Ako riešiť zatvorenú škôlku cez leto?
Dobrý večer prosím Vás ako to je keď škôlka bude zatvorená 6 týždňov v lete a rodičia nemôžu 6 týždňov byť doma ? Škôlka nemá náhradnú kde by sa deti spájali. Učiteľka mi povedala nech si nájdem na tu dobu inú a dám prihlášku na to obdobie. Lenže pochodila som všetky školky a nikde mi 2 deti nechcú len docastne zobrať, všade iba ak by som chcela na celý šk. rok a aj to od Septembra.
Dokonca aj súkromná sa mi teraz nevie vyjadriť že mám skúsiť zavolať až v júni. Neni škôlka povinná mi nájsť náhradnú ak ju zatvoria na 6 týždňov?
Popredu píšem že rady aby sme sa ako rodičia prestriedali a išli na OČR je nereálne. Ja môžem max týždeň a manzel max na týždeň sa priestriedať.
Starosta obce, alebo primátor by mal vediet vybaviť.
Starosta obce, alebo primátor by mal vediet vybaviť.
@a0 bohužiaľ otec mi nedávno zomrel, mamina tiež pracuje od rána do večera. Tu nejde o financie ale o to že nemôžeme su dovoliť ostať 6 týždňov s prace kvôli škôlke že ju zatvoria ani ja ani manžel. Tiež majú aj iný kolegovia dovolenky. A niekdo v práci ostať musí.
@anonym_96c7fd ďakujem skúsim sa na obci opýtať.
@a0 bohužiaľ otec mi nedávno zomrel, mamina tiež pracuje od rána do večera. Tu nejde o financie ale o to že nemôžeme su dovoliť ostať 6 týždňov s prace kvôli škôlke že ju zatvoria ani ja ani manžel. Tiež majú aj iný kolegovia dovolenky. A niekdo v práci ostať musí.
@anonym_autor keď je zavretá škôlka máte nárok na 14 dní ocr, potom jedine opatrovateľka, rodina, dohodnúť sa s viacerými rodičmi a striedať sa v strážení deti....
@anonym_autor keď je zavretá škôlka máte nárok na 14 dní ocr, potom jedine opatrovateľka, rodina, dohodnúť sa s viacerými rodičmi a striedať sa v strážení deti....
@mariet24 skúsim ešte nájsť tu opatrovateľku lebo iné možnosti nemáme. Ak ich nezoberú do súkromnej škôlky 🙂 nevieš prosím ? sú aj nejaké overené portály kde si viem naozaj opatrovateľku vyhľadať?
@mariet24 skúsim ešte nájsť tu opatrovateľku lebo iné možnosti nemáme. Ak ich nezoberú do súkromnej škôlky 🙂 nevieš prosím ? sú aj nejaké overené portály kde si viem naozaj opatrovateľku vyhľadať?
@anonym_autor však nájdi v okolí nejakú študentku vysokej školy, tá sa určite letnej brigáde poteší a ani ťa nezruinuje
Malo by sa to konečne znenit a skolky a druziny ZS by mali byt otvorene pocas prazdnin, naco je ucitelom tolko volna? ....su profesie ovela narocnejsie a tolko dovolenky a skratenu pracovnu dobu nemaju....este si ucitelia dovolia 27.3. udelit riaditelske volno pre ZS aj MS a ist na exkurziu lebo vraj den ucitelov, ktory je 28.3. takze nerozumiem asi aj Vianoce budeme oslavovat nie podla datumu ale posledneho pracovneho dna... a teraz sa do mna mozte ucitelky pustit, no myslim, ze vase rozhorcenie bude svedcit len o mojej pravde
Malo by sa to konečne znenit a skolky a druziny ZS by mali byt otvorene pocas prazdnin, naco je ucitelom tolko volna? ....su profesie ovela narocnejsie a tolko dovolenky a skratenu pracovnu dobu nemaju....este si ucitelia dovolia 27.3. udelit riaditelske volno pre ZS aj MS a ist na exkurziu lebo vraj den ucitelov, ktory je 28.3. takze nerozumiem asi aj Vianoce budeme oslavovat nie podla datumu ale posledneho pracovneho dna... a teraz sa do mna mozte ucitelky pustit, no myslim, ze vase rozhorcenie bude svedcit len o mojej pravde
@anonym_4f5a99 presne, na čo je im toľko voľna?! Učitelia nech sú s deťmi aj do večera. Nech učia aj cez víkendy, pekne 12h denne. Veď majú lukratívny plat😀
@anonym_4f5a99 učitelia riaditelske voľno neudeluju, to môže len riaditeľ, po schválení na kraji. A nedeje sa to plošne.
@anonym_4f5a99 súhlasím s tebou, u nás je máličko detí a učitelia sa striedajú jeden je doobeda celý týždeň a druhy poobede. Robia par hodín denne. 4,5 hodinky denne. Ešte z toho času deti koľko spia. Tak nechápem prečo potrebujú až toľko voľna než človek ktorý robí denne 8-12 hodín a fyzicky sa aj narobí.
@anonym_4f5a99 presne, na čo je im toľko voľna?! Učitelia nech sú s deťmi aj do večera. Nech učia aj cez víkendy, pekne 12h denne. Veď majú lukratívny plat😀
@anonym_459ce0 no u nás na to že nemajú ani detí a robia len 4.5h tak by veru nemuseli mať zatvorené toľko týždňov.
@anonym_autor no ono zaplnenie toho voľného času detí vyjde u školákov fakt veľa €, keď platíš 2-3 denné tábory 2 deťom, alebo opatrovateľku, pokiaľ sa nedá celej rodine… ja som tak jeden rok musela riešiť prázdniny , dovolenku si brala aj svokra, potom svokor, mama a aj my s mužom. Teraz pracujem na HO, tak mám deti somnou doma ale beztak idú aspoň na jeden tábor, aj na prázdniny k starým rodičom, aby som mohla v klude robiť, čo potrebujem.
No mate to hrozne,deti su male,same este nevydrzia.Len tu opatrovarelku treba,u nas sa sice skolky spoja aj z inych dedin a teda sa prestriedaju ale aj tak nechavam maleho doma cele prazdniny.My sa s muzom stale striedame,raz je jeden v praci,2hy je doma alebo sme spolu doma alebo opacne.
Drzim palce a je vela takych rodicov.
@anonym_4f5a99 niekto tu zavidi volno učiteľom 😅😅😅😅
@anonym_autor a to si predstav,že ti decká pôjdu do školy 😂. Už teraz si predstav, koľko tam je prázdnin. Bože ženy. Mala si sa lepšie učiť a mohla si byť učiteľkou aj ty, keď ti učitelia vlastne nič nerobia.
Tak ako to robili moji rodicia pred 40 rokmi. Vtedy ziadna OCR nebola. Cize si zobral dovolenku tyzden otec, potom si zobrala dovolenku tyzden mama. My sme mali iba jednu babku, ktora bola daleko, cize som mala opatrovatelku. Taku starsiu pani, v podstate moja nahradna babka, ku ktorej mam mama kazde rano odviezla a poobede po 16.00 prisla po mna. Stala vtedy co mi mamka vravela 10 korun na den, plus mi mama balila jedlo so sebou, aby so mnou nemala nejake vydaje. 10 sk na den bolo na vtedajsiu dobu dost... Ked som uz nastupila do skoly, tak to istili tabory, kde som bola minimalne 2 tyzdne.
@anonym_4f5a99 mala si byť učiteľka aj ty a mohla si mat toľko voľna tiež 😂😃 a nemusela si tu teraz nariekať. Keď ste si spravili deti, tak sa starajte. Učiteľ má deti učiť, nie strážiť cez prázdniny. Ktoré mimochodom majú určité opodstatnenie, a nie aby učitelia doma oddychovali. Vôbec to nie je tak, že sú 2 mesiace doma.
Tak ako to robili moji rodicia pred 40 rokmi. Vtedy ziadna OCR nebola. Cize si zobral dovolenku tyzden otec, potom si zobrala dovolenku tyzden mama. My sme mali iba jednu babku, ktora bola daleko, cize som mala opatrovatelku. Taku starsiu pani, v podstate moja nahradna babka, ku ktorej mam mama kazde rano odviezla a poobede po 16.00 prisla po mna. Stala vtedy co mi mamka vravela 10 korun na den, plus mi mama balila jedlo so sebou, aby so mnou nemala nejake vydaje. 10 sk na den bolo na vtedajsiu dobu dost... Ked som uz nastupila do skoly, tak to istili tabory, kde som bola minimalne 2 tyzdne.
@anonym_b38de7 40 rokov dozadu sem co prosím ta pleties? 🤦 Ved vtedy chodili ľudia do dôchodku od 52 rokov, čiže babky boli doma keď ich vnúčatá nastupovali do školy a mohli ich v prípade nutnosti strážiť. My sme strávili u babky celé prázdniny, pretože išla do dôchodku ako 54 ročná. Moja mama ma dnes 62 a dôchodok v nedohľadne, čiže moje deti nestrazi takmer vôbec. A kým pôjde do dôchodku už sa postrážia aj samé a aj tak už chudera nebude vládať...
@anonym_4f5a99 učitelia riaditelske voľno neudeluju, to môže len riaditeľ, po schválení na kraji. A nedeje sa to plošne.
@letfenixa viem, ze sa to nedeje plosne, to ani netvrdim a viem, ze to udeluje riaditelka cize ucitelka tiez
@anonym_4f5a99 niekto tu zavidi volno učiteľom 😅😅😅😅
@anonym_dc8f1e to určite nie, ak chces komentovat, tak skus i k veci prispiet, lebo je zbytocny
@anonym_4f5a99 mala si byť učiteľka aj ty a mohla si mat toľko voľna tiež 😂😃 a nemusela si tu teraz nariekať. Keď ste si spravili deti, tak sa starajte. Učiteľ má deti učiť, nie strážiť cez prázdniny. Ktoré mimochodom majú určité opodstatnenie, a nie aby učitelia doma oddychovali. Vôbec to nie je tak, že sú 2 mesiace doma.
@anonym_280f4e uz by mohli ucitelia aj ine argumenty pouzit, ked su tak vzdelani 🤣🤣🤣...
@anonym_459ce0 no u nás na to že nemajú ani detí a robia len 4.5h tak by veru nemuseli mať zatvorené toľko týždňov.
@anonym_autor A čo keby si skúsila robiť učiteľku? Veď je to parádna robota. A jedno aj druhé decko by si mala doma. Kde si mala rozum pri štúdiu? A je to fakt hrozné, že sa ti nejaká blbá učka nechce starať o decko 24/7. Čo si ony o sebe myslia. Otras. Chúďa mamička
@anonym_b38de7 40 rokov dozadu sem co prosím ta pleties? 🤦 Ved vtedy chodili ľudia do dôchodku od 52 rokov, čiže babky boli doma keď ich vnúčatá nastupovali do školy a mohli ich v prípade nutnosti strážiť. My sme strávili u babky celé prázdniny, pretože išla do dôchodku ako 54 ročná. Moja mama ma dnes 62 a dôchodok v nedohľadne, čiže moje deti nestrazi takmer vôbec. A kým pôjde do dôchodku už sa postrážia aj samé a aj tak už chudera nebude vládať...
@anonym_280f4e Zvláštne, že moji rodičia dávno pradávno dokázali vychovať tri deti bez pomoci starých rodičov. Veľmi divné. Dnes sú matky neschopné totálne.
@anonym_autor pri skolakovi budes rada ze je to len 6 tyzdnov, letne prazdniny su 9 a neviem odkial si ale napr v BA denny tabor na tyzden cca 200€ a pobytovy platim cez 300€ … normalne zvazujem mesiac neplatene volno, lebo aj s home officom to pri dvoch detoch bude hroza.
@anonym_b38de7 všetky deti z okolia chodili na prázdniny k babke. Potom podnikové tábory.
Rodičia max týždeň ako spoločná dovolenka.
To isté u manžela.
@anonym_280f4e ok, super,že si taká bystrá. A teraz si skus preratat toto: ženy mali deti ako 20rocne. Čiže moja babka mala 41r, moja mama 20,keď som sa narodila. Čo ti vyšlo?
@anonym_280f4e ja teda neviem moja mamina do 70tky pracovala. Ale ako pisem, babky sme nemali a teda mala som opatrovatelku. Co ti nevychadza?
@anonym_280f4e Zvláštne, že moji rodičia dávno pradávno dokázali vychovať tri deti bez pomoci starých rodičov. Veľmi divné. Dnes sú matky neschopné totálne.
@anonym_9bee2c neschopná si možno ty. Každá jedna matka dokáže svoje dieťa vychovať aj bez svojich rodičov len ide o to, že to má možno o niečo komplikovanejsie.
@anonym_9bee2c
Ked su dnesne matky podla teba take neschopne, tak naozaj uprimne poprosim radu ako pokryt 9 tyzdnov praznin ked podla zakona mas narok len na 25 dni dovolenky - este doplnim ze tam mas este jesenne prazniny 1 den, vianocne prazniny skoro 3 tyzdne, jarne tyzden a na velku noc este 2 dni
Ja mam od zamestnavatela este dalsie dni navyse ale ani to my nestaci, ani keby sme sa s manzelom na dovolenke striedali a nemali spolu ani den volna to nepokryjeme
@anonym_280f4e ja teda neviem moja mamina do 70tky pracovala. Ale ako pisem, babky sme nemali a teda mala som opatrovatelku. Co ti nevychadza?
@anonym_b38de7 ženy chodili do dôchodku skôr a to ze niektoré pracovali do 70 je možné ale bola to skôr výnimka. Pravidlo bolo iné a toho sa držala väčšina.

Nie, nie je škôlka povinná ti nič hľadať.
Ako to vyriešiť - starý rodičia, denné tábory, opatrovateľka,… a teda asi si šetri do budúcna financie, v škole sú prázdniny 9 týždňov 🙂.