icon

Ako sa pripraviť na škôlku a podporiť detskú imunitu?

Včera o 12:55

Ahojte mam otazku na skusenejsie maminy. Ked isli vase deti do skolky davali ste im predtym nieco na podporu imunity? Naco sa najviac zamerat? Dcera nikdy nejako chora este nebola, nic navyse okrem rybieho oleja som jej zatial nedavala.
A co taky inhalator?
Akekolvek rady a tipy by som privitala aj naco sa pripravit, co kupit, lebo sa moc nemam s kym porozpravat o takych praktickych veciach a som rada proste na veci pripravena a zorganizovana 😩
Co vas najviac po nastupe dietata do skolky prekvapilo a co ste necakali? Zmenilo sa spravanie vasich deti? V dobrom/v zlom??

ariannazara
Včera o 13:31

Mam 7 rocneho za ten cas som vyskusala vsetko mozne, a nepomohlo nic. Presiel si svoje choroby a uz je ok.

bolarazjedna
Včera o 13:44

Jasom posledné 3 augustové týždne už dávala imunoglukan, Vít C a D dávam okrem leta celoročne.... Výsledok - keď celý rok bol 3 mesiace v škôlke, hovorím veľa, samozrejme nebol 7 mesiacov chorý ale viackrát ostal preventívne ešte doma, aby nešiel hneď do škôlky po uzdravení.... Už som v novom roku aj prestala dávať imunoglukan, lebo tak ci tak bol chorý.

katkaseiner
Včera o 14:19

Inhalator je fajn, ten mozes kludne kupit ale to neznamena ze dieta chore nebude... len ti pomoze zmiernit choroby.
Nie je nic lepsie ako si tymi chorobami prejst. Akokolvek divne to znie, prinesie domov kazdy jeden bacil ci virus. Tym ze si nimi prejde, dalsi rok bude doma menej a na dalsi este menej. Mne sa pritom vsetkom zviezol aj novorodenec az do veku 3 rokov (dcera mala 3 ked sa narodil brat) a vsetko domov doniesla a zviezli sme sa vlastne casto vsetci 4. To ale paradoxne potom pomohlo synovi. On akoby si zvykol na skolkarske virusy pocas toho ze bol este doma so mnou.
Tym nechcem povedat ze nemas dceru otuzovat, davat vitaminove doplnky, ale ze to teda vobec nepomoze. Treba trpezlivost, fakt ta imunita sa buduju dlhodobo a prave tym, ze stale ochorie. Drzim palce.

anonym_f9c994
Včera o 14:43

@anonym_autor ja by som veci riešila az potom ako sa budu diať. Dieťa si imunitu buduje s nástupom do kolektívu. Dopredu davat vitamíny a myslieť si ze neochorie je rozprávka. Ten prvý rok bude náročný a potom je to uz lepšie. Najčastejšie to boli sople a kašeľ...nejaké teploty, hnačky...skrátka bežné detské vírusy v kolektíve. Každopádne držím palce. A do lekárne by som išla az ked príde choroba..skôr nie.

petronelag
Včera o 15:05

Raz som čítala u nepamätám v akom časopise, že tieto časté choroby detí okrem vírusových ochorení, často súvisia aj s psychikou a takým malým deťom sa tiež stáva, že už tých povinností majú dosť (plný nos) a musia si od nich na chvíľu oddýchnuť. Nevedia to ešte povedať, ale sú akoby preťažené.

euka210
Včera o 16:35

@anonym_autor nijako a nic. Nastupom do skolky po 2t tyzdnoch bol chory. Do 4r bol 1x. Najlepsiu imunitu ma najmladsi, ktory vsetko schytal ako babo od starsich skolkarov. V skolke bol potom minimalne chory.

anonym_0e4adb
Včera o 18:53

@anonym_autor nic navyse som nedavala, len to, co vzdy, u nas okrem rybieho oleja, este D vitamin od jesene do jari, taktiez lipozomalne cecko. U starsich deti mi fungovali medicinalne huby z Mycomedica, Draci sirup a v pripade choroby Coriolus.
Mladsie uz od babatka chytali skolkarske a skolacke choroby, takze uz to tak neriesim, bezne virozy maju dost casto a ide jedna za druhou, a to aj ked to tretie dieta chodi do MS druhy rok. Ale nejak to neberiem uz tragicky, ja som hlavne vdacna, ze su to virozy bez potreby ATB.
Ja by som sa zamerala na to, aky rybi olej mas, kolko realne tam je obsah D vitaminu, to by som dohliadla, aby ho dieta malo dost, najma od jesene do jari.

anonym_50dbac
Včera o 18:57

Ziadna priprava nebola,jedine sme velmi casto o skolke rozpravali,co tam bude ako mu tam bude dobre a pod.Bez problemov si zvykol,neplakal ale tesil sa.

marianarem
Včera o 20:54

@anonym_autor No moj pred skolkou bol chory dokopy 3x, z toho jedno bola hnacka. Davala som pred nastupom aj imunoglukan, aj sme od babatka boli vonku naozaj za kazdeho pocasia, sami kolkokrat. A nic, furt chory aj tak, nic nepomohlo za tie roky a vyskusala som ozaj vsetko mozne.

anonym_5f2c3e
Včera o 20:56

Imunita sa najlepšie buduje prekonávaním a zvládaním chorôb nie vyzivovymi doplnkami, nedá sa nijak na to dopredu pripraviť 😊 mám dve deti, 3 a 6, mladšie bývalo nonstop choré od staršieho čiže keď šlo do škôlky už malo dobrú imunitu a moc neochorelo, starší prvé dva roky nonstop chorý a teraz už vôbec nebýva chorý. Už sa vytrenovali a vybudovali si imunitu