Čo robiť, ak dieťa neprijali do škôlky?
Ahojte. Moj syn sa narodil vo februari 24, trvaly pobyt ma iny ako momentalne byvame. Do skolky sme ho dali do mesta, v ktorom aktualne byvame. V prihlaske sme uviedli, ze ho chceme dat az od februara, kedy bude mat tri roky. Prihlasku sme poslali do dvoch skolok, z jednej nam prislo, ze ho neprijali kvoli kapacite a z druhej, se ho neprijali kvoli nesplnenym podmienkam, ktore neuviedli.
Odvolanie sme nestihli podat.
Co mozem robit v taktomto pripade?
Rozmyslame, ze ho dame do sukromnej skolky, hadam budu brat aj pocas roka.
Mozem este skusit obvolat statne skolky? Aj ked ten trvaly pobyt na iny ako mesto, v ktorom byvame?
Prosim Vas mali ste niekto podobny pripad?
Dakujem 🙂
Podľa mňa vo februári už bez šance
Napriklad take podmienky, ze tam musia mat trvaly pobyt. A dieta ma maz ku koncu augusta 3 roky.
@andrea2645 skúsila by som určite obvolať škôlky v okoli, pripadne dediny v okoli. Moja kolegyňa dala takto dcéru do škôlky (ale pracuje v nej, tak jej ju vzali). 🤷♀️ a vzali jej ju aj do skoly, ale tiež kvôli tomu, že ona sama je ucitelka.
Je sanca ale pochybujem ze nejaka skolka statna bude drzat miesto do februara, zvycajne sa plati od sepremvra skolne a dieta nastupi vo februari a priplati sa vtedy aj strava. Teraz v statnych ked sa uvolnia miesta od deti, ktore nepresli adaptacnym procesom tak hned zaplnia miesto dietatom, ktore moze nastupit. A tie nesplnene podmienky pravdepodobne bol vek nakolko na zaciatku sk.roka (do 31.8.2026) nedovrsil 3 roky a nie vsetky skolky beru mladsie deti.
Ak dá škôlka vyjadrenie, ze neberie dieťa, môžeš poberať RP dlhšie, ale nie som si tým istá
Ak dá škôlka vyjadrenie, ze neberie dieťa, môžeš poberať RP dlhšie, ale nie som si tým istá
@anonym_4e985b Nie v autorkinom pripade.
24 ročného chceš dať do MŠ? ( Humor )
@andrea2645 Jasnez mozno uz je lepsia situacia, ale pred 12-13 rokmi som to zazila. Nevzali ho do skolky. Ok, bola som doma s mladsou, tak bol s nami. Lenze oni ho nevzali ani o rok ako 4,5 rocneho. A my nervy, ze co teraz ,lebo o pol roka sa mi koncil rodicak s druhym dietatom. Tak som vyvolavala po skolkach, na miestny urad. Nakoniec ho vzali. Ale dceru o toho pol roka nie, musela chilpdit par mesiacov do sukromnej. Vzali ju az od septembra. Obe deti mam marcove.
@anonym_4e985b Nie v autorkinom pripade.
@zuzanaete kvôli pobytu?
@andrea2645 za obvolanie nič nedáš. Ja som ale kvôli tomuto dala syna teraz od septembra (narodky má podobne ako tvoj). Myslím, že je to aj kvôli financiam na dieťa, celkovo organizácii škôlky… ľahšie sa im plánuje od septembra, než v strede školského roka, ale neviem toto na isto, nejaká pani učiteľka ti tu lepšie poradí.
@zuzanaete kvôli pobytu?
@anonym_4e985b kvôli tomu,že dieťa nemá ešte 3 roky.
Ja som doma na materskej s mladsim, takze nevadi ze ho budem mat doma este, len sa mu nestiham tak venovat, tak som myslela ze v skolke sa na neho nieco nalepi a bude sa uz moct niecomu ucit. Rozmyslam aj ze ho prihlasim potom od septembra 27, ked bude mat 3,5 roka.
@andrea2645 v prvom rade sa prihláška vždy podáva od 1.9. lebo inak skolka nedostane dotáciu za dieta za celý rok. Volajte do iných škôlok, miesta sú. Aj v BA dokonca Ružinov a staré mesto. Písali na FB v skupine, kde presne.

Určite skús obvolať škôlky v okolí, veľa krát sa stane že sa uvoľní miesto. Ja som dieťa minulý rok odhlásila (prerušila dochádzku) lebo som si ho ešte chcela nechať doma a "naše miesto" sme ponechali inému dieťaťu.