Bizarné požiadavky rodičov na učiteľky v škôlke
Už keď sa tu rozmohla téma o škôlkarských učiteľkách tak dajme aj pohľad z druhej strany aké bizarné veci od vás chceli rodičia?
@anonym_autor mamina priniesla kolobežku a chcela, aby sme dieťa naučili na nej jazdiť😄bola to malá dedinská škôlka kde každý každého pozná a mamina podnika v dedine s kvetinarstvom.Je obezna starsia žena, ktorá mala neskôr deti apelovala tým, že nemá čas ju to učiť a po školke vyberali deti starí rodičia.Druhy deň si veľa detí prinieslo z domu kolobežky, lebo závideli pritom sme mali v škôlke plný dvor odrazadiel.dalsia priniesla do škôlky golfový kočík, lebo dcéra bola zvyknutá pred spánkom sa uspavat v kočíku.Predstava bola, že v spálni sme ju mali kocikovat a preniesť do postele.Bola to súkromná škôlka.A potom len drobnosti dieťa je alergik a nemá ísť na dvor.
@anonym_cd11a1 😂😂 ale na druhu stranu moje dieťa je ten typ že keď vidí ine dieťa niečo robiť aj napr to odrážadlo tak ide aj ono 😂 možno to chcela aj ta mamička 😂😂 a s tým kočíkom súcitim tiež sme mali problém dieťa uspať mimo kočíka ale zvíťazili sme 😂
@anonym_autor k nam do skolky zavolala jedna mamička s otázkou ci môžme pocas dna jej dieťaťu podať antibiotika😅😅
Neviem či učiteľka nezveličovala, ale na rodičovskom nás prosila, aby sme nemali vysoké nároky...vraj minulý rok nejaká mamka prosila učiteľku, aby jej pred spaním zavolala cez videohovor, lebo jej dieťa bez nej nezaspí 🫣 ďalšia priniesla krabicu mlieka, granko a fľašu, pred spaním mala učiteľka zarobiť , zohriať a dať dieťaťu, bez toho nezaspí.
@anonym_autor k nam do skolky zavolala jedna mamička s otázkou ci môžme pocas dna jej dieťaťu podať antibiotika😅😅
@nikijezikova tak zase, atb. sa niekedy davaju aj v inej situacii, ako je akutna infekcia, s ktorou sa nechodi do skolky. Napriklad helikobakter alebo atb po poraneni podavane "pre istotu". Takze to nemusela byt uplne blba poziadavka. Ja som tiez teraz brala atb a nic mi nebolo, teda nic, cim by som ohrozovala inych a nic, co by mi branilo ist do prace..
Nie som učiteľka ale minuli rok sme mali mamičku čo chcela aby učiteľky buď vyprali tričko jej. Dcéry alebo kúpili druhé.
Dala jej nové značkové tričko (jasné učiteľky týždne čo deň pripomínali na edupage že deti majú prísť v oblečení čo nevadí že sa zničí že idú maľovať niejaky obrázok vonku a že sa to nedá oprať.tie farby 🤣🤣🤣
Prišlo k nam nové 3 rocne dieta a jeho mamina mala požiadavku aby sme mu pomohli ho kŕmiť lyzickou
Maminka priniesla krem “proti hyperaktivite”, aby sme jej syna mazali aspoň 15x počas dňa v škôlke 🤣 kúpila ho od veštice….. tak sme ju žiaľ museli poslať do teplých krajín.🤷♀️
Maminka priniesla krem “proti hyperaktivite”, aby sme jej syna mazali aspoň 15x počas dňa v škôlke 🤣 kúpila ho od veštice….. tak sme ju žiaľ museli poslať do teplých krajín.🤷♀️
@anonym_d8d820 daj ai pozor aby ťa nepobosorila na diaľku 😂
Prišlo k nam nové 3 rocne dieta a jeho mamina mala požiadavku aby sme mu pomohli ho kŕmiť lyzickou
@lapersefona a čo je na Tom divné, že deťom zo začiatku treba pomôcť jesť? V našej škôlke kŕmili aj moju dcéru, prvý týždeň, potom postupne jedla aj sama.
@lapersefona a čo je na Tom divné, že deťom zo začiatku treba pomôcť jesť? V našej škôlke kŕmili aj moju dcéru, prvý týždeň, potom postupne jedla aj sama.
@anonym_b4762b to 3 rocne dieta uz ma vedieť s lyžičkou jest uz sa to ucia 2 rocne pozri si vývinové psychológiu. Pri obede mas 30-60 deti pri každom stole jedna učiteľka myslíš, ze je na to času?
Niektoré deti jedia aj s rukou teda si pomáhajú. Pri niektorých je to aj kultúrne podmienené (deti pochádzajúce z Afriky)
@anonym_b4762b u nás chvalabohu tiež pomáhali, dôvod nie je vždy, že to dieťa nevie, ale môže byť v strese a pod., tiež nechápem, čo je na tom zlé. Väčšinou nejde o to, nakŕmiť komplet, ale len pomôcť, povzbudiť. Mám pocit, že niektorým chýba obyčajná empatia a ľudskosť. Ja som prvakom bežne pomáhala s činnosťami, ktoré "už mali vedieť", ale proste v novom prostredí a strese bolo treba občas pomôcť. Tiež radšej som utrela dieťaťu napríklad zle utrety nos po vysmrkani, nenechám dieťa chodiť s rozmazanym soplom pol dňa predsa. Niektoré učiteľky by mali pre dobro všetkých zmeniť povolanie. 🫤
@anonym_b4762b to 3 rocne dieta uz ma vedieť s lyžičkou jest uz sa to ucia 2 rocne pozri si vývinové psychológiu. Pri obede mas 30-60 deti pri každom stole jedna učiteľka myslíš, ze je na to času?
Niektoré deti jedia aj s rukou teda si pomáhajú. Pri niektorých je to aj kultúrne podmienené (deti pochádzajúce z Afriky)
@lapersefona keď mama požiada či 3r novému dieťaťu viete pomôcť jesť s lyžičkou tak to je pre teba bizár? 😳 "Pri obede mas 30-60 deti pri každom stole jedna učiteľka myslíš, ze je na to času?" podsúvaš to tu ako keby tam na 60 detí bola jedna učiteľka 🙈 neskutočné aké viete byť neochotné... nehovorím že by ho učiteľka mala kŕmiť, ale trošku pomôcť, vľúdne sa prihovoriť, posmeliť to dieťa 🤗 to by zvládla aj jedna osoba na 100 deti KEBY CHCELA ☝️ a samozrejme ste tam minimálne 4 tipujem.... nie je to dobou, za socíku nám nemali problém v škôlke pomôcť s jedením, v škole v prvej triede učiteľ zaväzoval šnúrky pomalším deťom, keď ho nabudúce stretnem tak sa mu poďakujem lebo vidím že to bol nadštandard 😍 predpokladám že aj s tým by si mala problém, ty Afrika
@lapersefona keď mama požiada či 3r novému dieťaťu viete pomôcť jesť s lyžičkou tak to je pre teba bizár? 😳 "Pri obede mas 30-60 deti pri každom stole jedna učiteľka myslíš, ze je na to času?" podsúvaš to tu ako keby tam na 60 detí bola jedna učiteľka 🙈 neskutočné aké viete byť neochotné... nehovorím že by ho učiteľka mala kŕmiť, ale trošku pomôcť, vľúdne sa prihovoriť, posmeliť to dieťa 🤗 to by zvládla aj jedna osoba na 100 deti KEBY CHCELA ☝️ a samozrejme ste tam minimálne 4 tipujem.... nie je to dobou, za socíku nám nemali problém v škôlke pomôcť s jedením, v škole v prvej triede učiteľ zaväzoval šnúrky pomalším deťom, keď ho nabudúce stretnem tak sa mu poďakujem lebo vidím že to bol nadštandard 😍 predpokladám že aj s tým by si mala problém, ty Afrika
@zuzanka.zuzu u nás v MŠ je prísny zákaz kŕmiť deti. A počas obeda ma prestávku aj ucitelka, deti sa kŕmia samy.
@zuzanka.zuzu u nás v MŠ je prísny zákaz kŕmiť deti. A počas obeda ma prestávku aj ucitelka, deti sa kŕmia samy.
@anonym_d8d820 všetko sa dá zmeniť keď sa chce, z týchto "prísnych zákazov" je mi zle.... kopec vecí sa zmenilo u lekárov a na úradoch po korone, čo sa nedalo sa už zrazu dá, kiež by sa podobný prerod udial v školstve 🙏 (mimochodom ja mám syna v súkromnej škôlke kde neexistuje žiadny "prísny zákaz" lebo by proste skrachovali. v štátnych si rodičia nechajú skákať po hlave lebo sú "zadarmo")
@anonym_d8d820 všetko sa dá zmeniť keď sa chce, z týchto "prísnych zákazov" je mi zle.... kopec vecí sa zmenilo u lekárov a na úradoch po korone, čo sa nedalo sa už zrazu dá, kiež by sa podobný prerod udial v školstve 🙏 (mimochodom ja mám syna v súkromnej škôlke kde neexistuje žiadny "prísny zákaz" lebo by proste skrachovali. v štátnych si rodičia nechajú skákať po hlave lebo sú "zadarmo")
@zuzanka.zuzu ale učitelia majú nárok na prestávku tiež a meniť to môžu chcieť iba rodicia….ci ani ty nepotrebuješ v práci prestávku? Pracuješ nonstop bez prestávky?
@zuzanka.zuzu ale učitelia majú nárok na prestávku tiež a meniť to môžu chcieť iba rodicia….ci ani ty nepotrebuješ v práci prestávku? Pracuješ nonstop bez prestávky?
@anonym_d8d820 veď pri deťoch sa môžu prestriedať 🤷😀 píšeš ako keby operovali 🙈 obedujú. viac k tejto téme nemám záujem písať, my si platíme aby sa dalo všetko a naozaj sa dá, ostatné deti ma v podstate nemusia zaujímať ... ale zaujímajú lebo mi to je ľúto. no nie je to nič nemenné, nie je to niečo čo nejde, iba sa nechce 😉 toť vsjo
@zuzanka.zuzu mna este aj v prvej triede krmili, lebo som odmietala jest skolsku stravu. Doteraz som vdacna jednej pani ucitelke, ze ma v pokoji a bez stresu naucila jest jedla, ktore som sa bala ochutnat (teda nie vsetky, ale nasilu ma netlacila).
Skoda, ze niektore ucitelky maju problem pomoct 3-rocnym detom so samoobsluznymi cinnostami.
Teraz zo sudka bizardne poziadavky skolky:
Nie, dieta nemoze mat vlastne mydlo ked z toho skolkarskeho ma sialene vyhadzane ruky v priebehu minuty co sa ho mydlo dotkne. Za 4 roky si nikto nevsimol, ze nepouziva mydlo.
Na rodicovskom nam bolo vytknute, ze sledujeme ucitelky na skolkarskom dvore. Nie, nesledujeme. Len zaparkujeme na parkovisku pri bytovke a zhodou okolnosti je vedla hned aj skolka, deti su na dvore a este telefonujem a sedim dalej v aute kym nedovolam.... 🤷♀️ Netreba konspirovat...
Teraz zo sudka bizardne poziadavky skolky:
Nie, dieta nemoze mat vlastne mydlo ked z toho skolkarskeho ma sialene vyhadzane ruky v priebehu minuty co sa ho mydlo dotkne. Za 4 roky si nikto nevsimol, ze nepouziva mydlo.
Na rodicovskom nam bolo vytknute, ze sledujeme ucitelky na skolkarskom dvore. Nie, nesledujeme. Len zaparkujeme na parkovisku pri bytovke a zhodou okolnosti je vedla hned aj skolka, deti su na dvore a este telefonujem a sedim dalej v aute kym nedovolam.... 🤷♀️ Netreba konspirovat...
@anonym_039f6e tiež mám zopár - chlapci sa po malej potrebe nemusia utierať. 🙄 Syn mi vravel, že sa po veľkej nemohol utrieť vlhcenymi obruskami, prečo teda máme nosiť 1 balenie na pol roka? No na utieranie po veľkej. 🙈😅 Môj syn nechce piť sladeny čaj, dajte mu prosím čistú vodu, aj doma pije len nesladené - nie, dieťa potrebuje aj cukor. 🙈🙈
Neviem odkiaľ to majú niektoré učiteľky, že deti sa nesmú v MŠ kŕmiť. Som učiteľka a tie najmenšie 2,5-3r keď nastúpia mojkáme, kŕmime, obliekame,každým dňom sa to zlepšuje a po mesiaci 99% detí to zvláda, proste niektoré deti sú prvýkrát bez rodiča, tak ho necháte hladného, urevaného, zasopleného len preto, lebo zažíva stres ? A nie netreba kŕmiť všetkých 20, je ich zopár. Moje dieťa jedlo samostatne od 9m a predsa v škôlke prvý týždeň ho museli kŕmiť, potom už jedlo samo. Mala som dieťa, ktoré nedokázalo jesť samo kvôli diagnóze, to som ho mala nechať hladného? Ešte som nestretla učiteľku, ktorá by mala s pomocou pri kŕmení problém.
Ale k téme.
Požiadavka od rodiča bola, aby sme odobrali vzorku stolice, ak pôjde dieťa na veľkú potrebu, lebo potrebujú vzorku zaniesť lekárovi. Samozrejme sa nevyhovelo. Dieťa nakazilo učiteľky aj deti s takou ,,lakocinkou", že celá škôlka bola na týždeň zatvorená, jedna kolegyňa bola PN mesiac a schudla 10kg.
@zuzanka.zuzu ona chcela aby sme jej dieta PRAVIDELNE krmili zeby samo nemuselo. Chápeš co myslím? Nežijem na Slovensku ale v Nemecku a zobrala by som ta aj do štátnej aj do sukromnej ako sa tam pracuje s detmi a rodičmi z celého sveta.
To by si pozerala cez forum sa to nedá všetko opísať a preto dochádza aj k nedorozumeniam a iné diskutujúceho si myslia ze aké su niektoré učiteľky neochotne
@anonym_b4762b u nás chvalabohu tiež pomáhali, dôvod nie je vždy, že to dieťa nevie, ale môže byť v strese a pod., tiež nechápem, čo je na tom zlé. Väčšinou nejde o to, nakŕmiť komplet, ale len pomôcť, povzbudiť. Mám pocit, že niektorým chýba obyčajná empatia a ľudskosť. Ja som prvakom bežne pomáhala s činnosťami, ktoré "už mali vedieť", ale proste v novom prostredí a strese bolo treba občas pomôcť. Tiež radšej som utrela dieťaťu napríklad zle utrety nos po vysmrkani, nenechám dieťa chodiť s rozmazanym soplom pol dňa predsa. Niektoré učiteľky by mali pre dobro všetkých zmeniť povolanie. 🫤
@akvi mamina chcela od nás aby sme jej dieta pravidelne kŕmili.
Ja som sa riadila pokynmi riaditeľky
Samozrejme dieťatko s diagnózou to je iné a take s vaznejsou tie maju aj asistentky ktore ich kŕmia
@zuzanka.zuzu pracovala som v súkromnej a veruže na pokyn riaditeľky ktorá bola prísna sme nesmeli deti krmit. Deti si aj sami naberali jedlo. Viedli sme ich k samostatnosti
Kamoška učiteľka mala jednu praštenú matku, ktorá si žiadala zotrieť džem, med, maslo do sáčku a zabaliť domov, lebo jej dieťa také neje a ona za to platí 😂
@anonym_d8d820 a kto je s deťmi, keď má učiteľka prestávku. To je hlúposť
@anonym_d8d820 a kto je s deťmi, keď má učiteľka prestávku. To je hlúposť
@spachtos veď učiteľky sú s deťmi, ale obedujú😉

@anonym_autor mamina priniesla kolobežku a chcela, aby sme dieťa naučili na nej jazdiť😄bola to malá dedinská škôlka kde každý každého pozná a mamina podnika v dedine s kvetinarstvom.Je obezna starsia žena, ktorá mala neskôr deti apelovala tým, že nemá čas ju to učiť a po školke vyberali deti starí rodičia.Druhy deň si veľa detí prinieslo z domu kolobežky, lebo závideli pritom sme mali v škôlke plný dvor odrazadiel.dalsia priniesla do škôlky golfový kočík, lebo dcéra bola zvyknutá pred spánkom sa uspavat v kočíku.Predstava bola, že v spálni sme ju mali kocikovat a preniesť do postele.Bola to súkromná škôlka.A potom len drobnosti dieťa je alergik a nemá ísť na dvor.