Ako zistím či má moje dieťa nízke sebavedomie?
Zienky, poraďte mi ako zistím či ma moje dieťa nízke sebavedmie
@morskapanna to ani nie ale skôr také čo sa podceňuje neverí si. Pustí silnejsich vpred. Nebráni sa. Atak. Myslím, že ty sama by si mala vidieť. Ak sa ti bude také niečo zdať, predstav si ho v roli nejakého dietata tvojej známej. Na svoje sa asi pozerá ináč.
Myslím že hanblivé a tiché dieťa neznamená že ma automaticky aj málo sebavedomia.Sebavedomie si budujeme počas života a povahu máme vrodenú.Podla mne je velmi dôležité nechať deti nech si robiť veci čo najviac samozrejme nie vždy sa to dá myslím z dôvodu aby si neublížilo alebo sa práve strašne ponáhlame ako pri obliekaní .Určite to poznáte každé dieťatko má obdobie keď na všetko kričí Ja sám ,ja sám.Keď môj syn si napríklad oblieka v škôlke punčošky a samozrejme ja sám a pritom ich má celé naopak však nevadí, ale aky je potom hrdý že to on sám.Väčších nechať samé ísť do obchodu ,možno niečo popletú ale pochvala nesmie chýbať.Sú to možno len také maličkosti a pre ich sebavedomie priam zázráčné.A od takýchto maličkosti potom budú mať odvahu aj na väčšie veci .

Vela sa da urcit zo samotneho spravania. Tiche, hanblive dieta asi nebude mat vela sebavedomia.