icon

Bude štvorročné dieťa trpieť zmenou škôlky?

nuwari
1. feb 2017

ahojte mamičky, myslíte že utrpí psychika dieťaťa ak zmeníme škôlku? Viem že sa malé deti rýchlo adaptujú do nového prostredia, ale aj tak ma zaujímajú vaše skúsenosti.

lujza123
1. feb 2017

@nuwari my sme menili skolku v 4 isla zo sukromnej do statnej a spomina to doteraz - ma 7. Ako bolo v prvej skolke dobre a v tej statnej hrozne 🙂🙂

Psychika dietata trpi pri ovela vaznejsich veciach, nie pri zmene skolky ci stahovani obzvlast v takom malom veku, zase deti niesu z cukru, nad tym sa ani netrap ani nepremyslaj a zmente skolku ked vam to vyhovuje

evittam
1. feb 2017

@nuwari Nikto z nás tvoje dieťa nepozná, takže ťažko odpovedať. Môj syn išiel do jaslí keď mal 2,5 roka - predtým bol stále v nejakom inom kolektíve - v jasliach bol rok, potom škôlka - vôbec žiadny problém - s ničím.😉

viera77
1. feb 2017

Moja dcerka chodi uz do 3-tej skolky, pocas 3 rokov sme sa 2x prestahovali do ineho mesta, je prave predskolacka a vzdy nastup do noveho kolektivu, aj pocas skol. roka, zvladla ukazkovo...ona je celkovo velmi spolocenske a zive dieta, urozpravane, nema problem ani s dospelymi, na kazdu novu skolu sa uz vopred tesila hlavne koli detom a buducim novym kamaratom....skor by ma u nej zarazilo, ze by nastup do novej skolky psychicky nezvladala.

atreyu
1. feb 2017

My sme takto menili školku a úplna pohoda 😉

janci05
1. feb 2017

My máme zase celkom opačnú skúsensť a to sme ani nemenili škôlku, len cez prádzdniny keď bola synova škôlka zatvorená, tak išiel do inej. Bol tam asi týždeň a doteraz má z toho akúsi traumu. Vždy keď ideme okolo, tak povie, že tam nebolo dobre, že tam nemal kamarátov a to bude mať 7 rokov a stále to spomína. Možno keby to bolo na dlhšie, tak by si navykol. Je to naozaj individuálne.