icon

Ako sa vyrovnať s predškolákovými problémami pri zápise?

16. apr 2024

Ahojte, idem dat prihlášku synovi do škôlky ale veľmi pochybujem či mi ho zoberú. Nevie sa sám obliekať a kaká len do plienky, je predčasné narodený a v tomto ,,spomalený,, chcem ísť do roboty ale v našom meste nie sú jasle a cestovať 20km kvôli jasliam je hlúposť. Keď si podám žiadosť a odmietnú ju, čítala som, že je možnosť pokračovať od začiatku šk. roka v rodičovskom je to pravda?

alexandra383
•
16. apr 2024

Obliekat pomahaju, takmer ziadne dieta sa nevedelo obliect.. a nasa kaka doteraz do plienky, ale vzdy si “to” nosi az domov. Takze v skolke ani netusia. A stale su tam deti, co sa aj obcas do nohavic pokakaju.. a nevylucili ich.. statna skolka v Ba.

13uzivatelka11
•
16. apr 2024

Do septembra je ďaleko, má čas sa naučiť kakat do no nika a ako píše komentár vysie, aj môj malý si to nosí domov. Ak sa občas pokaka pocika, nikto z toho vedu robiť nebude. A obliekať sa väčšina detí v škôlke len učiť začínajú. Teda môj nastupoval do skolky 2 mesiace pred 3 narodenimami a nevedel si vyzliecť ešte ani nohavice.

surama
•
16. apr 2024

Moj je na tom rovnako, a preto som riesili jasle, ale nakoniec sme ho tam nedali, lebo lekarka vravela, ze jemu vobec neprospeje byt v kolektive mensich deti, ktore nosia plienky, maju cumlik, ziadne nerozpravalo. Ze skor by sa on im prisposobil. Takze sme to nakoniec nechali tak a teraz normalne podame prihlasku do skolky a dovtedy verim, ze bude kakat do wc.

timea301196
•
16. apr 2024

Mala som podobnú situaciu, tiež je predčasne. Syn sa naučil kakať až v januári. Vo februári mal 4 roky. Do teraz sa nevie sám obliecť iba s pomocou. Však vo skolke im pomáhajú

tani777
•
16. apr 2024

Moja mala v septembri 3,obliekat sama sa stale len uci-pomahaju im,kakala do plienky doteraz..ale vzdy len doma,ani starsia nikdy v skolke nekakala..kludne si daj prihlasku 😊

surama
•
16. apr 2024

Mamicky, a to vam nevadi, ze vase deti cely den drzia v sebe, aby sa neprezradili a kakaju az doma? Moja kamoska, ktora robi v skolke toto zazila a strasne nadavala, ze toto rodicia robia, nepriznaju sa, ze deti kakaju do plienky a potom sa tam oni trapia cele dni, ze deti boli brusko. A hovoria to tym rodicom, ze dieta sa kazdy den stazuje, ze ho boli brusko a oni nic...a potom im pridu na to, ze dieta ma "zakazane" sa priznat.

autor
•
16. apr 2024

@surama veru presne tuto situáciu nechcem zažiť, ako dieťa som to videla pri súrodencoch a katastrofa😕

denden77
•
16. apr 2024

@surama nemusi to byt o tom, ze ma dieta "zakazane" hovorit o tom, ze doma kadi do plienky.. moja sla do skolky plne odplienkovana, je prvacka a v skolke nekakala ani raz.. asi na to proste potrebuje "svoj domaci klud".. napr. na dovolenke tiez ide kadit tak na 4-5 den od prichodu.. mne sa tiez najlepsie kadi doma 😁

euka210
•
16. apr 2024

@surama no moji 2 z troch to veru nosili domov 🙂 nemali plienku, normalne kakali wc alebo nocnik, ale v skolke proste nekakali. az ked prisli domov. Aj druhak to este robi...kaka bud rano alebo poobede ked pride zo skoly. Co s tym ja mozem urobit...

euka210
•
16. apr 2024

prihlasku daj, do sept.casu dost. Obliekat pri 3r pomahaju, u nas v malom meste dali aj plienku na spanok ked bolo treba. Zavisi od skolky. Ale je len april, v lete to mozno zvladne...ale to hlavne nesil...radsej nech kaka do plieny akoby mal mat blok z toho ze musi do nocnika...neterka mala taky blok a ziadna sranda.

surama
•
16. apr 2024

@denden77 Ale to je ine, ked proste nechce a ked chce, ale ma zakazane, lebo kaka do plienky. Toto uplne chapem, ze "dobry gazda domov nosi" 😃

surama
•
16. apr 2024

@euka210 Jasne, to chapem, to je uplne ina situacia 🙂 Kamoska vravela, ze tie deti kakali len do plienky a tym, ze mali zakazane sa prezradit v skolke (inak by ich neprijali), tak tie deticky to v sebe drzali a bolelo ich brusko kazdy den a ona to tym rodicom hovorila a oni sa tvarili, ze nic, az kym sa jeden clen rodiny nepreriekol. Potom im aj riaditelka dala ultimatum.

joesvk
•
16. apr 2024

Autorka, určite dovtedy odplienkuješ.Aj sa zameraj na to,aby sa aspoň niečo naučil obliecť .
Ja nie som zástanca názoru, že dieťa sa samo odplienkuje.Skús mu už plienku zobrať. A radšej prezliekaj aj 10x denne. Keď sa za týždeň neodplienkuje,tak to skús o mesiac.

amelia89
•
16. apr 2024

Ja si myslim ze ide leto a este je velka sanca ze sa to nauci. obliekat nemusi vediet uplne vsetko, hlavne dole a hore nohavice a slipy pri cikani, a tricko aspon trosku, ale urcite im pomozu nazaciatku.
Inak neviem v akom mesiaci ma syn 3 roky ale maloktore dieta je uplne ze super v obliekani, mavaju obcas aj nehodu,nepride mi nijako spomaleny

alexandra383
•
17. apr 2024

@surama moja dcera kaka vseobecne od malicka vzdy len vecer.. ja praveze cakam, kedy sa jej konecne bude chciet v skolke kakat, aby sme sa konecne zbavili tej plienky.. takze v nasom pripade nie su ziadne zakazy ani prikazy.. a popravde ani nepoznam nikoho, kto by detom zakazoval sa prezradit ci nosi plienku alebo nie. Dokonca u nas v skolke viem ze nejaka mamicka priznala, ze dieta nosi na spanok plienky a ucitelka ju este utesila, ze sa toho spolu zbavia. Opakujem, statna skolka v Ba. Takze vela zalezi aj od konkretnych uciteliek zrejme.

candii
•
17. apr 2024

Neboj sa. Takým maličkým deťom učiteľky ešte pomáhajú a uvidí aj iné deti a bude motivovanejsi to robiť sám. Pokial nenosí plienky na celý deň tak ani s kakanim nevidím problém.

simca06022011
•
17. apr 2024

treba zacat trenovat, a nauci sa, aspon zaklady a snahu, uz doobliekat pomozu.

lucia245
•
17. apr 2024

Do septembra ďaleko, má čas sa to naučiť. Predĺžený rodičovský je nárok iba ak ho nevezmu z kapacitných dôvodov alebo ťažkých zdravotných. Snaž sa ho naučiť co treba. Lebo s plienkami ti ho v septembri otočia domov.