Čo robiť po prijatí dieťaťa do škôlky?
Ahojte,
je to moje prvé dieťa, zobrali nás do MŠ, 3 roky bude mat až v novembri, ale to nevadí. Chcela som sa spýtať ako sa ďalej postupuje ? Príde nejaký papier kedy prísť alebo bude zapis alebo niečo? Na ich stránke nič nepíšu asi je ešte skoro chcela som sa len ubezpečiť ako to funguje.
Syn stále ešte štrajkuje s plienkami je možné keď ho prijali že podržia miesto a nastúpil by až keď sa tých plienok úplne zbavíme ?
Ďakujem
Miesta nedrzia... do septembra to viete vyriesit, ber to ako prioritu... jasne zavisi od cakacky, ale s plienkami ho poslu domov...
@anonym_autor školský rok začína v septembri takže v septembri prídete do škôlky. Veď vám prišlo prevdepodobne nejaké vyrozumenie o prijatí. Či potrebujete ešte nejaké zvlášť? Keď viete že ide do škôlky tak ho odplienkujte. Je 3.7. máte na to dva mesiace.
Miesta nedrzia... do septembra to viete vyriesit, ber to ako prioritu... jasne zavisi od cakacky, ale s plienkami ho poslu domov...
Normálne nastúpi a ohľadom plienok si sa mala informovať ešte pred nástupom.
@anonym_2c81a0 nemusia ho poslať. Škôlky kde prijímajú od 2 rokov s plienkami rátajú.
@anonym_autor aky zapis? na zapis ste snád už boli ked vás prijali nie? Normálne nastupi 1.9
@anonym_765530 prihlášku sme posielali elektronicky, prišlo len že je prijatý preto sa pýtam
@anonym_2c81a0 ani keď je prijatý? a ako to je keď niekto dáva dieťa do škôlky od pól roka a prihlášky posielal v máji
@anonym_autor školský rok začína v septembri takže v septembri prídete do škôlky. Veď vám prišlo prevdepodobne nejaké vyrozumenie o prijatí. Či potrebujete ešte nejaké zvlášť? Keď viete že ide do škôlky tak ho odplienkujte. Je 3.7. máte na to dva mesiace.
@kkovacovak prišlo iba že je prijatý, mna zaujímalo či chodí ešte niečo iné, áno ved do septembra budem dúfať že bude bez, ale trénujeme už dlho a žiaľ 🤷🏼♀️
Normálne nastúpi a ohľadom plienok si sa mala informovať ešte pred nástupom.
@anonym_2c81a0 nemusia ho poslať. Škôlky kde prijímajú od 2 rokov s plienkami rátajú.
@anonym_autor ved prijaty fajn, statna skolka ho vyluci... nemaju na to cas... nehoda sa stane, ale nie plienkovane.
@domka222 bavime sa o normalnej skolke predpokladam, kde vynimocne vezmu dieta chlp mladsie ako tie tri roky, ked maju meisto... tam mas 22 deti na triedu a jednu ucitelku, kedy chces riesit plienky...
Nás zobrali? Snáď len dieťa. Jedno.🤦♀️alebo ideš do škôlky s ním?
U nás v škôlke neodplienkované dieťa nevezmú a miesto nedržia.
Nás zobrali? Snáď len dieťa. Jedno.🤦♀️alebo ideš do škôlky s ním?
@anonym_85579b 🤣🤣🤣 odvezú ma, nemáte čo riešiť iné ?
@anonym_autor v e-prihlaske bola taká možnosť, že či chceš aby ti prišiel papier(vyrozumenie) domov..také veci ako píšeš, že podržať miesto, event.nastup od januára atď...to sa rieši indi-vindi s riaditeľkou
Všeobecne ale, teraz, keď máš dieťa prijaté, príde ti domov papier- ak si zaskrtla. Bude tzv. Prvé rodicovske niekedy koncom augusta (asi závisí od škôlky), tam povedia podrobnosti, súpis toho, čo treba pre dieťa, kedy vyzdvihovať dieťa atď...
@anonym_autor v e-prihlaske bola taká možnosť, že či chceš aby ti prišiel papier(vyrozumenie) domov..také veci ako píšeš, že podržať miesto, event.nastup od januára atď...to sa rieši indi-vindi s riaditeľkou
Všeobecne ale, teraz, keď máš dieťa prijaté, príde ti domov papier- ak si zaskrtla. Bude tzv. Prvé rodicovske niekedy koncom augusta (asi závisí od škôlky), tam povedia podrobnosti, súpis toho, čo treba pre dieťa, kedy vyzdvihovať dieťa atď...
@obrazkova presne toto som chcela vedieť, ďakujem vám veľmi pekne 🫶🏻
@anonym_autor na odplienkovanie máte 2 mesiace pred prijatím do zariadenia .. a rozhodnutie vám urcite prišlo o prijatí , či este co chceš? Jedine, co budeš ty vypisovať pre upsvar je, že dieťa ti navstevuje školske zariadenie, ale rd budeš poberať do posledného dňa toho sa neboj ..
Pane moj, ake ostre odpovede niektore 🤣 akoby sa matky rodili s informaciami ako to chodi so vsetkymi skolkami, najma ak dnes funguje system ze cez internet decko prihlasim a dojde mi mailom odpoved ze dieta bolo prijate a tam to konci.
Tu z nej robite uplnu hlupanu. Predstavte si, ze tiez netusim co sa dalej robi, dieta som nahlasila, dala poznamku s nastupom od januara, doslo mi ze je prijate a netusim co dalej robit. 🤣 A to som scestovana, myslim ze pomerne inteligentna osoba s titulom z tazkej 6 rocnej skoly, zijuca normalny zivot pomedzi kvalifikovanu pracu, deti a vsetky svetske starosti. A predstavte si, ze ani ja netusim co dalej so skolkou. 😃 Samozrejme, ze dvihnem telefon a volam do skolky a popytam sa zakladne info - toto neriesim - ale fascinuje ma aky obraz ponukaju niektore odpovedajuce, akoby clovek co tieto veci nevie ako funguju ani nemal mat volebne pravo 😁
Autorka: za dva (a letne) mesiace sa v pohode zbavite plienok, od zajtra plienka dole a uvidis ze cochvila si ok 😊
@anonym_autor odporúčam dať ho až od októbra nech sa nezľakne tých placucich deti a dovtedy ho odplienkujes.Na rodičovskom sa dohodnes môžes povedať, že idete celý september to zahraničia a 1.10., alebo v novembri nastúpi.My sme dostali mailom info čo kúpiť, kedy sa dostaviť.Rodicovdke bolo až po 2,3 t v skolke
@anonym_autor odporúčam dať ho až od októbra nech sa nezľakne tých placucich deti a dovtedy ho odplienkujes.Na rodičovskom sa dohodnes môžes povedať, že idete celý september to zahraničia a 1.10., alebo v novembri nastúpi.My sme dostali mailom info čo kúpiť, kedy sa dostaviť.Rodicovdke bolo až po 2,3 t v skolke
@anonym_1a0fe8 a to sa neda povedat ze "mam zaujem z rodinnych/osobnych dovodov aby dieta nastupilo v oktobri"? To si hned musi vymyslat a klamat ze su v zahranici cely september? 😅 Dufam ze kazdeho takeho prizemneho co hned ako prve chce klamat v takejto fakt blbosti, hned behom septembra stretnu na ulici na prechadzke, nech sa trapne citi 🤣 🙈
Mne riaditeľka povedala, že sa bude dať nastúpiť aj neskôr, ale bude potrebné platiť za každý mesiac školné a treba jej doniesť žiadosť o prerušenie dochádzky do MŠ z rodinných dôvodov.
Naša škôlka má na stránke napísané info, že rodičia prijatých detí majú sledovať maily, že budú posielať prístupové údaje do edupage a neskôr - posledný augustový týždeň - aj komplet inštrukcie ohľadom nástupu spolu s tlačivami, ktoré bude treba vyplniť a prvý deň priniesť. Čiže aj u vás to bude zrejme tak, že škôlka pošle ďalšie pokyny a dovtedy nemusíš nič riešiť.
Ak chceš aby chodil do škôlky, hoci aj neskôr, musí v septembri oficiálne nastúpiť. To však neznamená, že tam musí aj fyzicky prísť. Môže sa predsa kľudne stať, že nejaké dieťa bude prvé 2-3 týždne choré, ľudia sú ešte na dovolenkách a podobne. Ide len o to, že budete musieť zaplatiť školné normálne akoby chodil, potom by to nemal byť problém.
@anonym_autor ako kde. V jednej škôlke neberú počas roka nové deti (aby nebol nonstop plač celý rok), v inej berú každý mesiac niekoho a permanentne plače viacero deti. Do septembra času dosť, možno sa odnaučiť od plienky. Keď tak sa skús dohodnúť od polovice školského roka.
Pane moj, ake ostre odpovede niektore 🤣 akoby sa matky rodili s informaciami ako to chodi so vsetkymi skolkami, najma ak dnes funguje system ze cez internet decko prihlasim a dojde mi mailom odpoved ze dieta bolo prijate a tam to konci.
Tu z nej robite uplnu hlupanu. Predstavte si, ze tiez netusim co sa dalej robi, dieta som nahlasila, dala poznamku s nastupom od januara, doslo mi ze je prijate a netusim co dalej robit. 🤣 A to som scestovana, myslim ze pomerne inteligentna osoba s titulom z tazkej 6 rocnej skoly, zijuca normalny zivot pomedzi kvalifikovanu pracu, deti a vsetky svetske starosti. A predstavte si, ze ani ja netusim co dalej so skolkou. 😃 Samozrejme, ze dvihnem telefon a volam do skolky a popytam sa zakladne info - toto neriesim - ale fascinuje ma aky obraz ponukaju niektore odpovedajuce, akoby clovek co tieto veci nevie ako funguju ani nemal mat volebne pravo 😁
Autorka: za dva (a letne) mesiace sa v pohode zbavite plienok, od zajtra plienka dole a uvidis ze cochvila si ok 😊
@anonym_39a643 ďakujem 😁💛
Dieta je prijate- pride papierove potvrdenie. Sleduj stranku skolky( skoly pod ktoru spada). My mavame npr. V auguste koncom rodicovske kde sa vsetko rodicia dozvedia- organizacia 1. Dna, zalozia edupage, predstavia ucitelky, rozdelenie ziakov..... . No kazsa skolka to ma inak. Diwta je prijate na adaptacny proces a bemysi chodit povinne jazdy den. Aj u nas bolo par deti ktore nastupili 1. Den a potom az o 2-3 tyzdne lebo dovolenky, lebo uplakane deti...... drzim palce nech to zvladnete bez slziciek a s usmevom.
@anonym_autor mali by ťa ešte zavolať do škôlky na zápis dieťaťa, niekedy v auguste a tam ťa oboznámia so všetkým.
@anonym_autor mali by ťa ešte zavolať do škôlky na zápis dieťaťa, niekedy v auguste a tam ťa oboznámia so všetkým.
@janka1798 a dakto mi tu napíše, že aký zapis by som ešte chcela 😁 ďakujem, budem sa informovať
@anonym_2c81a0 ani keď je prijatý? a ako to je keď niekto dáva dieťa do škôlky od pól roka a prihlášky posielal v máji
@anonym_autor nie miesto mu nebudú držať ani keď je prijatý....od januára berú deti len ak je volné miesto.....vy ale miesto budete držať a dieťa nebude chodiť do škôlky....ak bude mať plienku - vrátia ti ho....to tak nefunguje že budú čakať až sa dieťa odplienkuje....volné miesto sa automaticky obsadzuje.....jediné čo sa akceptuje je že dieťa je choré a nastúpi neskôr a aj to len v prípade ak je to kratšie obdobie, nie pol roka....a aj vtedy platíš od začiatku za škôlku....
@anonym_autor mamička mate dieta prijate tak den dva pred septwmbrom na skolke byvaju mena a zoznam deti že kde do akej triedy idu...zbehnite sa potom pozriet ...nakuknite na stranku školky tam zas bude zoznam co pre dieta pripravit...zvycajne byva niaka adaptacia 4 hodinky najskor...aby si dieta zvyklo,ale niektore maminky nechavaju dieta hned cely den lebo sak uz do prace chodia.
@kkovacovak prišlo iba že je prijatý, mna zaujímalo či chodí ešte niečo iné, áno ved do septembra budem dúfať že bude bez, ale trénujeme už dlho a žiaľ 🤷🏼♀️
@anonym_autor zase je naivné si myslieť že ak nie je odplienkovaný teraz tak v septembri, októbri bude...to je naozaj individuálne...môže byť a nemusí byť....ale ak ho neoplienkuješ v lete tak na jeseň to už bude oveľa ťažšie.....
@anonym_autor mamička mate dieta prijate tak den dva pred septwmbrom na skolke byvaju mena a zoznam deti že kde do akej triedy idu...zbehnite sa potom pozriet ...nakuknite na stranku školky tam zas bude zoznam co pre dieta pripravit...zvycajne byva niaka adaptacia 4 hodinky najskor...aby si dieta zvyklo,ale niektore maminky nechavaju dieta hned cely den lebo sak uz do prace chodia.
@anonym_d6171f toto má každá škôlka inak....u nás napr.brali deti všetky rovno na celý deň.....niekde je povinná adaptácia že prvý týždeň 2-3 hodiny, potom na pol dńa a až po 3-4 týždňoch na celý deň.....

@anonym_autor aky zapis? na zapis ste snád už boli ked vás prijali nie? Normálne nastupi 1.9