Ako prekonať nízke sebavedomie a strach zo zlyhania?
Ahojte, už veľmi dlho ma trápi nízke sebavedomie a strach - neverím si, všeobecne mám strach z neúspechu, zo zlých ľudí atď. Bojím sa aj ísť do práce (5r. som bola s deťmi). Bojím sa, že sa mi tam nebude dariť, nebudem vedieť, čo mám robiť, nepochopím, čo odo mňa budú chcieť... momentálne budem cca 3m viac menej sama na deti a bez auta, takže o to viac sa bojím, že ak nastúpim do práce, či budem stíhať každý deň prísť načas, ak mi ochorie nejaké dieťa, s kým ho nechám .. nakoľko zamestnávatelia nemajú radi OČR ani PN ... Možno to znejú ako výhovorky, ale bohužiaľ mamku už nemám, v nej som mala 100 % oporu a podporu, čo sa aj detí týkalo. Teraz sa nemám na koho obrátiť. No sedieť doma nechcem, aj keď mám dieťa ZTP a som jej opatrovateľka, ale chcela by som aspoň niekde "vypadnúť" v čase, ked mám dieťa v škole .. no zároveň mám strach z nových vecí, z novej práce, z ľudí, ale hlavne z time managementu, aby som všetko, čo sa detí týka stíhala.
Prosím, poraďte mi, ako získať sebavedomie, ako si mám začať veriť a nebáť sa ? Ďakujem
@stamara psychoterapie.
Ideálne by bolo kebyže máš aj dobrého manžela pri ktorom rasties
@zmrzlinka2021 manžela mám dobrého, na neho nemôžem povedať nič zlé
@stamara Strach je prirodzený. Musíš sa však sama rozhodnúť či kvôli tomu ostaneš doma alebo to aspoň pôjdeš vyskúšať. Predpokladám že pri nástupe budeš mať skúšobnú dobu a ak by si to nedávala kvôli práci či kolegom, tak môžeš vždy odísť. Možno ti to sadne a budeš spokojná. Lepšie vyskúšať ako si potom vyčítať a domýšľať čo keby.

@stamara psychoterapie.
Ideálne by bolo kebyže máš aj dobrého manžela pri ktorom rasties