Čo deti jedia v škôlke a koľko jedál majú?
Ahojte, dcérka nám nastupuje pravdepodobne od januára do škôlky, tak ma zaujíma čo zvyknú deti v škôlke jesť?
Majú tam normálne 3-4 jedlá do dňa? Ja sa vôbec neviem dopátrať k jedálnemu lístku v našej škôlke a ani iných v mojom okolí.
Chcela by som vyskúšať malej pripravovať tieto jedlá keďže je dosť vyberavá v jedení a bojím sa že tam bude hladná, keď je hladná tak je pekne protivná. Má 2,5 roka. Ja si pamätám len tie fajné natierky s chlebíkom a kakauko zo škôlky 😃
Prosím vás, ak máte nejaký jedálny lístok k dispozícii k nahliadnutiu budem vďačná 🙏🏼 viem že sa to môže líšiť ale pre inšpiráciu mi to pomôže.
Ďakujem
Toto bolo u nas v skolke tento tyzden, inak sa da pozriet na https://www.eskoly.sk/ tam len zadas nejaku MS z listu ziadne meno a heslo nemusis zadavat.
@slavomira236 je to porušenie vyhlášky
h) vyprážané jedlá sa nepripravujú pre deti v materských školách,
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
Aj nasa panicka nezje doma skoro nic, stale varime dookola to iste. Doma sa jej doprosujem aby jedla. Tiez som mala s toho paniku. Ale v skolke zje vsetko co jej nalozia. 😊
Moja tiez doma vymrva a zrovna mi ju ucitelka v skolke chvalila ze zje viac ako chlapci 😂 a kolkokrat spomina taku natierku a polievku zo skolky, ale ked to speavim doma, tak ze to neni take dobre ako od kucharok v skolke 🤷😂
Maminky u vas tiez deti dostavaju len polku z ovocia napr hruska a jablka polku banan tiez a pomaranc na mesiaciky rozoberu a tie daju na polku? Ze 1 pomaranc je na celu triedu napr ?
Nepotrebuješ KOnkretny jedálniček, každá škôlka to ma inak, podstatne je, že kuchárky idú podľa normy, majú dane, že v týždni musí byť na obed strukovína, zelenina, mäso, ryba, 1xtyzdenne majú sladký obed...
Ranomaju desiatu, na obed polievka plus hlavne jedlo a olovrant. Od hladu neumrie neboj sa. 😊
@jennimia to nechapem, asi maju tak malo ovocia ze to polia ? Nasi dostavaju normalne cele kusy, ale presne moja dcera sice rada papa ovocie, ale ona to nosi domov si zjest alebo ze aj bracekovi dat ochutnat take zo skolky 😃 a aj take veci ze cerealne tycinky, jogurt, vyziva ak maju na olovrant a nezje si to zabali do ruksaku
@1mina moja len ked mali tyzden ovocia sme mohli doniest a mohli jest aj to sa ale polilo, ja som chcela zo zahradky jablka hrusky hrozno a nic mi nedovolili ze len to co maju v jedalnicku mozu( jedna ucitelka) ale druha triedna ta im aj marshmalouns kupi 😅 pri nej aj kolace mozem detom doniest ale pri prvej nie🤷♀️ no mna dost hneva to ze neplatim male peniaze za stravu a dostanu len polku ved to je chore
@slavomira236 vyprazany mala vzdy skola a skolka mavala na prirodno.byva to v jedalnicku v poznamke
@jennimia je to skoda ozaj, lebo moja uplne v pohode zje cele ovocie aj viac kusov ale rada si ho nosi domov proste, a maloktore dieta moznonaj vladze hned po obede si zjest tu svoju polku ovocia.... nastastie u nas neni nejak problem so stravou, aj ked som sa jej pytala ze napr na ranajky vie zjest svoje dva chlebiky a este si pyta tak jej este daju 😂 a pritom je chuducka ale lubi sa najest