icon

Ako sa vysporiadať s odplienkovaním do škôlky?

28. aug 2026

Ahojte baby tie čo máte 2,5r detičky a idú teraz do škôlky no nedarí sa odplienkovat.Ako to riesite?

dory11
28. aug 2026

@anonym_autor ak už je prijaté a nieje odplienkovane treba škôlku kontaktovať a požiadať odkladať nastupu na január.

anonym_7f80e0
28. aug 2026

Máš ešte celé 3 dni, tak len trénovať a trénovať

Nepýta sa vôbec? Ani si samé nestihame gate že ide na erbel či wc? Koľko to skúšate ?

anonym_1f0ebb
28. aug 2026

@anonym_autor 2,5 ročný teraz nastupuje a odplienkovaný je. V akom ste štádiu? Vôbec nechápe, čo má robiť? Alebo chápe ale nie je to ešte na 100%? Ak tomu vôbec nerozumie, tak by som nečakala za tých pár dní zázrak. Nastupuje do štátnej škôlky alebo súkromnej? U nás nerobia drámu ak občas trošku ujde, najmä tie začiatky, kedy je to pre deti šok a aj keď boli odplienkované tak to v škôlke nejde podľa predstav. Ale ak im bude v štátnej škôlke cikať a kakať do gatí niekoľko krát denne tak to tolerovať nebudú. U nás bolo možné nastúpiť o mesiac-dva neskôr ale sme malá škôlka na dedine kde nie sú plné kapacity.

autor
28. aug 2026
@anonym_1f0ebb

@anonym_autor 2,5 ročný teraz nastupuje a odplienkovaný je. V akom ste štádiu? Vôbec nechápe, čo má robiť? Alebo chápe ale nie je to ešte na 100%? Ak tomu vôbec nerozumie, tak by som nečakala za tých pár dní zázrak. Nastupuje do štátnej škôlky alebo súkromnej? U nás nerobia drámu ak občas trošku ujde, najmä tie začiatky, kedy je to pre deti šok a aj keď boli odplienkované tak to v škôlke nejde podľa predstav. Ale ak im bude v štátnej škôlke cikať a kakať do gatí niekoľko krát denne tak to tolerovať nebudú. U nás bolo možné nastúpiť o mesiac-dva neskôr ale sme malá škôlka na dedine kde nie sú plné kapacity.

@anonym_1f0ebb tiež ide do dedinskej skolky.Podla mňa chápe čo od neho chceme aj povie keď sa ho opýtam,že ako nás upozorní .10x sa ho pýtame ale aj tak pustí do kratás

anonym_b00405
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_1f0ebb tiež ide do dedinskej skolky.Podla mňa chápe čo od neho chceme aj povie keď sa ho opýtam,že ako nás upozorní .10x sa ho pýtame ale aj tak pustí do kratás

@anonym_autor no ak sa ho 10x opýtate a aj tak pustí do gatí, tak nie, nerozumie, čo má robiť.

mogaa
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no to už do septembra nedáte....pokiaľ škôlka nevie že nie je odplienkovaný, tak vám ho vrátia......pokiaľ to vedia, tak len nosiť náhradné veci a tie mokré si budeš denne brávať domov.....len dieťa sa má odplienkovavať doma, nie v škôlke....tam to pravdepodobne nedá a ak pôjdu von tak akurát zospodu nachladne ak sa pociká vonku....ak nie je odplienkovaný, nie je jednoducho pripravený na škôlku a má byť doma....

anonym_8d96c5
28. aug 2026

Patrí do jasle

anonym_8777a9
28. aug 2026
@anonym_7f80e0

Máš ešte celé 3 dni, tak len trénovať a trénovať

Nepýta sa vôbec? Ani si samé nestihame gate že ide na erbel či wc? Koľko to skúšate ?

@anonym_7f80e0 akoze za 3 dni sa ma odplienkovat? Vtipne

anonym_1f0ebb
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som ešte dnes volala do škôlky či sa dá o mesiac posunúť nástup. Keď tak volaj v pondelok ak ti dnes nezdvihnú. Do septembrs to nestíhate a toto som si takmer istá, že v škôlke tolerovať nebudú. Tento týždeň si to mala s nimi riešiť aby sa aj oni vedeli zariadiť

anonym_7f80e0
28. aug 2026
@anonym_8777a9

@anonym_7f80e0 akoze za 3 dni sa ma odplienkovat? Vtipne

@anonym_8777a9 si predstav moje dieta to dalo za 3 dni

anonym_1f0ebb
28. aug 2026
@anonym_7f80e0

@anonym_8777a9 si predstav moje dieta to dalo za 3 dni

@anonym_7f80e0 ale aká je šanca že to dá autorkin zrovna ta tieto 3 dni? Za 3 dni sa odplienkuje dieťa, ktoré je už na to zrelé. Ak dnes pustí všetko do nohavíc tak je malá šanca že si o 3 dni stiahne trenky, kraťasy a povie pani učiteľke, že potrebuje cikať/kakať.

anonym_7f80e0
28. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v akých intervaloch ho posadzas na serbel?

anonym_c9a07c
29. aug 2026

Ešte by som počkala a kontaktovala škôlku že nastupi neskôr, možno ešte nieje pripravený. My sme skúšali ked mala naša 2 roky a 3 mesiace ale nechápala čo od nej chcem cikala kade tade. Potom sme skusili neskôr a sama si davala plienku dole cikanie sme zvladli za 3 dni ale s kakanim sme mali problemy zacala sama chodit az teraz 3ti tyzden pred skôlkou ale dlho sme sa trapili. Takze ja by som to nesilila kazde dieta je ine. Drzim palce 🙂

mirkakonik5
29. aug 2026

To že sa pýtate 10x je blbosť, netreba sa pýtať ale ísť cikať, buď spolu, alebo formou hry (skaceme ako zajačiky ku nočníku) pozri aj mamka cika, pod cikať potom môžeš sám spláchnuť a ponahaname mydlo po umývadle. Moja sa mi podarilo odplienkovato v 22m, kým sa začala reálne pýtať boli možno aj 2-3 týždne. Doteraz keď sa spýtam treba ti cikať hocikedy povie že nie a o 2 min ide sama. Proste sa nepytat či treba či netreba, pred zmenou aktivity, pred cestou, pred spaním, namotivovať aby ste reálne na ten nočník išli a nie že hovorí netreba a hotovo

saxana000
29. aug 2026

Ved sa ho nepytaj proste ho daj co hodina tak na šerblik.ak vie na co sluzi tak sa tam proste vycika vzdy ked ho tam das. niekedy si mozno len cvrkne a niekedy pusti aj dve deci.nasa plienky nenosi asi dva tyzdne ale sama zatial este tiez nepovie.sama ide len ked beha doma nahata.tak ked sme vonku mimo domu sledujem si cas a viem ze kazdych cca 90-120 minut ju mame dat na serblik alebo do travy vycikat.toto plati aj v skolke ze deti chodia v urcitu hodinu naraz a vsetci.pred olovrantom pred vychadzkou po vychadzke pred spankom po zobudeni.priemerne kazde dve hodiny. aby predisli nehodam..

anonym_25720b
29. aug 2026

Moj syn mal 2 roky v maji. Odplienkujem dlhsie ale casto sa este stane, ked sa napriklad hraje, ze si cvrkne do gati a zvysok da na nocniku. Riaditelke som to hovorila, aj som navrhla odklad, ona ze ma nastupit normalne v septembri a spolu zvladneme odplienkovanie. Niekde je riaditelka benevolentna a nema problem pomoct. Do skrinky nachystam kopku nahradnych veci a ak to nepojde, dame odklad.

mirkakonik5
30. aug 2026
@saxana000

Ved sa ho nepytaj proste ho daj co hodina tak na šerblik.ak vie na co sluzi tak sa tam proste vycika vzdy ked ho tam das. niekedy si mozno len cvrkne a niekedy pusti aj dve deci.nasa plienky nenosi asi dva tyzdne ale sama zatial este tiez nepovie.sama ide len ked beha doma nahata.tak ked sme vonku mimo domu sledujem si cas a viem ze kazdych cca 90-120 minut ju mame dat na serblik alebo do travy vycikat.toto plati aj v skolke ze deti chodia v urcitu hodinu naraz a vsetci.pred olovrantom pred vychadzkou po vychadzke pred spankom po zobudeni.priemerne kazde dve hodiny. aby predisli nehodam..

@saxana000 súhlasím , aj u nás to takto presne funguje 👌 už chodí aj doma sama ale to chcelo svoj čas, a aj tak stále kontrolujem keď niekde sme že kedy cikala