Čo robiť keď si učitelky v škôlke nevšímajú deti?
ahojte.. moja dcerka chodi do skolky uz rok a pol.. z detmi si vychadza velmi dobre..je ten typ ze rada s a hra a aj rada veli , teda velitel ...na nic sa mi nestazuje, ani nerobi problemy, noo za posledny pol rok som si vsimla, ze medzi detmi nieje nieco v poriadku , deti sa medzi sebou hasteria a ucitelka je bud zarozpravana , alebo hladi niekam inam , proste si tie deticky nevsima , ale neni tam jedina, vsetky uciitelky su uz starsie a vyzeraju ako keby sa im nechcelo byt uz v skolke... aj dnes sa mi akurat stalo , ze mala zevraj poskrabala spoluziaka , ale karhala mi malu , ale vobec sa nespytala chlapceka preco ? ci jej nieco povedal alebo ci ju provokoval , ale ten isty chlapcek aj jej ublizoval volakedy.. nooo viem len tolko ze tie ucitelky su nevnivave .. co stim am robit , lebo nechcem zbitocne krivdit malej .. dakujem ...
ja som ucitelka, ale nie v MS. povedz to ucitelke - otvorene, na rovinu, ale s citom. ak sa to nezmeni, sla by som za riaditelkou. kazdy normalny ucitel aspon pouvazuje nad zmenou k lepsiemu. a ak nie, tak stazovanie sa nadriadenemu je na mieste.
vieš,ja tieto veci neriešim.Malý koľkokrát keď pre neho prídem,tak sa mi požaluje že ho Vladko buchol do bruška,alebo ho niekto sotil atď.Ja sa ho len spýtam,prečo to Vladko urobil a čo potom dotyčnému povedal.Vždy že ,to sa nepatrí,lebo to bolí, atď.Učiteľky tieto maličkosti naozaj neriešia a myslím,že pokiaľ je to nechtiac,dieťa nieje agresívne,len si niečo riešia medzi sebou...tak je to ok.Keď pôjdu deti do školy,tak tam si ich nebude všímať nik a budú si musieť drobné hašterenie vybaviť medzi sebou.Dieťa sa musí naučiť brániť samé.A ak by aj učiteľka vyhrešila moje dieťa za niečo čo urobil naschvál a ona to zrovna videla a aj ma o tom informovala,tak určite sa so svojím dieťaťom porozprávam-v kľude nech mi svoje správanie vysvetlí.Pokiaľ by môjmu dieťaťu iné dieťa vyslovene cielene neubližovalo,nestávalo sa to pravidelne,tak nieje dôvod riešiť to.Zato ak robí moje dieťa niekomu zle,tak ma to zaujíma,pretože vychovávam ja,nie učiteľ
ze sa nespytala ucitelka ze preco-ved ucitelky nemaju cas riesit male hadky,nedorozumenia medzi detmi....tak by to mohli cely den riesit.....takto mi to vysvetlila nasa ucitelka...lebo som sa stazovala t ze dcerka ma odtlacky zubov na chrbate ze ho niekto uhryzol ,mensiu modrinu,bola poskrabana-a viem ze bezdovodne ,nie je problemy typ..dovod bol-ze nechcela dat hracku s ktorym sa hrala druhemu a pod.dovod ze niekoho poskrabat ,zbit atd nie JE ,,,,ze by on to vyprovokoval?ze nieco jej povedal?tak to este nie je dovod...malej musis vysvetlit ze agressivitou sa neriesia problemy...aj ked on ju v minulosti ublizoval...moju dcerku tiez parkrat poskrabali aj zbili a nikdy som jej nepovedala ze-vrat to ked ta niekdo zbije, ze sa ma branit ze dotycneho zbije ,ci poskrabe...ze nech ide za ucitelkou hned ,a povie to jej alebo ak ucitelka prave nema cas tak nech ostane pri nej kym sa nahnevany chlapcek ukludni,ze tam je v bezpeci....ja som zasadne proti agressivite...inac mi mame podobne ucitelky akoby ich uz nebavila praca...hoci nie su stare ,jedna ma 24 druha 30, nemaju rodinu asi preto sa spravaju takto k detom ,ja som si to takt vysvetlovala...alebo uz citia ze o chvilu budu mat dovolenku
ahoj...je to tak, malé nedorozumenia a naťahovačky medzi deťmi, učiteľky síce vidia, ale hneď nezasahujú...detičky sa musia naučiť vyriešiť si "to medzi sebou"...keď sú menšie, pomáhajú si aj zúbkami (moja skúsenosť-dcérka prišla zo škôlky s odtlačkami zúbkov a aj ona si "takto" pomáha... 😖...)...teraz sú vo fáze, že so "všetkým" (ona mi urobila to, alebo on povedal toto...) chodia za učiteľkou...
ale, ak mi moja dcérka povie, že jej niekto niečo urobil, tak sa spýtam ako sa zachovala ona...(inak, tiež je nekonfliktný typ) a ak sa mi niečo nezdá, tak sa rovno opýtam pani učiteľky 😉...
keď som si prečítala názov témy, znel vážne, ale to čo píšeš ďalej že je pre teba problém, je blbosť. Sťažovať sa môžeš u riaditeľky, alebo priamo u zriaďovateľa škôlky - mestský úrad, obecný úrad. Ale výsledok nebudeš mať žiadny, nevšímanie by bolo, keby sa im nevenovali, nerozvíjali ich vedomosti a to že sa deti vonku hašteria alebo pobijú učiteľka nemôže ovplyvniť. &My sme mali problém lebo deti čím sú staršie tým viac vymýšľajú a začali si robiť skupinky tak samozrejme že tým vznikali medzi nimi hádky a aj bitky a teraz čo mala učiteľka robiť? Ty si matka tak sa spýtaj malej kde je problém, ak ti malá verí tak ti to povie.
Take se mi zdalo tema vaznejsi nez ve skutecnosti je, souhlasim s @martina2001....
Ja mam doma "jen"(v porovnani se skolkou 😉 ) 4 deti a myslim si, ze je doma klid prave proto, protoze nedelam ze zasady rozhodciho ani vyzvidace, kdo zacal a proc...(resim jen to, co vidim)
a uz vubec ne, jestli je to nejake oplaceni neceho, co probehlo pred mesicem, vcera ci pred hodinou... 😉
(nesouhlasim ani s tvoji dalo by se rici obhajobou dcerky..)..protoze:
Jsem zastancem toho, ze i kdyz nekdo provokuje, odpovedi "poskozeneho" by nemela byt zpetna "bolestiva" reakce...ucim sve deti nereagovat jinak nez "odmlcenim se, odchodu z mista cinu...a 😉 vyresenim problemu mimo konflikt s osobou kompetentni - ucitelka, mama, tata, babicka...)
P.S. Kazde poskrabani by melo byt receno rodicum z ruznych duvodu..., i kdyz ne kazde poskrabani je "vazne" 😉
Kazdopadne i kdyz si budes stezovat, nic v tomto pripade nezmuzes, dostanes se jedine odpovedi, ze "nejsi pritomna" cili nemas ten spravny pohled na situaci a uz vubec nejsi v pozici neutralniho pozorovatele..A navic Ti jeste ublizi tim, ze Ti ucitelka rekne, ze deti maji "velkou fantazii", tim padem to budes brat, jako ze Tvoje dcerka lze...a vubec to tak nebude myslene...
Z kazde mamy se stava "hyena", kdyz se ji nekdo dotkne ditete, at uz je to prstem ci slovem...
promluvila bych si o svych pocitech s ucitelkou, je mozne, ze to vidis vetsi nez to je...Zkus se nad drobnostmi povznest, vsude jsou ucitelky, ktere tuto profesi nezvolily srdcem ale z nutnosti..vsude jsou ucitelky v predduchodovem veku, vsude jsou ucitelky, ktere si nosi problemy z domova do skolky...Je malo profesionalnich zamestnancu - od posty az ke zdravotnictvi...samozrejme pres skolky, skoly... 😉
ja mam taku skusenost,ze deti v skolke su agresivne,aspon v nasej ☹ moja dcera je taky samaritan a tak aj dopadne vzdy,stale chodi poskrabana ,postipana,ci udreta zo skolky a uz sa mi to naozaj nepaci,nechcem ju ucit vratit,ale asi to inak nepojde,kedze ucitelkam je to jedno,neriesia absolutne nic 😠 dcera nikdy nezacina,len sa necha otlkat 😔 a ked sa spytam,kto jej ublizil,tak kazdeho chrani a povie,ze nikto,alebo si nepameta...vraj su to jej kamarati a preto to nikomu nevrati,radsej bude trpiet 😅
ahojte.suhlasim s vlaskou.môj malý tiež.minule som prisla pre neho a akurat boli na piesku.je tam skupina predskolakov, ktorá si privlastnila polku pieskoviska.môj malý sa chcel tiez hrat a oni ho zacali vyhanat a sypat na neho piesok. učitelky??? divali sa uplne inde a klabosili a medzi debatou občas povedali ,,deticky nerobte si zle,, ale pritom na ne ani nekukli.ked som upozornila chlapcov,ze to sa nerobí,tak učitelka absolutne na to nereagovala. a malý sa len na tích chlapcov díval a díval a stál tam ako taký chudáčik.az mi bolo do plaču.patri to k tomu ja viem,ale matke je to ľuto. minule prišiel s hlinou v ociach,ze mu chlapci hodili lebo ho nechceli pusti do domceka na dvore... ale hovoril to tak,akoby to patrilo k hre.jeho to absolutne netrapi, neuvedomuje si,ze je odstrkovaný.vôbec nieje prebojný a preto sa o neho bojim. a ja by som tie deti .... su hrozne niektoré agresívne, nevychované, vulgárne.ale to je vsetko rodičmy, to ze sa im poriadne nevenuju. môj názor.
ahoj treba dat jasne najavo pani ucitelkam ze su tam od toho aby davali pozor a riesili to i ked ma tapani ucitelka ma vela tych deti to neznamena ze si to nebude vsimat ono kazde dieta je ine aj povahy ine treba len prist korenu na vec nech si pani ucitelka vsima ako to je a potom budes vediet ci je aj ta tvoja dcerka do coho zapletena inac to nevidim
baby kľud 😉
...deti sa musia naučiť medzi sebou komunikovať,stať sa samostatnými a sebestačnými -tým,že za nich budeme riešiť drobné hádky im skôr ublížime 😉
....slovné doťahovanie nemá význam riešiť...keby prišlo k fyzickému konfliktu určite by učiteľky zasiahli 😉 ...mám dvoch synov a keby som za každú "vadenicu" utekala do detskej,tak sa zbláznim 😀
Každé je iná osobnosť a ukazujú čo v nich je,akú majú povahu ....je úplne prirodzené,že sa tvoria skupinky 😉 však ani my dospeláci si nerozumieme so všetkými kolegami rovnako
Ak sa ti však zdá,že tvojej dcérke ubližujú,porozprávaj sa s učiteľkou a nerieš to hneď sťažnosťou....ja stále hovorím,že ani jedna mama si nemôže byť na 100% istá aké je jej dieťa v inom prostredí a doma -už sa veľakrát potvrdilo,že doma je anjelik a v škôlke čertík 🙂 to samozrejme netvrdím o tvojej dcérke 😉

Ja ti poradim.Malu za nic nekarhaj ona za to nemoze ona nemoze za nic.Ale k ucitelke pestuj a maj neutralny vztah.