Ako riešiť pohryznutie dieťaťa v škôlke?
Ahojte. Dnes sa moje dietata vratilo zo skolky s tromi uhryznutiami az do krvi. V skolke ho takto 3 x pohryzlo ine dieta! Velmi dlho som predychavala celu situaciu,kedze dnes ho zo skolky vyzdvihol ocko a teda aj jemu cela situacia nebola prijemna. Zasli sme k lekarovi a mame aj lekarsky zaznam a celu fotodokumentaciu. Bavime sa tu nie o jednom nahodnom uhryznuti ale o uhryznuti takom, ze aktualne tam ma moje dieta az modriny a odtlacky zubov a boji sa pochopitelne aj ist uz do skolky! Ako by ste riesili dalej tuto situaciu?
V škôlke sa nám to stalo, pani učiteľka nás na to upozornila pri vyzdvihovaní, dieťa sa nášmu ospravedlnilo, povedala, že to budú riešiť s rodičmi, mamička sa mi ospravedlnila niekoľkokrát (mne toto napr. bolo nepríjemné, lebo ona predsa svoje dieťa neposlala do škôlky, aby hrýzol iné deti), keď sme sa ďalší deň stretli pri vyzdvihovaní. Mal dva kusy, že zuby som mohla spočítať. Doma sme to prebrali, vysvetlili sme si, čo a prečo sa stalo (doťahovali sa o nejakú hračku) a že takto sa nespráva. Viac sa to nezopakovalo, takže som to považovala za vybavené.
Čo povedala učiteľka, keď ste dieťa vyzdvihovali? Ako to plánujú riešiť, v prvom rade to majú riešiť oni.
Určite poslať písomný podnet + fotodokumentáciu a správu od doktorky.
Reakcia tých druhaxh rodičov môže byt rôzna a písomný podnet je písomný podnet

v prvom rade s učitelkou a s rodičmi dietata