icon

Ako skĺbiť škôlku a návrat do práce?

janka123456879
23. mar 2026

ahojte mamičky idem si po radu malý už ma 3 roky v septembri pôjde do škôlky rozmýšľala som sa informovala do jaslí že by mi zobrali malého do jaslí až v apríli ako teraz som nezamestnaná hlásim sa na úrade prace od marca idem si poradu ..... čo ste prvé riešili škôlku alebo prácu ste si hľadali neviem čo skorej riešiť . alebo až od septembra si hľadať prácu Vopred Ďakujem

anonym_95f530
23. mar 2026

@janka123456879 ked si najdeš robotu, potom hladaj jasle. Ak potrebuješ nejake € tak si hladaj robotu a maleho do jasli. Ak prežijete, tak začni hladať od septembra. lebo teda pol roka bez penazí je dlha doba

anonym_5810e6
23. mar 2026

Škôlku si vyrieš, tam môže dieťa nastúpiť, aj keď nepracuješ alebo aj nastúpiť neskôr ale prihlášku musí mať podanú.

anonym_5a1551
23. mar 2026

Toto bude pripad maximalnej podpory, takze bez penazi urcite nebude. Maly do skolky a ty hladaj pracu.

anonym_be290e
23. mar 2026

@janka123456879 dcéra nastúpila do škôlky ako dvojročná a ja som si medzitým v kľude hľadala prácu, ktorá mi bude vyhovovať...

anonym_6a1685
23. mar 2026

Ja mám marcové dieťa, teda v marci mal 3 roky. Vybrala som pol roka podporu a v septembri nastúpil do škôlky ako skoro 3,5 ročné. Len veľmi zle zvládal škôlku tak zo začiatku chodil len do 12tej. Konkrétne do decembra, potom boli vianočné prázdniny, do škôlky nastúpil 8 januára a ja som začala hľadať prácu. Nastúpila som 15 januára do novej práce.

anonym_88af8f
23. mar 2026

dcera je februarova, nastupila uz v septembri ako 2,5 rocna, a tak som si zacala hladat pracu

anonym_f9a206
23. mar 2026

@janka123456879 dieta malo 3 roky v oktobri,nastupilo normalne b septembri, cize cely september este na rodicaku. pracu som obnovila v oktobri, realne kvoli cerpaniu dovolenky zvysnej som nastupila zaciatkom decembra
Idealne , bola som k dispozicii hlavne na zaciatku ked sa dieta adaptovalo
Poznam mamicku, co ukoncila rodicak presne v septembri lebo dieta malo 3 v septembri, nastupila na urad prace a myslim, ze az posledne 2 mesiace co sa uz komcila podpora si zacala hladat pracu kde uvadzala, ze nastupi az po skonceni podpory - dieta malo dlhsii adaptaciu takze tiez super a v podstate aby ako rodina neskoncili na jednom prijme kym by si hladala pracu po skonceni podpory, plynulo presla z uradu prace do normalnej prace
Dieta sa zadaptovalo a mali za sebou aj prve skolkarske choroby za ten polrok
Neviem si predstavit hned v dany mesiac nechat dieta prvykrat v skolke a nastupit do prace
Mala som dieta na poldennu starostlivost prve 3 mesiace , ucitelky korigovali ci este treba alebo ide na cely den a korigovali aj kedy je dieta pripravene ostat spat, spavat zacalo po 2 mesiacoch bez akychkolvek problemov kedze uz poznalo prostredie ucitelky deti videlo ze ostatne deti ostavaju spat atd atd
Mame v okoli mamicky co islo touto cestou , hned skolka, hned spanie, histeria dietata, odpor ku skolke, ranne hysaky, dieta sa zacalo zajakavat, hned nastup do prace a prve tyzdne behali z roboty na priepustky a neviem co lebo dieta v skolke to nezvladalo a dost ich to psychicky nicilo

anonym_ba29f6
24. mar 2026

Od roka pracujem,maly mal 3r v decembri,v januari nastupil do skolky,pekne si na skolku zvykol,na cely rezim.Aj ked malo rozprava,ale rozumie vsetkemu,co sa od neho chce.Na skolku sa velmi tesi.
V dnesnej dobe je tazko si hladat pracu a vsetko sklbit,ked je muz prec alebo sa nepodiela na vyzdvihnuti,ci zaviest rano dieta do skolky.

anonym_452102
24. mar 2026

Isiel do skolky v septembri. Mal vtedy dva roky a styri mesiace. Ja som v ten isty den nastupila do prace. Musim si zaklopat, ale zatial nebol chory.

luliu
24. mar 2026

Nastúpili sme v rovnaky deň 😁 Ja práca, syn skolka

anonym_ce6aa1
27. mar 2026

Ja som dala do škôlky na pol dňa, ja som bola na zdravotnej ako matka starajú a sa o dieťa do 6 rokov a kým boli v škôlke, hľadala som si prácu, keď som si našla, išli na celý deň a ja do práce.

janka123456879
autor
27. mar 2026
@anonym_ce6aa1

Ja som dala do škôlky na pol dňa, ja som bola na zdravotnej ako matka starajú a sa o dieťa do 6 rokov a kým boli v škôlke, hľadala som si prácu, keď som si našla, išli na celý deň a ja do práce.

@anonym_ce6aa1 no neviem lebo ja som bola u zdravotnej a som povedala že či im niečo netreba ohľadom malého aj som im povedala že malý už má 3 roky a sa pýtali či mi chodí do škôlky tak som im povedala že nie že ide až od septembra nič také mi nepovedali a že je to všetko poriadku ....

anonym_ce6aa1
27. mar 2026
@janka123456879

@anonym_ce6aa1 no neviem lebo ja som bola u zdravotnej a som povedala že či im niečo netreba ohľadom malého aj som im povedala že malý už má 3 roky a sa pýtali či mi chodí do škôlky tak som im povedala že nie že ide až od septembra nič také mi nepovedali a že je to všetko poriadku ....

@janka123456879 nerozumiem, stačilo nahlásiť na zdravotnej že chceš byť na predĺžením neplatenom.

anonym_724ad2
27. mar 2026

Mladšia dcéra išla skôr do škôlky, ja som bola pol roka doma a hľadala si novú prácu ktorá by mi vyhovovala. Celý čas som poberala ešte rodicak

janka123456879
autor
28. mar 2026
@anonym_ce6aa1

@janka123456879 nerozumiem, stačilo nahlásiť na zdravotnej že chceš byť na predĺžením neplatenom.

@anonym_ce6aa1 a tam by som dostávala nejaké peniaze či len rodinné prídavky

anonym_903e0a
28. mar 2026
@janka123456879

@janka123456879 na predĺženom NEPLATENOM nedostávaš žiadne peniaze....

anonym_ce6aa1
28. mar 2026
@janka123456879

@janka123456879 neplatené od slova neplatené, ani ty odvody, ani oni tebe nič