedala že aj keď plače že nech príde nasledujúci deň. No a potom druhý deň už to bolo take zmiešané. Ešte mi aj povedala že dcérka je dosť ťažká 😃
@haley7897 U nás opačný problém, bola som v triede, dcéra to potom chcela každý deň, preto bol plač. Nevedela pochopiť, že dva dni som mohla, potom už nie.
Najlepšie rýchla rozlúčka v šatni. Neučiť dieťa na niečo, čo o pár dní už možné nebude.
@anonym_cb699d
To dieťa je vekom jasličkarka. Vieš ako je to u nás (v At)?
Druhé dieťa som dala do jaslí cieľ, s tým, že pôjdem na pár hodín do práce. Prebieha to tu orientované na dieťa v 3dnovych intervaloch. Vždy s rodičom/babkou atď.
Prvé 3 dní je tam hodinu. Tretí deň vyjdem na 10minut von, vrátim sa poň a ideme domov. Neodchádzal tajné ale rozlúčim sa s ním. Celý ten čas sa mu venuje jedna učiteľka. Potom sú to 2 hodiny a čas koľko som preč sa predlžuje podľa interakcie dieťaťa. Keby ho nevedeli utíšiť, volajú mi. Vie to kľudne trvať 3-4 týždne. Vtedy tam takýmto štýlom dieťa už je pekné zvyknute a v drvivej väčšine bez plaču.
Pýtala som sa, ako je to, keď rodičia ma toto čas nemajú. Učiteľka mi odpovedala, že nemôžu žiadneho rodiča prinútiť aby tam ostal. Tak hold vezmú dieťa aj medzi dverami. Ale dobre zo preto dieťa vôbec nie.
A to povedali učiteľky na základe dlhoročných skúseností.
Tak si o Tom urob vlastnú mienku...
Viem, že nie každý vie mať takto čas tobôž aby tobojlhe učiteľky vôbec akceptovali má SK. Ja som však za takýto koncept vdacna. U škôlkarov je to podobné len kratšie, asi týždeň dva to trvá.
@svetlusska Predstav si, že mám a pravidelne sa stretávam v škôlke s tým, že tam pchaju deti mamičky okolo druhého roku, lebo sa im narodilo ďalšie a citujem chcú dopriať rovnakú pozornosť aj tomu druhému tak to staršie dajú do škôlky. Trpí nie len to dieťa, personál ale všetky deti naokolo ktoré si zvykajú tiež.
@anonym_782cc9 záleží od dieťaťa.niektore dieťa nemá absolútne žiadny problém zo skolkou.. nie každá mamička si môže dovoliť luxus jaslí alebo prípad ze žiadne nie sú..a za mňa sú 2 dní strasne krátky cas nato aby sa dieťa adaptovalo..
@anonym_782cc9
@petra9793 ja by som si na tvojom mieste pozrela školsky poriadok ze kedy a po akom čase môže škôlka navrhnúť odklad.. dcéra mala v triede chlapca, od rána do večera plakal.. ale nemohli ho vraj vylúčiť skôr ako po pol roku.. bolo to ale uz skoro 9 rokov dozadu tak sa určite veľa veci pomenilo..v tomto prípade to ale naozaj málo zly vplyv na deti, vela rodičov sa stazovalo ale až po pol roku ho vylucili
Poviem ti ze aj 4-rocne deti placu.
Aj 3-rocne. Tento tyzden som si uzila az az.
@anonym_23ec08 syn nastupoval ako 3,5 rocny a ked som sa ho spýtala ako bolo v škôlke tak povedal že vela detí plakalo..on ale nie, on sa tešil medzi deti :d
ďalšia mamička čo pchá dieťa do škôlky.. 2 ročne ma byť s mamou!
@anonym_23ec08 syn nastupoval ako 3,5 rocny a ked som sa ho spýtala ako bolo v škôlke tak povedal že vela detí plakalo..on ale nie, on sa tešil medzi deti :d
@svetlusska jasne. Vzdy sa najdu aj deti ktore neplacu. A niekedy prekvapia aj "stalice". Nam plakali aj deti ktore uz boli minuly rok v skolke.

@petra9793 2 ročná by mala byť ešte v jasliach, nie v škôlke. To je ešte veľmi skoro.
@anonym_49fdc9 mozno je 2r a 11 mesiacov 😉 co si taka pruderna?