Práca upratovačky v škôlke. Ísť, či neísť?
Baby išli by ste robiť upratovačku do škôlky, keď tam je jedna osoba ktorú nemusíte. Dlhšie si hľadám prácu no popri deťoch sa mi nedarí. Mám vysokú školu a mužovi sa to nepáči.
Manzel nesuhlasi,ale ze by sa podielal na vychove to uz nie,lebo ved on zaraba.A v robote od rana do rana,alebo este lepsie v zahranici.
Potrebujem urgent pracu, isla by som a hladala nieco ine. V akom vztahu budes s danou osobou? Mozno aj to by zavazilo pri rozhodovani.
Manzel nesuhlasi,ale ze by sa podielal na vychove to uz nie,lebo ved on zaraba.A v robote od rana do rana,alebo este lepsie v zahranici.
@anonym_2a51f8 Ak je to taky typ, co ani deti nechce nosit do skolky/skoly, potom sa praca naozaj hlada tazko.
@anonym_autor Myslím, že ako dočasné riešenie na získanie financií poslúži aj práca, ktorá nezodpovedá tvojmu vzdelaniu.Popri nej si môžeš hľadať inú.
@anonym_2a51f8 Ak je to taky typ, co ani deti nechce nosit do skolky/skoly, potom sa praca naozaj hlada tazko.
@anonym_901384 zial ano,len je skoda,ze zena s VS chce robit upratovacku.
No zial,toto su najcastejsie zamestnania pre zeny,co sa muzi nepodielaju na vychove.
No u nas v meste sa dostat za uoratovscku do skoly skolky nemozne..ja by som to hned brals
Záleží od toho, kto je tá osoba, ktorú nemusí, lebo potom sa s ňou bude musieť aspoň v rámci práce nejako dohodnúť a nebolo by dobre, ak je to nadriadená.
@anonym_autor ani by som neváhala.
Muž pracuje v zahraničí aj pomáha ako vie, cez víkendy sme stále spolu alebo berie deti von on len nechce aby som bola upratovačka s VŠ a s tou osobou by som bola žiaľ v kontakte stále,
Muž pracuje v zahraničí aj pomáha ako vie, cez víkendy sme stále spolu alebo berie deti von on len nechce aby som bola upratovačka s VŠ a s tou osobou by som bola žiaľ v kontakte stále,
@anonym_autor a mas na vyber ine ponuky? mas nejaku prax?
manzel vsetko financuje, mas pristup k penaizom co zarobi ?
@anonym_autor Úprimne, vraví sa, že za žiadnu prácu sa netreba hanbiť, keď ju človek robí poctivo. Lenže...moja kámoška s VŠ tiež nemala prácu a išla dočasne robiť upratovačku v základnej škole. Keď si následne hľadala prácu, krútili zamestnávatelia nosom, že posledné čo robila bola práca upratovačky? Keby jej nepomohol môj bratranec že sa im vo firme uvoľnilo miesto, tak neviem, či by zohnala prácu zodpovedajúcu jej vzdelaniu. Možno by som dala za pravdu tvojmu manželovi.
@anonym_autor Úprimne, vraví sa, že za žiadnu prácu sa netreba hanbiť, keď ju človek robí poctivo. Lenže...moja kámoška s VŠ tiež nemala prácu a išla dočasne robiť upratovačku v základnej škole. Keď si následne hľadala prácu, krútili zamestnávatelia nosom, že posledné čo robila bola práca upratovačky? Keby jej nepomohol môj bratranec že sa im vo firme uvoľnilo miesto, tak neviem, či by zohnala prácu zodpovedajúcu jej vzdelaniu. Možno by som dala za pravdu tvojmu manželovi.
@anonym_43cbaa áno, mám aj svoje peniaze, J jeho kartu, všetko je medzi nami super
@hytal presne toto mi aj on povedal
A je to nejaka normalna VS, ci len taka kde vsetci vedia, ze staci zaplatit a titul vo vrecku?
Lebo ak B, tak potom je to asi jedno a upratovanie v skolke ti CV nepokazi.
@anonym_autor ja neviem, čo je na upratovaní zlé. Kamošovi upratuje kočka, ktorej frajer kúpil minule Dior kabelku za 4 litre, vôbec na tú prácu nie je odkázaná, ale jednoducho ju to baví, práca čo nezaťažuje hlavu, má vlastné peniaze a v podstate vo fajn prostredí. Skús to manželovi takto vysvetliť, možno pochopí. Príde mi to dokonca ako viac fajn práca než napríklad dokladanie tovaru alebo práca pri kase s ľuďmi, neraz nevrlými. Takto budeš mať záložný zdroj príjmov - každý môže ochorieť a je vždy riziko, keď rodina stojí len na jednom príjme. Držím palce
@hytal tak treba asi trochu s citom narábať so CV. Na druhú stranu ja by som zamestnávateľovi otvorene povedala, že to bola príležitosť na flexibilný zárobok v čase, kedy sa lepšia práca nevyskytla a predsa žiadna práca nie je hanba. Hanba je byť na dávkach, keď je človek zdravý a schopný sa sám živiť. A zamestnávateľa, ktorý by nad týmto ohrnul nos by som zase ja nechcela.
a ešte predsa jedna - z pozície zamestnávateľa - keď si mám vybrať medzi uchádzačom, čo má v CV prázdno - rozumej dlhá MD, žiadna prax a teraz som tu, berte ma a ženou, ktorá napríklad popri MD/škole pracovala ako pani na upratovanie, tak všetkými 10 beriem činorodú, pracovitú ženu, ktorej zjavne práca nesmrdí a pracuje na svojom živote ako najlepšie vie - veď to je super.
Neviem, aku mas VS, ale myslim ze s hocijakou VS sa da najst aj lepsia praca ako upratovacka. Ked uz nic ine, tak vychovavatelka v druzine alebo asistent pedagoga.
Pozri, ak mas VŠ a nevies si najst pracu, problem bude bud 1. mas nepouzitelnu VŠ typu socialna praca, filozofia a podobne, 2. byvate v zapadakove, kde nic nie je, a dochadzat nechces, 3. mas este pred nastupom poziadavky na pracovny cas a podobne, co sa pri detoch da chápať, ale tebe to pri hľadaní prace nepomoze. Ako uz bolo povedane, za ziadnu pracu sa netreba hanbit a ak mas na vyber sediet doma bez prijmu alebo robit upratovačku, nie je o com rozmyslat.
@anonym_autor išla by som, stále lepšie ako nemať peniaze. Však si popri tom stále pozeraj niečo iné. Mužovi, keď sa to nepáči, nech nájde niečo lepšie.
Neviem, aku mas VS, ale myslim ze s hocijakou VS sa da najst aj lepsia praca ako upratovacka. Ked uz nic ine, tak vychovavatelka v druzine alebo asistent pedagoga.
@kp7333 Ach, zase toto s asistentom🙄
Asi nie. Tiež mám Ing.
Ja radšej do kuchyne, aj keď finančne to bude na rovnako.
@anonym_autor co sa tyka prace, tak ano aj s VS, ktora neznamena, ze nemozes upratovat a co sa tyka kolegyne neviem na kolko sa nemusite.
@hytal a presne takto sa to v dnesnej dobe robi,znamosti robia divy.
@anonym_43cbaa áno, mám aj svoje peniaze, J jeho kartu, všetko je medzi nami super
@hytal presne toto mi aj on povedal
@anonym_autor vcera mi postarka hovorila,ze konci.Ze uz nechce robit za 600eur za kazdeho pocasia vonku.Aj toto je pozicia pre matku s detmi,ale ten plat.
@anonym_autor uz si dospela, mala by si vediet, ze nie vzdy s kazdym budes dobre vychadzat. Niekedy je nevyhnutne byt aj s ludmi ktori nas nemusia a my nemusime ich. Ale vzdy sa to da ukocirovat tak, aby to fungovalo. V tomto pripade to moze fungovat cisto na profesionalnej urovni, staci si zachovat chladnu hlavu a nadhlad nad vecou.
@kp7333 ty si jedna z tych co si myslia, ze robit asistenta pedagoga moze hocikto a este to zvladne s prstom v zadku? Vies aka je to narocna praca? Vies aku ma asistent zodpovednost? Vedela by si dietatu s NKS dovysvetlit ucivo z fyziky 6. rocnika tak aby pochopilo zadania a vedelo by ich vypracovat same? Vedela by si ako udrzat pozornost u dietata s ADHD tak aby sa sustredilo na pracu a nevyrusovalo ostatnych? Lebo aj toto su ulohy pedagogickych asistentov.
@kp7333 ty si jedna z tych co si myslia, ze robit asistenta pedagoga moze hocikto a este to zvladne s prstom v zadku? Vies aka je to narocna praca? Vies aku ma asistent zodpovednost? Vedela by si dietatu s NKS dovysvetlit ucivo z fyziky 6. rocnika tak aby pochopilo zadania a vedelo by ich vypracovat same? Vedela by si ako udrzat pozornost u dietata s ADHD tak aby sa sustredilo na pracu a nevyrusovalo ostatnych? Lebo aj toto su ulohy pedagogickych asistentov.
@anonym_9e84d6 To tu je taka klasika na MK. Kazdemu, kto hlada pracu, sa odporuci uctovnicrvo alebo pedagogicky asistent. Uz to ani vtipne nie je🙃
@anonym_autor ked je to casovo dobre, tak preco nie? Je tazko sklbit pracu a deti, ked si cez tyzden sama na deti. No a co, ze mas VS? Ja som s VS robila pomocnu silu v kuchyni. Upratovacka v skolke v pohode. Ved vyskusas, uvidis. Vsade mas 3mes skusobnu dobu.

Isla by som a popri tom by som si hladala inu pracu. Najhorsie je ostat financne zavisla na niekom druhom takze kludne aj kanal by som docasne cistila len aby som bola co najmenej financne zavisla na inych. A tiez mam VS.