Bezpečnosť detí v súkromnej škôlke
Upozornili by ste v skolke ucitelky, keby ste videli, ze deti nechavaju robit nieco, co je pre ne nebezpecne (a nemyslim si,ze je to len moj subjektivny nazor), alebo by ste to brali tak, ze to tam proste tak funguje, oni to riziko nevidia, nestarali by ste sa do toho a riesili by ste to zmenou skolky. Ide o sukromnu skolku, ktora nam inak v podstate vyhovuje a nehrniem sa velmi do hladania inej.
Deti vypustia v parku, velkom mozno asi ako polka futbaloveho ihriska, z jednej strany parku je cyklisticky chodnik, z dvoch stran lesik.Deti po tom parku behaju, kde chcu, nijak ich neorganizuju. V parku v tom case velmi nebyvaju ludia. Som iba uzkostliva, alebo sa to aj vam zda nie velmi ok pre deti 3-5 rokov?
Keby som mala kontrolovať 3 deti v škôlke, za ktoré je zodpovedná učiteľka, asi by ma drblo. Ja rozumiem, že to môže byť niekedy nebezpečné, či iné ako si predstavujete...ale aj deti vedia, čo môžu, kde môžu ísť. Určite im učiteľky povedia, že môžu behať po tráve, na chodník, cestu nie. Nie sú pri okraji cesty. A ak nemáš nič iné ja práci, len sledovať svoje dieťa, tak si ho nechaj doma. Nebudeš stresovať.
Je to uplne ine v skolke a keby si ty tam bola s dietatom..
Tie deti vedia, co mozu, inak sa spravaju.. ano, lietaju hore dole, ale tie ucitelky to urcite sleduju.. nemozu byt jak futbalisti, kazda na svojej pozicii a cakat, ktore dieta vystreli mimo ciaru.. v tom skolkovom rezime funguje akoby iny vesmir, ine nastavenie, tym, ze tam nie je rodic a ucitelky su autorita.. poznaju deti, maju ich od septembra.. inak na ne dohliadali vtedy a teraz.. nemozu ich upozornovat kazdu minutu dnu aj vonku, to by clovek nedal, ani hlasom ani energiou.. detom treba aj trochu verit a ucitelkam tiez
Ale samozrejme, ak citis potrebu, mozes to povedat ucitelkam, ale prirovnavat to k hraniu sa s ohnom nie je uplne ok
Pane boze 🤦🏼♀️ to, ze behaju v parku si prave opisala ako horsie nez hranie sa s ohnim? Deti maju stastie, ze nemaju taku ucitelku ako si ty, lebo to by iba sedeli za stolim a kreslili, ale teda s nie prilis ostrou farbickou.
Trosku sa uvolni, ano stat sa moze hocikedy a hocikde hocico a stavaju sa aj zle veci, ale neda sa zit stale v strachu a naozaj nieco take ako pobehovanie v parku by naozaj nemalo vyvolavat uzkost.
Do parku by si tvoje dieťa nemala vôbec púšťať, môže naň spadnúť strom a zabiť ho alebo ho pohrýzť pes.

A stalo sa uz niekomu nieco? Asi nie,tak neprehanaj