Ako zvládnuť nástup do škôlky, keď dieťa nevie všetko?
Ahojte tie čo ste dávali deti do škôlky aj keď sa nevedeli obliekať samé , obúvať , mali na pobedny spánok plienku ako to zvládli? Ja sa strašne toho bojim ako zvládne škôlku on aj ja .. ten pocit že nebudem pri ňom zaspávať ... Že ak bude dáky konflikt nebudem môcť zasiahnuť ...
@anonym_autor vnuk ide do skolky zo zaciatku mozu mat plienku na spanie. Obliect sa sam nevie tiez este. Teraz mal 2. Budu trieda 2 -2,5 rocnych takze predpokladam ze na tom tak bude viac deti u nas oomahalu upratovacky co pamatam. Najmladsia nastupivala ako 2,5 rocna a vela deri sa nevedelo obliect. Boli tam deti od 2,5 do 3 rokov...
@slavomira236 to sú ale jasle alebo súkromná škôlka.....tam je to možné lebo na jednu učitelku je menej detí....rovnako sú tam deti kŕmené pri obede....toto je ale nereálne v štátnej škôlke pri 20deťoch ak s nimi pred spánkom ostane jedna učitelka.....
@slavomira236 to sú ale jasle alebo súkromná škôlka.....tam je to možné lebo na jednu učitelku je menej detí....rovnako sú tam deti kŕmené pri obede....toto je ale nereálne v štátnej škôlke pri 20deťoch ak s nimi pred spánkom ostane jedna učitelka.....
@mogaa nie do statnej skolky ide jeb tu trieda pre 2 rocne deti.
@mogaa nie do statnej skolky ide jeb tu trieda pre 2 rocne deti.
@slavomira236 môj má 2,6 a idú by t snom deti ktoré majú aj 2 roky ale sú odplienkovane
Dieta treba aj ucit nie ho mat ako privesok ….
@januska12323 áno vedia o plienke o obliekaní som.zabudla ale ani nebola.rec ...
@anonym_autor a na čo čakáš? Máš ešte týždeň na to, aby sa sám naučil obliecť a obuť.....
Večer príprav pyžamko a obliekaj sa Janko!
Ráno pokračujeme......Neboj sa, aj keď bude mať zips vzadu, ale oblečie sa 😵💫
@anonym_autor a na čo čakáš? Máš ešte týždeň na to, aby sa sám naučil obliecť a obuť.....
Večer príprav pyžamko a obliekaj sa Janko!
Ráno pokračujeme......Neboj sa, aj keď bude mať zips vzadu, ale oblečie sa 😵💫
...pozor na prehnanú opateru, aby si mu nemusela v štyridsiatke nosiť kakavko do postele 😝
@slavomira236 môj má 2,6 a idú by t snom deti ktoré majú aj 2 roky ale sú odplienkovane
@anonym_autor tak vnuk ma uz len na obed a noc plienku. Inak uz chodi sam kajat cikat. Dnes spal u mna a mal suchu olienku.na obed v noci bolo ciknute ake pije este v noci mlieko. Maju 2 mesacny adaptacny ...
Moje obe deti chodili do skolky od 3r kde ani jedno dieta nemalo na spanok plienku. To bola zakladna podmienka pre nastup. S obliekanim a obutim im ucitelky co- to nieco pomohli. Na konflikty a ine zalezitosti tam pracuju zeny- a volaju sa ucitelky. Je ale dost pravdepodobne, ze s tvojim dietatom nebude ani jedna z nich spat a asi ani ty nie. Takze skor by si sa mala zamysliet nad tym, ci si ty pripravena sa odputat od svojho dietata a pohravat sa s myslienkou ci su tvoje pocity uplne ok 🤔

@anonym_autor vnuk ide do skolky zo zaciatku mozu mat plienku na spanie. Obliect sa sam nevie tiez este. Teraz mal 2. Budu trieda 2 -2,5 rocnych takze predpokladam ze na tom tak bude viac deti u nas oomahalu upratovacky co pamatam. Najmladsia nastupivala ako 2,5 rocna a vela deri sa nevedelo obliect. Boli tam deti od 2,5 do 3 rokov...