Ako skĺbiť škôlku a návrat do práce?
ahojte mamičky idem si po radu malý už ma 3 roky v septembri pôjde do škôlky rozmýšľala som sa informovala do jaslí že by mi zobrali malého do jaslí až v apríli ako teraz som nezamestnaná hlásim sa na úrade prace od marca idem si poradu ..... čo ste prvé riešili škôlku alebo prácu ste si hľadali neviem čo skorej riešiť . alebo až od septembra si hľadať prácu Vopred Ďakujem
Škôlku si vyrieš, tam môže dieťa nastúpiť, aj keď nepracuješ alebo aj nastúpiť neskôr ale prihlášku musí mať podanú.
Toto bude pripad maximalnej podpory, takze bez penazi urcite nebude. Maly do skolky a ty hladaj pracu.
@janka123456879 dcéra nastúpila do škôlky ako dvojročná a ja som si medzitým v kľude hľadala prácu, ktorá mi bude vyhovovať...
Ja mám marcové dieťa, teda v marci mal 3 roky. Vybrala som pol roka podporu a v septembri nastúpil do škôlky ako skoro 3,5 ročné. Len veľmi zle zvládal škôlku tak zo začiatku chodil len do 12tej. Konkrétne do decembra, potom boli vianočné prázdniny, do škôlky nastúpil 8 januára a ja som začala hľadať prácu. Nastúpila som 15 januára do novej práce.
dcera je februarova, nastupila uz v septembri ako 2,5 rocna, a tak som si zacala hladat pracu
@janka123456879 dieta malo 3 roky v oktobri,nastupilo normalne b septembri, cize cely september este na rodicaku. pracu som obnovila v oktobri, realne kvoli cerpaniu dovolenky zvysnej som nastupila zaciatkom decembra
Idealne , bola som k dispozicii hlavne na zaciatku ked sa dieta adaptovalo
Poznam mamicku, co ukoncila rodicak presne v septembri lebo dieta malo 3 v septembri, nastupila na urad prace a myslim, ze az posledne 2 mesiace co sa uz komcila podpora si zacala hladat pracu kde uvadzala, ze nastupi az po skonceni podpory - dieta malo dlhsii adaptaciu takze tiez super a v podstate aby ako rodina neskoncili na jednom prijme kym by si hladala pracu po skonceni podpory, plynulo presla z uradu prace do normalnej prace
Dieta sa zadaptovalo a mali za sebou aj prve skolkarske choroby za ten polrok
Neviem si predstavit hned v dany mesiac nechat dieta prvykrat v skolke a nastupit do prace
Mala som dieta na poldennu starostlivost prve 3 mesiace , ucitelky korigovali ci este treba alebo ide na cely den a korigovali aj kedy je dieta pripravene ostat spat, spavat zacalo po 2 mesiacoch bez akychkolvek problemov kedze uz poznalo prostredie ucitelky deti videlo ze ostatne deti ostavaju spat atd atd
Mame v okoli mamicky co islo touto cestou , hned skolka, hned spanie, histeria dietata, odpor ku skolke, ranne hysaky, dieta sa zacalo zajakavat, hned nastup do prace a prve tyzdne behali z roboty na priepustky a neviem co lebo dieta v skolke to nezvladalo a dost ich to psychicky nicilo
Od roka pracujem,maly mal 3r v decembri,v januari nastupil do skolky,pekne si na skolku zvykol,na cely rezim.Aj ked malo rozprava,ale rozumie vsetkemu,co sa od neho chce.Na skolku sa velmi tesi.
V dnesnej dobe je tazko si hladat pracu a vsetko sklbit,ked je muz prec alebo sa nepodiela na vyzdvihnuti,ci zaviest rano dieta do skolky.
Isiel do skolky v septembri. Mal vtedy dva roky a styri mesiace. Ja som v ten isty den nastupila do prace. Musim si zaklopat, ale zatial nebol chory.
Ja som dala do škôlky na pol dňa, ja som bola na zdravotnej ako matka starajú a sa o dieťa do 6 rokov a kým boli v škôlke, hľadala som si prácu, keď som si našla, išli na celý deň a ja do práce.
Ja som dala do škôlky na pol dňa, ja som bola na zdravotnej ako matka starajú a sa o dieťa do 6 rokov a kým boli v škôlke, hľadala som si prácu, keď som si našla, išli na celý deň a ja do práce.
@anonym_ce6aa1 no neviem lebo ja som bola u zdravotnej a som povedala že či im niečo netreba ohľadom malého aj som im povedala že malý už má 3 roky a sa pýtali či mi chodí do škôlky tak som im povedala že nie že ide až od septembra nič také mi nepovedali a že je to všetko poriadku ....
@anonym_ce6aa1 no neviem lebo ja som bola u zdravotnej a som povedala že či im niečo netreba ohľadom malého aj som im povedala že malý už má 3 roky a sa pýtali či mi chodí do škôlky tak som im povedala že nie že ide až od septembra nič také mi nepovedali a že je to všetko poriadku ....
@janka123456879 nerozumiem, stačilo nahlásiť na zdravotnej že chceš byť na predĺžením neplatenom.
Mladšia dcéra išla skôr do škôlky, ja som bola pol roka doma a hľadala si novú prácu ktorá by mi vyhovovala. Celý čas som poberala ešte rodicak
@janka123456879 nerozumiem, stačilo nahlásiť na zdravotnej že chceš byť na predĺžením neplatenom.
@anonym_ce6aa1 a tam by som dostávala nejaké peniaze či len rodinné prídavky
@janka123456879 na predĺženom NEPLATENOM nedostávaš žiadne peniaze....
@janka123456879 neplatené od slova neplatené, ani ty odvody, ani oni tebe nič

@janka123456879 ked si najdeš robotu, potom hladaj jasle. Ak potrebuješ nejake € tak si hladaj robotu a maleho do jasli. Ak prežijete, tak začni hladať od septembra. lebo teda pol roka bez penazí je dlha doba