Ako stíhate vyzdvihovať deti zo škôlky?
Ahojte mamičky, otázka najmä na pracujúce Maminy. Ako riešite vyzdvihovanie detí zo škôlky? Delíte si “služby” s partnerom alebo máte skrátené úväzky v práci? Ja som prekvapená, že keď prídem do škôlky po malú okolo 15:15, väčšinou sú tam posledné tri-štyri deti. V decembri sa vraciam do práce a celkom ma desí, že moja malá tam bude každý deň zrejme posledná. Manžel pracuje do 16.30, ja budem do 15.30-16.00. Škôlka je otvorená do 17tej, no skutočne okolo pol štvrtej tam dokopy nikto nie je.
@anonym_autor pracujúce maminy vyzdvihujú keď skončia v práci, ja som pracovala do 15:30 a pre deti som prišla o 15:45-16:00. Iné deti mali aj premotivovaných starých rodičov, ktorí pre deti utekali aby tam nemuseli "trpieť". My, čo sme starých rodičov nemali, tak deti tam bývali dlhšie.
@anonym_autor no bohužial .. ak nastupiš do roboty na zmenu od rana do tej 16 tej, nevymýšlala by som len preto, lebo tam bude moje dieťa posledné.. rano som nastupila o 7 do prace a chodila som pre deti už ako posledné..
tiež som to nechápala, ja som robila do 17tej, ale kvôli škôlke som si skrátila pracovnú dobu o hodinu (robila som potom v sobotu tie hodiny), väčšinou tam bol posledný keď som prišla, podobne to bolo aj v školskej družine, učiteľka s ním sedela oblečená pri dverách s kabelkou v ruke a hnusne na mňa zazerala (o 16:30)
Ja pracujem od 7:30-15:30 ked som pre malu chodila tak tiež už tam bolo len pár detičiek a boli spojení. Ale ked muž nerobí (ma len 7 denných za mesiac) chodil pre nu hned 14:30
@anonym_autor Rano odviedol deti manzel, po praci som isla ja, nikdy nie o 15:00, najskor okolo 16:00, vzdy tam nejake deti este boli. Inak, niekto musi byt aj posledny.
keď som stíhala na 15:30, zobrala som ho 15:30
keď som nestíhala, zobrala som kedy som stíhala - len ja som väčšinou vedela, kedy nebudem stíhať - tak som učiteľkám povedala ...
a keď som nestíhala akože úplne vôbec, tak vtedy išla mama po neho alebo muž ...
Väčšinou som vyzdvihovala ja, muž má rôzne rozpisy služieb a veru často som stíhala prísť až pred 17.00
Ale nikdy nebili posledni. Moja bola dokonca rada, lebo boli voľne hračky o ktoré sa cez deň musela deliť
Keďže mám flexibilnú pracovnú dobu, tak kľudne si dieťa vyzdvihnem aj na obed, keď tam spí, tak 14:30. Kým som pracovala od-do, tak som chodila 15:15 a to tam bolo ešte veľa detí vždy, v lete som čakala aj do 16, kym sa dohrali 😅. Avšak všímam si, že deti väčšinou brávajú starí rodičia alebo sa rodičia striedajú jeden ráno, druhý poobede.
@anonym_autor niektoré dieťa musí byť posledné, pre tie skoršie chodia mamy na materskej, babky, alebo otecko z homeoffice. Slobodné maminy to ako robia? Tiež je tam väčšinou ich dieťa posledné, ak ho nebráva starý rodič. Nemusíš si krátiť úväzok len preto aby si šla pre dieťa o hodinu skôr. Môže byť aj že začiatkom roka ostáva jediná a postupne bude detí do 16tej pribúdať.
Ci tam niekto je alebo nie je to nech ta netrapi, kym prides do piatej, stale je to v poriadku
Ako pracujúca matka, samoživiteľka, som vyzdvihovala syna pravidelne o 16.55 a absolútne som to neriešila, sú otvorení do 17.00 a ja som to kvôli práci naozaj inak nestíhala.
u nás skolka je do 16:00, ja pracujem do 16:30 + 30 min cesta, takze ja nejako...
Manzel pracuje v AT. MÁme pestúnku, ktorá syna vyzdvihne zo skolky a pockajú na mna doma 🙂
Po staršiu som chodila vtedy, keď sa mladšia vyspala, čiže väčšinou išla medzi prvými domov. Po mladšiu som chodila, ako mi to pasovalo. Pre ňu však bol najšťastnejší deň v škôlke ten, keď sa mi za tie roky jediný raz podarilo prísť tak, že išla domov z celej škôlky posledná. To bol pre ňu zážitok.
ono sa to ešte upraví, ak deti nastupovali ako 2,5 ročné, tak veľa mám je ešte na rodičáku, keď rodičáky skončia a nebudú ďalší súrodenci, tak bude viac detí dlhšie, aj u nás to tak bolo. ak vychytáte rodičov, čo majú ďalšie deti, tak tam bude menej detí dlhšie, môj býva medzi prvými tam a medzi poslednými ide niekedy domov, čo už, zatiaľ to zvláda v pohode, chodí od 2,5 roka a už je predškolák
Ja sa striedam sama so sebou, s babkami a raz za čas s mužom. Keď mi ide syna vyzdvihnúť niekto iný tak ťahám v robote čo sa dá nech si nadrobím, keď idem pre neho tak ho vyzdvihujem okolo 16:00 (tiež zvykne byť jeden z posledných). Často si nosím prácu aj domov a večer ešte aspoň hodinu pracujem (jasné toto sa nedá každému) a mám nekonečne chápavú šéfku a kolegyne. Všetky sme matky a vieme aké to je.
@anonym_autor absolutne nerieš aj keby bola posledná hlavne že ma byt kde a ked je mš do 17 hod by som neriešila vobec
@anonym_autor tiež si nad tým lamem hlavu..že ako to urobíme. V práci končím o piatej,kým docestujem domov je 6.. uvidíme. Ešte mám čas niečo vymyslieť 😊😄
@anonym_autor moje deti chcú chodiť domov medzi poslednými, koľkokrát som sa ešte musela prejsť a prísť pre nich neskôr. Neboj sa, vždy keď budeš môcť, prídeš skôr, ak sa nedá, dieťa si zvykne.
K tvojej otázke, mne nemá kto pomôcť, pracujem do 16,30h chodím pre deti o 16,50h. A sú väčšinou v zbernej triede , skoro plnej. Učiteľky majú pracovnú dobu do 17h, počítajú s tým, že nie každý môže odísť skôr z práce. 2x učiteľka zostala dlhšie , lebo jedna mamička nemohla odísť z práce, mimoriadna situácia. A nikto jej nič nevyčítal ani deti nemali traumu.
Ráno nosí muž okolo 7.30, vyzdvihujem ja okolo 12.00, dieťa je v škole iba na pol dňa zatiaľ kým mi to práca umožňuje.
Naša trieda je do 16.00 a škôlka (zberná trieda) do 16.30 tam je ale vždy už iba pár detí. Každopádne vyzerajú všetky spokojne keď idem okolo, učiteľka je s nimi na dvore a hrajú sa.
Ja som chodila pre deti 15:15 a bola tam ešte celá trieda, rodičia chodili od 15tej ho 16:30 pre deti.
@anonym_autor mam upravenu pracovnu dobu zacinam rano neskor aby som stihala dieta dostat do skolky a papierovo posunutu pracovnu dobu o pol hodiny neskor ale koncim normalne o 15:00 a utekam po dieta
Skolka do 16:30, vyzdvihujem dieta medzi prvymi o 15:10
Na obedy do prace nechodim, snazim sa najest pomedzi pracu
Ďakujem, ja chapem, že vždy je nejaké dieťa posledné, aj vždy bude. Ide mi skôr o to, ako to bude dcera znášať, keď o 15.30 tam nebude mať pomaly žiadnych spolužiakov a ona tam bude ešte hodinu čakať, navyše v nejakej inej triede, napr s veľkými deťmi. Ona vôbec nie je extrovertná, skôr naopak, tichšia, pokojnejšia.
Včera som ju vyzdvihla 15:15 a ostali tam štyri deti, keď sme odchádzali.
Ďakujem, ja chapem, že vždy je nejaké dieťa posledné, aj vždy bude. Ide mi skôr o to, ako to bude dcera znášať, keď o 15.30 tam nebude mať pomaly žiadnych spolužiakov a ona tam bude ešte hodinu čakať, navyše v nejakej inej triede, napr s veľkými deťmi. Ona vôbec nie je extrovertná, skôr naopak, tichšia, pokojnejšia.
Včera som ju vyzdvihla 15:15 a ostali tam štyri deti, keď sme odchádzali.
@anonym_autor tak čo chceš s tým robiť? dať vypoved? jednoducho rodičia musia chodiť do práce, tí čo su na RD alebo nezamestnane chodia skôr..
@anonym_autor tak čo chceš s tým robiť? dať vypoved? jednoducho rodičia musia chodiť do práce, tí čo su na RD alebo nezamestnane chodia skôr..
@anonym_da43cb uvažujem o skrátenom úväzku. Keďže budem robiť niektoré dni do 16.00 a kým sa vypracem von z Bratislavy, budem rada ak do 16:45 stihnem prísť do škôlky, hlavne v zime. Preto sa pýtam, ako to riešia iní, ktorým koliduje pracovný čas so škôlkou a kedy stíhajú tak skoro vyzdvihovať deti. Pýtam sa len na názor a skúsenosti, keďže nám začína nové obdobie práca-škôlka. Doteraz sme to neriešili a dúfala som, že sa mi podarí nájsť iná práca. No žiaľ nič mi zatiaľ nevyšlo..
U nas uz mozu chodit surodenci od 10r a tym,ze uz mam vsetky deti nad tymto vekom,sa vsetcia striedame,kto je ako doma ci skor,tak idu po maleho.
Predtym sme sa tiez s muzom bud striedali alebo sme isli pekne spolu.
rozdel si to s muzom. U nas vodil do a zo skolky len muz.
Spravil ranajky, obliekol, vychystal a odniesol.
rozdel si to s muzom. U nas vodil do a zo skolky len muz.
Spravil ranajky, obliekol, vychystal a odniesol.
@katkazatka manžel pracuje do 16.30 a chodí aj na sluzobky, on poobede nestíha škôlku..
@anonym_da43cb uvažujem o skrátenom úväzku. Keďže budem robiť niektoré dni do 16.00 a kým sa vypracem von z Bratislavy, budem rada ak do 16:45 stihnem prísť do škôlky, hlavne v zime. Preto sa pýtam, ako to riešia iní, ktorým koliduje pracovný čas so škôlkou a kedy stíhajú tak skoro vyzdvihovať deti. Pýtam sa len na názor a skúsenosti, keďže nám začína nové obdobie práca-škôlka. Doteraz sme to neriešili a dúfala som, že sa mi podarí nájsť iná práca. No žiaľ nič mi zatiaľ nevyšlo..
@anonym_autor tak ako píšem, tí čo chodia skôr bud su na RD, alebo muž robí ako moj denna nočná 2 dni volno (teda ma len 7 denných do mesiaca), alebo babka dedko, alebo jednoducho su nezamestnane, alebo majú skrateny uvazok. Ostatné ktoré majú klasickú pracovnú dobu a koncia 15:30 atd chodia pre deti ako ty...
prácu, ktorá by mala prac čas do 14:30 a podobne je tažko najst ak nejde o kratsi uvazok

Moj muz je zivnostnik, cas si prisposobuje, takze on chodi pre deti. Chodi o 3, a to tiez uz tam byvaju posledni…tiez tomu nerozumiem.