icon

Možnosti pri zápise dieťaťa do materskej škôlky po sťahovaní

10. apr 2024

Baby prosím riešil niekto takúto situáciu so zapisom do ms? Dieťa má 3 roky v auguste, zápis bude v máji, kde teraz bývame vezmú ho na 100%, ale v novembri sa budeme sťahovať o 150km dalej a viem ze tam je to s voľnými miestami bieda, moze sa ujst, nemusi. Dohadovali ste sa s oboma ms naraz? Ze proste nastúpi normálne od septembra a od novembra/decembra potom po presťahovaní bude pokračovať v novej ms (ak by ho prijali), je niečo také možné? Ci sa to ani nemám v tej druhej skolke pýtať, aby sa mňa nepozerali ako na debila co chcem keď tam ešte ani nebyvame ani nemame TP? Dakujem za každú radu.

lunademonica
•
10. apr 2024

Ved tam zavolaj a spytaj sa...

autor
•
10. apr 2024

Nechce sa mi tam volať ešte, najprv si počkám ci mi niekto napíše ako riešil podobnú situaciu

jaskolka
•
10. apr 2024

No to, ze ti niekto napíše, ze jemu vzali hneď po presťahovaní dieťa do inej škôlky, a inému zase nie, tebe ako pomôže? Veď to závisí od tej ktorej škôlky a hlavne jej kapacít. Navyše keď vieš už s istotou, ze od novembra sa sťahujete, tak jednoznačne by som sa informovala aj v tej potenciálne novej škôlke. Alebo minimálne tak v júni, lebo to už budú aj vedieť, koľko detí majú nahlásených.

veronikam33
•
10. apr 2024

Ja som sa takto počas roka sťahovala, nevedela som o tom, že sa budem, tak som neinformovala, miesta mali zobrali mi 2 deti, no ak o tom vieš, informuj sa dopredu ako to tam s miestami majú, deti zvyknú aj v prvých mesiacoch zo škôlky odhlásiť, ak to tam nezvládajú, tak nech ste tiež na 'cakacke' ak majú veľa detí.

nikpa
•
10. apr 2024

Záleží ako sa k tomu postavi riaditeľka MŠ. Samozrejme, že si máš zavolať a spýtať sa. Alebo teda čakaj kým ti niekto odpise na MK, možno bude dovtedy aj po zápisoch 🙄🤦

mogaa
•
11. apr 2024

tak prestup na inú MŠ je možný len v prípade ak je voľné miesto v novej MŠ......takže logicky treba dať prihlášky do oboch MS , v novej vysvetliť situáciu že pôjde o presťahovanie a zmenu MŠ....ale je málo pravdepodobné, že do novej MŠ ti dieťa aj reálne vezmú, keďže miesta sa obsadzujú od septembra, nie novembra....

domka222
•
11. apr 2024

Nechce sa mi tam volať ešte🤦‍♀️ Práveže ak chceš miesto,tak by si mala. Ak by ho nezobrali, aby si mala čas riešiť aj iné možnosti

winki13
•
11. apr 2024

Podľa mňa je uplne zbytočné, aby dieťa na dva mesiace nastúpilo do škôlky, kde teraz bývate. Rieš rovno prihlášku do MŠ v mieste, kde sa budete sťahovať. Keď ho zoberú, potom rieš nástup.

matkahelka
•
11. apr 2024

mne by ani nenapadlo davat dieta na 2 mes.do jednej skolky, ked viem, ze sa budem stahovat. vsak to pre to dieta bude len stres. este si nezvykne na jeden kolektiv, ucitelky, uz ho z toho vytrhnes a budes mu menit aj kolektiv aj ucitelky. to naco? kvoli 2 mesiacom? normalne daj v maji prihlasku do tej skolky, kam sa budete stahovat.