Ako sa zmieriť s tým, že je dieťa v škôlke?
Ahojte, asi sa vam budem zdať čudná prosim vás poraďte mi ako sa zmieriť s tym že je dieťa v škôlke po prvý krát . Mám pocit ze som to zvladala horšie ako ona a ked som zatvorila za nou dvere tak sa mi spustili slzy . Ale dnes mi plakala cely den a cely večer s rozprávala mi ako ju deti bijú a ako tam ona nechce spat . Čo mam robit . Som uplne zúfalá . Dakujem baby za vaše skúsenosti ❤️
@viestta podla mna si vymisla len nechce chodit . Len ako sa adaptovať v tej škôlke to je ten problem . Ona sa do škôlky tešila . Kym nemaju spat . Potom ze plače
Zvykne si ... veď pre tie detičky je to obrovská zmena, musia to spracovať, prijať ... čo sa týka toho bitia, opýtaj sa slušne učiteľky ... u nás to bolo tak, že ja som revala, keď som ju odviedla do škôlky, ona revala, keď mala ísť domov 🙄😕😀
Ak je to len spánok, tak jej vysvetli, že ma tíško ležať, nemusí spinkať. Ale musí ležať a byť ticho lebo iné deti spinkať chcu
Casom si zvykne. Je to cudzie prostredie a mojmu napr. vadi len tal lezat a pocuvat placuce deti. To ani nezaspi.
Dyfam ale,ze uz ked sa takto spravas,ze aspon pred tou malou si nadsena ake je to super ze je v skolke,kde ma novych kamosou,perfektne pani ucitelky,ze je to parada...Lebo ak nie tak je to to najhorsie co pre nu mozes robit.
Ty kludne plac ked sa za nou zavru dvere. Jasne ze ti chyba a mas strach. Place ona v skolke? Alebo len rano ked sa lucite a potom sa hra a zapaja?
Baby, ja ked toto citam, zakazdym mam pocit, ze asi len ja mam take narocne deti..nam ked deti sli do skolky (a to uz na 2,5 roka)..s manzelom sme otvarali sampanske, ze konecne aspon chvilu klud doma..aj moje revali, dcera tyzden, syn asi mesiac, ale mne to teda luto nebolo, ratala som s tym a brala som to uplne normalne, je to zmena pre nich..sice som pozerala, co je tej mamicke, ktora si utiera slzy ked vyjde zo skolky, pripadne nakuka do okna, s manzelom sme usudili, ze to su asi matky tych poslusnych 🙂
Moja dcera ked minuly rok nastupila do skolky,tak sme to mali podobne. Prvy den isla do triedy bez problemov (nechapala uplne co to ta skolka je). Druhy,treti den bol taky,ze strasne plakala,vrieskala,nechcela sa nas pustit. Ucitelka ju musela nasilu vziat na ruky a zobrat do triedy. Ja som v tom case bola este doma,nepracovala som. To boli pre mna nekonecne dni. Dalsie dni sice plakala, uz doma sa cela triasla,ale isla dobrovolne do triedy (len aby ju ta pani ucitelka zase nezobrala na ruky). Fnukanie trvalo mozno prvy mesiac a potom uz bolo vsetko uplne v pohode. Tak drzim palce 🙂
hlavne sa ukľudni, nedeje sa ti (ani tvojej dcére) nič výnimočné. Ak budeš stále v strese, ľútostivá a uplakaná, budeš to dcére len sťažovať - ona to cíti, že mama je zúfalá z toho, že ju dala do škôlky, tak bude "zúfalá" aj ona. Spýtaj sa učiteľky, ako sa správa a ako sa správajú deti k nej, viem, že pre teba je jej slovo sväté, ale deti si vedia riadne vymýšľať
@ruza123 ja si myslim,ze toto je zdravsi vztah,ale zase ma tu niektore sprdnu...
@ruza123 áno, máš pravdu, môj prvý bol poslušne a dobrucke dieťa a ja som bola hotová, keď išiel do škôlky, druhý bol náročný a nespavec, to som bola šťastná, že konečne je v škôlke 😂😂😂
ahoj, prve tri roky ste ste tvorili symbioticky vztah. je cas, pomaly tento vztah uvolnit, aby dcera spoznavala rovesnikov a sirsie okolie a ty musis pochopit, ze kuriatko nemoze byt stale pod tvojimi kridlami. viem, je to tazke, ale uvedom si, ze je to zdrava vyvinova faza a dcerka ma za sebou narocny prvy tyzden a tiez by chcela byt s tebou doma a chybas jej. a vies si predstavit ako ti bude ked pojde na strednu, pripadne aj na internat? doprajte si pekny spolocny vikend, majte spolocny cas, ono sa to podda, casom to prejde.
@martinka13 no Ved aj ja tak hned ako som vyšla zo škôlky 🙂musime to dako zvládnuť zvyknúť si len neviem ako 😂
@andreatytler plače len ked ide do škôlky a potom sa krasne hra a potom začne plakať ked ma ist spat
@danica2711 ja to pred nou nijako nedavam najavo lebo ja sa veľmi tesim ked idem pre nu 🙂 a potom sa hrame smejeme . Ale hned ako zatvoril za nou dvere tak úzkosť strasne. Este ked ju počujem plakat
Tak to je dobre znamenie ze place len pri luceni a potom sa zapaja. To su vlastne zdrave emocie ak dieta place pri luceni sa s mamou. Iba tym vyjadruje ze je smutna... kludne jej uznaj city... Ano, chapem ze si smutna, lebo sa musime rozlucit. To je v poriadku. Kludne si poplac. Aj ja som smutna, ale poobede po teba urcite pridem.
Pri odchode zo skolky zase place, lebo je stastna ze si po nu prisla a zaroven je zmena prostredia pre nu ako male dieta stresujuca. Nas plakal pri odchode z jasli ovela dlhsie ako plakal pri rannom luceni. Tie emocie su proste pre tie male deti prilis silne a plac im pomaha ich zvladnut.
@ruza123 pokoj, ja som piateho septembra šla na nákup okolo kaviarne, a tá bola plná šťastných matiek, ktoré konštatovali, že konečne sú decká v zariadeniach. 😀 Je to úplne normálne!
Potom som plakala, keď šiel do školy.... Pri dcére to už bolo jednoduchšie. Ma to totiž aj dosť vyhod 😀
Mas normalne pocity kto ma rad, ked mu dieta place?nieco konci a ine zacina.Mne to bolo velmi luto, lebo som vedela, ze bezstatostne dni skoncili, nastupuje rezim.Aj tak sme to po par mesiacoch vzdali a skoncili so zdr.problemam a potom si to, ze mozem byt s nou dlhsie doma este viac uzivala.Niekto je citlivejsi a viac to preziva.Zvykne si aj ty😆

Spýtaj sa učiteľky, ale ak by ju deti bili, tak zasiahne. Skôr si myslím, že pravda je inde