Boli by ste ochotní prispieť na vzdelávanie pre učiteľky v škôlke?
Milé mamičky, chcem sa niečo opýtať.
Vzdelávanie začína v materskej škole (aj ked si to priamo neuvedomujeme) Práve v škôlke by mala naša/vaša ratolesť dostať štartovací kapitál pre svoju (nielen školskú)budúcnosť.
Žial, systém je postavený tak, ako je postavený, pani učiteľky (aj z dôvodu nízskych platov) - aj napriek ponuke nemajú možnosť navštevovať veľa kvalitných vzdel. programov, ktoré by im pomohli pri vedení našich najmilších. Boli by ste ochotné prihodiť grošík - ak by ste vedeli, že určitá oblasť vzdelávania, o ktorú má pani učiteľka záujem (a ktorú by prípadne odprezentovala rodičov s škôlke) bude pre dieťa mať ozaj význam???
Zaujimalo by ma, ci ide o statnu alebo sukromnu skolku... Ale pri oboch to beriem ako "opovazlivost". Ak chcem byt dobra ucitelka, ja sama na sebe pracujem, som vystudovana a vsetko, co potrebujem dokazem najst na internete. Ale to musim chciet ja. Ak ide o povinne vzdelavanie, je to ine a plati to zamestnavatel, ako pri vsetkych inych profesiach. Ak som dobra v tom, co robim, tak na sebe pracujem a ziskavam nove info preto, aby som bola lepsia a pre svoju pracu prinosom. A co sa tyka deticiek, mozem mat X skoleni, ak nemam vztah k detom a chut na sebe sama pracovat, je to k nicomu. Praca s detickami v skolke je o laske, trpezlivosti, chceni a X-krat o prehliadani niektorych veci, ktore si rodicia neuvedomuju alebo nechcu vidiet. Ako uz vyssie pisali, okrem vychovno-vzdelavacich aktivit sa ucitelka venuje aj dalsim veciam, vzdy jednym okom sleduje, kde ma deti, ma prehlad a zamestnat vsetky deti alebo len ich tak nechat sa hrat je umenie, aby sa nebili, nehasterili, neublizili si... videla som viac tried, pani uciteliek, centier, hracich kutikov, kde pani ucitelka mohla sediet a deti sa pekne hrali, mali uz zauzivany svoj rezim, system, vedela si ich zorganizovat... a triedy, kde bezcielne pobehovala, pokrikovala a deti si robili co chceli... Ale beriem to tak, ze kazdy raz zacina a postupne sa to nauci 🙂 A potom, skuste pripravit vystupenie s 25 detickami, ako pekne recituju basnicky, spievaju pesnicky,blizia sa vianocne vystupenia... Kolko mali pani ucitelky casu? 3 mesiace? Z toho prve 2 tyzdne sa snazili zohrat s detickami, najst nejaky rezim a postupne ich ucia.. Vsetko, co potrebuju sa uz naucili v skole a naucia este pri detoch 🙂
vôbec nie, nemyslím si, že prispievaním pre učiteľov sa mojím deťom dostane ,,niečo navyše". vždy je to aj o ochote a nie každému učiteľovi vzdelanie našich detí trhá žily... 😖 a určitý vzdelávací štandard by mal byť snáď samozrejmosťou... čo také účtovníčky, bankári ...a iné povolania kde je to samozrejmosťou...