Ako riešiť zatvorenú škôlku cez leto?
Dobrý večer prosím Vás ako to je keď škôlka bude zatvorená 6 týždňov v lete a rodičia nemôžu 6 týždňov byť doma ? Škôlka nemá náhradnú kde by sa deti spájali. Učiteľka mi povedala nech si nájdem na tu dobu inú a dám prihlášku na to obdobie. Lenže pochodila som všetky školky a nikde mi 2 deti nechcú len docastne zobrať, všade iba ak by som chcela na celý šk. rok a aj to od Septembra.
Dokonca aj súkromná sa mi teraz nevie vyjadriť že mám skúsiť zavolať až v júni. Neni škôlka povinná mi nájsť náhradnú ak ju zatvoria na 6 týždňov?
Popredu píšem že rady aby sme sa ako rodičia prestriedali a išli na OČR je nereálne. Ja môžem max týždeň a manzel max na týždeň sa priestriedať.
Moje dieťa napriklad dodnes neostane len tak s cudzou osobou, starí rodičia žijú stovky km daleko, druhí starí rodičia su obaja uz mrtvi. Takže ja som musela dat výpoveď v práci. Jednoducho som nemala kam dieťa dať.
@anonym_c29c29 to mi je ľúto 🙁 niesom jediná a ani ty. Viem ze nás je viac ktoré to nemajú ľahké tak, ako to tu poniektoré píšu. Mam aj kamarátku samoziviteľku ktorá tiež nemala možnosť a ostala na sk úplne sama a musela dat výpoveď.
@anonym_96bd71 tak autom sa do mesta dostať dá zas nebývam až na takom konci sveta 😀 áno som szčo ale reálne aj viac zarobím ako som zarobila na zmluvu. A mam aj keď som szco benefit 10 dní plateného voľna. Takže týždeň pracovný mam na leto a týždeň v decembri. Ale to ja poriesim, len som chcela vedieť či majú nejakú povinnosť aj v škôlke alebo obci keď ju zavrú. To bolo všetko. 🙂
@zuzana76 ja nepíšem že pracujú všetky učiteľky toľko, ale učiteľky u nás pozor ! To že čítaš medzi riadkami alebo to nechceš pochopiť není moja chyba a nemienim sa tu doťahovať s niekym kdo tu po mne zadarmo sa vozí lebo nechápe.
Ja nevyplakavam, ja som sa v diskusii pytala nie vyplakavala. Zasa si nepochopila. Áno nefunguje tu nič, takže tu by som ako keby hádzaná hrach o stenu. Z obce mi vedeli iba volať cez leto ci im nedám môjho malého 2r. do školky do počtu. Lebo im hrozilo zavretie skolky a museli by vracať dotácie čo dostali na obnovu skolky. ;)
@anonym_autor vies, ale ty pises, ze ucitelka pracuje 4,5 hodiny, ktovie ako to vykazuju, v skolke sa ucitelky nepipaju, ze odchadzaju skor? povinnost nemaju, na to je ta OCR, ze ked je skolka zatvorena, tak rodic ma narok na OCR.
@anonym_autor vies, ale ty pises, ze ucitelka pracuje 4,5 hodiny, ktovie ako to vykazuju, v skolke sa ucitelky nepipaju, ze odchadzaju skor? povinnost nemaju, na to je ta OCR, ze ked je skolka zatvorena, tak rodic ma narok na OCR.
@zuzana76 nie nepípajú, myslela som učiteľky i náš konkrétne nechcela som sa nikoho iného dotknúť viem že inde sú aj škôlky dlhšie otvorené. U nás iba do 15.30.
@zuzana76 nie nepípajú, myslela som učiteľky i náš konkrétne nechcela som sa nikoho iného dotknúť viem že inde sú aj škôlky dlhšie otvorené. U nás iba do 15.30.
@anonym_autor ale to treba riesit so zriadovatelom, vies, nikto nebude dlhsie, ak sa mu to neoplati, asi je v obci malo deti, a tym padom ktovie ako to maju poriesene. Veci sa vsak pohnu, ak o tom bude vediet zriadovatel, cize starosta. On moze teoreticky sa dohodnut s inymi starostami y okolitych obci a kazde prazniny moze byt otvorena ina skolka, moznosti je vela, ale ked sa nikto neohlasi, tak to neriesia.
@anonym_autor ale to treba riesit so zriadovatelom, vies, nikto nebude dlhsie, ak sa mu to neoplati, asi je v obci malo deti, a tym padom ktovie ako to maju poriesene. Veci sa vsak pohnu, ak o tom bude vediet zriadovatel, cize starosta. On moze teoreticky sa dohodnut s inymi starostami y okolitych obci a kazde prazniny moze byt otvorena ina skolka, moznosti je vela, ale ked sa nikto neohlasi, tak to neriesia.
@zuzana76 to že je do 15.30 pochopím, tak som si aj prispôsobila prácu. A ostatne asi bohužiaľ. Lebo ako píšem obec o tom všetkom vie. Ale obec nerieši tu ani dôležitejšie veci. Tak len dúfať ze voľby dopadnú tento rok inak 🙂 od septembra už dám deti do skolky ktorá funguje aj v lete a vystavené, toto leto musím nejak zvládnuť 🙂
Prečítala som to celé, ale ani jedno reálne riešenie. U nás podobná sitácia.
Sestra má 2 deti (5 a 3 ročne). Obe babky pracujúce kedže majú tesne po 50ke. Dedko v zahraničí.
Ona aj manžel pracujú v práci, kde sa neda pracovať na home office. Škôlka zatvorená 7 týždňov. Není žiadna iná zberná. A teraz potaďte ….. komentáre typu učitelia sa vám nebudú starať o deti 24/7 si nechajte pre seba - otázka znela ako to poriešiť , keď napr.u nás aj tábory fungujú pre deti od 6 rokov.
Sestra má 2 deti (5 a 3 ročne). Obe babky pracujúce kedže majú tesne po 50ke. Dedko v zahraničí.
Ona aj manžel pracujú v práci, kde sa neda pracovať na home office. Škôlka zatvorená 7 týždňov. Není žiadna iná zberná. A teraz potaďte ….. komentáre typu učitelia sa vám nebudú starať o deti 24/7 si nechajte pre seba - otázka znela ako to poriešiť , keď napr.u nás aj tábory fungujú pre deti od 6 rokov.
@nikolkokol tu väčšinou sa prekruti celá debata a nie aké je zadanie tu je to už márne totálne. Max že dať dieťa strážiť vysokoškoláčke a pod. Lenže v dnešnej dobe nedá hocikdo strážiť ani psa cudziemu a nie to vlastne deti. A co som aj pozerala pýtajú si 10 eur na hodinu a 400 euro za týždeň = pre mňa 2400 euro za pokrytie prázdnin. To neberie za týždeň ani súkromná škôlka.
@nikolkokol ona aj manžel majú snáď cez leto aj dovolenku, tak sa snáď vedia prestriedat. Detto babky si snáď vedia zobrať po týždni voľno a deti postrazit. Ono len treba chcieť.
@nikolkokol tu väčšinou sa prekruti celá debata a nie aké je zadanie tu je to už márne totálne. Max že dať dieťa strážiť vysokoškoláčke a pod. Lenže v dnešnej dobe nedá hocikdo strážiť ani psa cudziemu a nie to vlastne deti. A co som aj pozerala pýtajú si 10 eur na hodinu a 400 euro za týždeň = pre mňa 2400 euro za pokrytie prázdnin. To neberie za týždeň ani súkromná škôlka.
@anonym_autor tak daj vypoved a bud s nimi doma, keď sa ti nič nepáči. Alebo si si nemala robiť deti.
Vždy toto bolo, aj v minulosti. Zaujímavé len, že vtedy sa to riešiť dalo, to len teraz sa ale ze nič nedá.
@olivia1425 denný tábor som pozerala ale neviem či čerstvo 3r. dieťa zoberú. Skúsim sa informovať
@anonym_autor 3 roky je asi skoro ale za opytanie nic nedas. Ak ti dieta nevezme skolka v meste potom ja uz vidim len 2 moznosti. Pozri si stranku hlidacky.sk tam.som nasla dokonca aj nasu pani ucitelku, alebo ako tu uz radili najst si opatrovatelku po vlastnej sieti. Ak zacnes teraz do leta budes mat cas. Staci ze das dopyt na nejaku fb skupinu dediny blizkeho mesta popytaj sa mamiciek isto to riesi kopec mam.aj skvely napad bol oslovit mamu na rodicaku aby si privyrobila.urcite to vyriesit ale otacala by som sa po svojom okoli.drzim palce
@anonym_autor tak daj vypoved a bud s nimi doma, keď sa ti nič nepáči. Alebo si si nemala robiť deti.
Vždy toto bolo, aj v minulosti. Zaujímavé len, že vtedy sa to riešiť dalo, to len teraz sa ale ze nič nedá.
@anonym_2bfdfd ty sa kľudne si mala pani na to aby si mi písala ci som si deti mala robiť alebo nemala. O deti je postarané príkladne. A kvôli 2 mesiacom že človek potrebuje pomôcť zo strazenim si nemal robiť deti ? Ty si dobrá .....
@anonym_2bfdfd vtedy bolo vtedy, vtedy aj cez zimu bola aj práva zima a sneh. A teraz, to už tak není aj keby chceme neprivolame ho len tak. Ako ani tých blízkych...
Nie, nie je škôlka povinná ti nič hľadať.
Ako to vyriešiť - starý rodičia, denné tábory, opatrovateľka,… a teda asi si šetri do budúcna financie, v škole sú prázdniny 9 týždňov 🙂.
@a0 presne... nechapem, co riesis. Bezni ludia toto riesia kazdy rok (este mozes byt na HO alebo si vodit deti do prace).

@anonym_autor tak mate bordel v obci, ale nepis, ze ucitelky pracuju 4,5 hodiny pausalne, jednoducho vo vasej obci to tak funguje a treba napisat starostovi obce, to je take hrozne zacat to riesit tam, kde sa to vyriesit da namiesto vyplakavania? Starosta obce je zriadovatel statnych skolok v obci, cize on ma pravo do toho zasiahnut. Povinnost zo strany skolky najst volnu skolku nie je, toto riesi mesto/obec. Ale vo vasej obci zda sa nic nefunguje, tak potom smola.
@anonym_96bd71 tak autom sa do mesta dostať dá zas nebývam až na takom konci sveta 😀 áno som szčo ale reálne aj viac zarobím ako som zarobila na zmluvu. A mam aj keď som szco benefit 10 dní plateného voľna. Takže týždeň pracovný mam na leto a týždeň v decembri. Ale to ja poriesim, len som chcela vedieť či majú nejakú povinnosť aj v škôlke alebo obci keď ju zavrú. To bolo všetko. 🙂
@zuzana76 ja nepíšem že pracujú všetky učiteľky toľko, ale učiteľky u nás pozor ! To že čítaš medzi riadkami alebo to nechceš pochopiť není moja chyba a nemienim sa tu doťahovať s niekym kdo tu po mne zadarmo sa vozí lebo nechápe.
Ja nevyplakavam, ja som sa v diskusii pytala nie vyplakavala. Zasa si nepochopila. Áno nefunguje tu nič, takže tu by som ako keby hádzaná hrach o stenu. Z obce mi vedeli iba volať cez leto ci im nedám môjho malého 2r. do školky do počtu. Lebo im hrozilo zavretie skolky a museli by vracať dotácie čo dostali na obnovu skolky. ;)