Ako riešiť plienku v škôlke pre 2,5-ročnú?
Dcerka je odplinkovana, pekne sa pyta, ale na spanok obedny aj nocny mava plienku po zobudeni morku. Je to problem v skolke,ked v septembri nastupuje?
Takze dcera nie je odplienkovana. V skolke ma vyt dieta plne odplienkovane ziadne take, ze je odplienkovana ale... To potom nie je. Miesto skolky ju daj do jasli tam to problem nebude a su tam deti v jej veku.
Vo väčšine škôlok to problém je. 2,5 ročné dieťa s plienkou patrí do jaslí
V inej diskusii babka za zlú,lebo posadila skoro 2 r.na nočník..
No,odplienkovane dieťa je bez plienky.skus na tom este popracovať.
@anonym_autor tvoja dcéra nie je odplienkovana a nemala by ísť ani do škôlky ak s plienkami nesúhlasili.
2,5 rocne je uplne normalne ze ma na spanie plienku. Ale zalezi od skolky ci to budu tolerovat. V synovej skolke to bolo v pohode, ako aj cumel ci dokonca flasa s um atd. V inej skolke ti to nemusia tolerovat, hlavne ak si mozu vyberat deti. Musis sa informovat tam kde ju hlasis. Inak moj mal na spanie plienky a vskolke ich nikdy nepouzil, dozvedela som sa to po nejakej dobe takze mozno ani nebude problem. Niekedy staci vyskusat prosto nedat plienku, mala nehoda semtam sa vacsinou toleruje hlavne u tak maleho dietata..
@anonym_autor samozrejme že je....ak sa pociká v spánku je to problém a odplienkovaná nie je....v triede je 20 detí a poobede 1 učiteľka, nebude tvoje dieťa extra prebalovať.....záleží od konkrétnej škôky a učiteľky, ale podmienka je, odplienkované dieťa....pokiaľ sa cez obed pocikáva tak odplienkovaná nie je....
@anonym_autor U nas to problem nebol. To odplienkovanie na spanok sa neda urychlit, neviem, ako by si mala na tom popracovat.
ak ju mate prijatu tak na zaciatku roka odporúčam zvazit "odklad" o par mesiacov/tyzdnov, nie odhlasenie. kym sa neodplieniuje min. cez cely den
Do septembra máš ešte chvíľu čas, skús ju uložiť poobede bez plienky. Niekedy sa detičky vôbec nepocikajú v spánku, ale pustia to tam tesne po zobudení.
@anonym_autor ahoj, ja sa spytam inak. Vravis, ze na obed a na noc mava plienku. Aj byva ta plienka pocikana, ked sa malá zobudí? Lebo ak ano, tak ju treba este trenovat v tom odplienkovani. Ak je malicko pocikana, respektíve sucha, tak by som ju pred spanim dala vycikat na zachod a postupne zacala plienku vynechavat...az si zvykne spat uplne bez nej a bez "nehody". Ale treba jej to zvedomovat/popisovat co sa bude diat: ideme sa pred spinkanim pekne vycikat aby sme si neocikali postielku. Lebo teraz uy budes spinkat bez plienocky ako velke dievcatko. Nech si to aj uvedomuje. Drzim palce
Tak neviem ako si to predstavuješ to spanie v škôlke ?
@anonym_autor áno je to problém. Nie je odplienkovaná a mám pocit, že už to ani nestihnete. Kúpiť nepremokavé plachty a trénovať, 2 týždne, držím prsty.
@anonym_autor ahoj, ja sa spytam inak. Vravis, ze na obed a na noc mava plienku. Aj byva ta plienka pocikana, ked sa malá zobudí? Lebo ak ano, tak ju treba este trenovat v tom odplienkovani. Ak je malicko pocikana, respektíve sucha, tak by som ju pred spanim dala vycikat na zachod a postupne zacala plienku vynechavat...az si zvykne spat uplne bez nej a bez "nehody". Ale treba jej to zvedomovat/popisovat co sa bude diat: ideme sa pred spinkanim pekne vycikat aby sme si neocikali postielku. Lebo teraz uy budes spinkat bez plienocky ako velke dievcatko. Nech si to aj uvedomuje. Drzim palce
@mimachicha ❤️❤️
U nás v štátnej škôlke mali niektoré deti na spánok ešte plienkové nohavičky a niektoré aj dudel na spanie. Učiteľky to nehrotili, vedeli, že tak či tak je to náročné pre tie detuchy
@anonym_autor do septembra ešte máš chvíľu čas aj keď toto nie je vec na ktorej máš ty popracovať. Toto musí dcérke proste dozrieť v hlave. Pri nástupe o tom upovedom učiteľky a uvidíš čo ti povedia. Niekde to zo začiatku, povedzme prvé tri mesiace ešte tolerujú, inde vôbec nie.
V inej diskusii babka za zlú,lebo posadila skoro 2 r.na nočník..
No,odplienkovane dieťa je bez plienky.skus na tom este popracovať.
@janinah kde je ta diskusia?
no odpienkovana nie je, to je prva vec.
nočnu plienku nerieš, to mozes poriesit neskor.
ale kedze ide do skolky, u nas a aj na okoli vsade bola podmienka, - bez plienky na obedovy spanok.
mas este 2 tyzdne trenovania, t.j. ide spat poobede - treba ju dat vycikat, ziadna plienka na poobedny spanok, proste nikdy uz plienku nedavaj, lebo ona ma v hlave potom misung......
zatial nechavaj plienku len na noc.
inak na obed po 1,5 hodine spanku doma zobudit a dat vycikat, ak sa pocikala, zobudit po hodine a dat cikat, proste musi trenovat......
inak sa to nenauci......
Dieta mas odplienkovane. Pocikavanie v spanku je nieco uplne ine a neda sa natrenovat. Kedy uz toto ludia pochopia? V nasej skolke nebol problem, aby malo dieta plienku na spanok. Zalezi od skolky. Pocikavanie v spanku je ok do 5 rokov, takze ani ziaden lekar neda diagnozu, aby si mohla mat predlzeny rodicak zo zdravotnych dovodov a byt doma s dietatom. Drzim palce, aby ste mali ustretovu skolku a chapajuce ucitelky.
moj bol cca od 2 rokov odplienkovany, ale na noc mal plienku hadam do 4 rokov... s tym, ze cez obed mal v skolke asi 3-4 nehody za rok. Musim ale podotknut ze pani ucitelky boli skvele, u nich nikto nepresiel na obedny spanok bez toho aby isiel na wc. Nakolko tak male deti casto sa pocurali aj pocas hry - proste v zapale hry nestihli dobehnut... Mozem len povedat, ze jedine treningom to dosiahnes... Davaj viac pit doobeda, na vecer znizuj mnozstvo a pred spankom na wc plus v noci raz zobud a vezmi na wc. Drzim palce. U nas bola dcera odplienkovana cez den versus cez noc asi za 2 tyzdne, so synom sme sa mordovali aj viac ako 2 roky medzi dennym a nocnym odplienkovanim
2,5 rocne je uplne normalne ze ma na spanie plienku. Ale zalezi od skolky ci to budu tolerovat. V synovej skolke to bolo v pohode, ako aj cumel ci dokonca flasa s um atd. V inej skolke ti to nemusia tolerovat, hlavne ak si mozu vyberat deti. Musis sa informovat tam kde ju hlasis. Inak moj mal na spanie plienky a vskolke ich nikdy nepouzil, dozvedela som sa to po nejakej dobe takze mozno ani nebude problem. Niekedy staci vyskusat prosto nedat plienku, mala nehoda semtam sa vacsinou toleruje hlavne u tak maleho dietata..
@anonym_f91e4d v škôlke kto chystal um?
Je aj velkovo ako moja. Pije vela vody lebo je horuco. Za minuly tyzden 4x sucha 3x kusok mokra plienka.
Vcera sa mi uz cez obed zobudila ze jej treba cikat.
@mimachicha suhlasim, ze v skolke je to problem. ale nechapem ako to ma trenovat. dcera to mala rovnako. odplienkovana cez den aj pol roka bez akychkolvek nehod. poobede sa sla 2x vycikat, spala max hodinu plienka komplet pocikana. este pred zobudenim. netusila o tom, sa ma aj spytala kolkokrat, ze ci je pocikana. co som s nou mala akoze trenovat? ked som sa na to pytala dr. (zdoraznujem starsia pani), pozerala na mna ako na sprostu, ze co chcem, ze ved je este mala a na spanie to je to ok. nechala som to tak a z nicoho nic, zrazu ziadny problem a plienka sucha. nepocikat sa v spanku je o dozreti nervoveho systemu, absolutne sa to neda natrenovat a len s tym bude dieta stresovat. Chapem, ze je to problem pre skolku (co by nemal byt, ked beru 2.5r deti, mali by s tym ratat a byt na to kapacitne vybaveny) ale zial na slovensku je to tak
Dieta mas odplienkovane. Pocikavanie v spanku je nieco uplne ine a neda sa natrenovat. Kedy uz toto ludia pochopia? V nasej skolke nebol problem, aby malo dieta plienku na spanok. Zalezi od skolky. Pocikavanie v spanku je ok do 5 rokov, takze ani ziaden lekar neda diagnozu, aby si mohla mat predlzeny rodicak zo zdravotnych dovodov a byt doma s dietatom. Drzim palce, aby ste mali ustretovu skolku a chapajuce ucitelky.
@zuzanaete konecne rozumny nazor! skoda, ze takych skolok nie je viac! ziadne trenovanie nepomoze, len sa tym stresuje dieta. tak ako ked ho dehydratujem a nedam mu pit, tak sa nepocika. no ano, nepocika ale to neznamena, ze vie vydrzat v noci. rovnako ako budenie v noci, to je to iste ako ked sa posadza 1.5r dieta kazdu pol hodku na nocnik a sedi tam dalsiu polhodinu, nie to nie je odlienkovane dieta
To fakt dnešné mamičky nevedia deti ani odplienkovať 😂😂
To fakt dnešné mamičky nevedia deti ani odplienkovať 😂😂
@anonym_18feab Dostuduj si problematiku pocikavania sa pocas spanku a potom sa mozes vyjadrovat k neschopnosti dnesnych matiek.
Alurat som to nola riesit vcera v skolke taky isty problem a povedali mi ze nevadi ze moze aj tak nastupit

@anonym_autor no je