icon

Čo všetko vedia predškoláci?

Dnes o 07:04

Ahojte,
Rozmyslam co vlastne vseobecne vedia predskolaci, pisat a citat vsetky tlacene pismena? Alebo uz aj slova?
A co jednoduchsie scitanie a odcitanie? Zakladnu mapu sveta?

Strana
z2
anonym_c6c1c0
Dnes o 07:09

moja vie čitať aj odzadu, v septembri nastupuje

anonym_753fd9
Dnes o 07:12

Moja vie aj navariť obed

amelia89
Dnes o 07:15

moj vie zvesit aj zaclony oprat na 60tke vyvesit naspat a rad popritom recituje pytagorovu vetu

a0
Dnes o 07:17

A kvantová fyzika a plynulo 3 jazyky gde?

anonym_8dc4af
Dnes o 07:20

Neviem veru, moj uz byva sam

autor
Dnes o 07:20

Lol 😂 dakujem za odpovede pobavili ma!

Ale naozaj som sa chcela spytat, lebo moje dieta napriklad tieto veci vie a stale sa chce nieco ucit, tak som zvazovala testy intelektu na nadanie, ale vcera v mamickovskej skupine zaznelo ze vediet vsetky pismena je zaklad a scitanie do 10 prip 20 je v dnesnej dobe norma pre predskolaka, tak ma to zneistilo

anonym_753fd9
Dnes o 07:21
@amelia89

moj vie zvesit aj zaclony oprat na 60tke vyvesit naspat a rad popritom recituje pytagorovu vetu

@amelia89 moja pytagorovu recituje zo sna, to vybavìme v noci

a0
Dnes o 07:23
@anonym_autor

Ale naozaj som sa chcela spytat, lebo moje dieta napriklad tieto veci vie a stale sa chce nieco ucit, tak som zvazovala testy intelektu na nadanie, ale vcera v mamickovskej skupine zaznelo ze vediet vsetky pismena je zaklad a scitanie do 10 prip 20 je v dnesnej dobe norma pre predskolaka, tak ma to zneistilo

@anonym_autor je v poriadku, že to vie. Môj syn síce písmená nevedel, avšak v matike bol v škôlke, aj teraz v škole veľmi popredu. Našťastie má učiteľku, ktorá ho nebrzdí a doma mu tiež doprajeme učenie, keď chce sám. Kľudne to rozvíjajte. Ak však nemáš na blízku školu pre nadané deti, tak ti sú testy na nič.

natalia328
Dnes o 07:25
@anonym_8dc4af

Neviem veru, moj uz byva sam

@anonym_8dc4af 😂

anonym_753fd9
Dnes o 07:26
@anonym_autor

@anonym_autor a to musis dat zmerat intelekt aby si vedela ci mas sikovne dieta? A k comu ti to pomoze? Das mu diplom na stenu?

ivicatolic
Dnes o 07:28

Normálna otázka.... a akých tu máme géniov....😀😆😀👍👍👍

titla
Dnes o 07:29

Vseobecne sa ocakava, ze deti pred nastupom do prvej triedy vedia napisat svoje meno, pocitat do 10, rozlisovat farby a zakladne tvary, porovnavat vacsie mensie, rozlisuju smery, poznaju dni v tyzdni, rocne obdobia, vedia vytlieskat slabiky v slovach, vedia identifikovat prve a posledne pismeno v slove a podobne. Rozhodne nemusia vediet celu abecedu, ani scitavat ci odcitavat. Mam prvaka.

anonym_c6c1c0
Dnes o 07:29
@anonym_autor

@anonym_autor písmena musia vedieť resp mali by, sčítanie odčítanie jednoduche, Jasneže nie 13-8.
Mesiace v roku, dni v týždni, rozdelenie zvierat ktoré je domáce, hospodárske, exotické atd.. prve posledne pismeno v slove, slabiky tlieskať,Povolania čo robí cukrar, pekár, kuchár - rozdiel medzi nimi, tvary, postupnosť resp sled veci..

christie11
Dnes o 07:30

Moja cerstvo 6 rocna pozna a vie napisat vsetky velke pismena, vie urcit prve pismeno v slove, slabikovat. Z matematiky scitat a odcitat do 10. V skolke sa teraz ucili geometricke tvary. Toto vsetko s nimi precvicuju aj v predskolskej triede, plus maju bezplatny grafomotoricky kruzok, na ktorom precvicuju aj logopedicke veci.
Myslim, ze v dnesnej dobe nie su tieto vedomosti vynimocne.

autor
@anonym_753fd9

@anonym_autor a to musis dat zmerat intelekt aby si vedela ci mas sikovne dieta? A k comu ti to pomoze? Das mu diplom na stenu?

@anonym_753fd9 kvoli prihlasovaniu na zakladku, aby som vedela ktorym smerom sa ubrat 🙂)

anjelicek26

Ak sa pytas na zrucnosti predskolaka, tak su na to tabulky... ak sa ti zda nad-pod priemer, pytaj sa na nazor uciteliek v skolke a moze dat otestovat v CPP ... neter takto sla 5 rocna do skoly, 6 mala az koncom oktobra... vela deti dostane odklad... neter vedela citat od 4 rokov plynule, ona by uz v skolke zahynula nudou... ale je to skor na skodu... ona sa naucila ked jej brat nastupil do skoly vsetko s nim...

anonym_5b8dd8
Dnes o 07:33

môj bude predškolák budúci rok, ale už vie písať všetky písmená, čísla, sčítavať odčítavať do 10, pripočítavať 10tky, 100ky, 1000cky pokiaľ sa mu chce, počítať po ang. do minimálne 1000, ale aj vyššie, keď k tomu dôjde :D básničky a pesničky sa učí na počkanie, vie rozoznať prvé, posledné písmeno v slovách, teraz sa zameriava na to, aké písmená všetky obsahuje ktoré slovo, objavil čaro kalkulačky, ale zas nemá úplne čistú výslovnosť a to teda absolútne nechce trénovať, každé dieťa je iné. podotýkam nikto ho k tomu nenúti, ani nemá spravený rozvrh kedy sa to bude učiť.

anonym_000034
Dnes o 07:36
@anonym_autor

@anonym_autor kľudne choď na test do cpp vo vašom meste a tam ti povedia viac, nášho otestovali, má nadpriemer IQ, išiel do obyc ZS, neskôr na bilingválne 8- ročne gymnázium od 5.rocnika

anonym_a0ab87
Dnes o 07:37

@anonym_autor akych tu geniov mame , ja ucim prvakov a hold, abecedu nevedia - väčšina, povedat ano, ale rozlisovat pismenka nie. A ked narátali na zaciatku roka do 10 aspon niektori, tak sme boli radi.

anonym_000034
Dnes o 07:37

A je rozdiel vedomosti a vrodené IQ, vedomosti sa získavajú dodatočne, IQ je dané

anonym_f43cfd
Dnes o 07:45

@anonym_autor autorka, to co vie tvoje dieta mi pride taky mierny nadpriemer. Pokial sa rodic dietatu venuje tak predskolne dieta zvlada pisat velke pismena, cisla, jednoduche scitovanie/odcitanie do 20 a citat slova napisane velkymi pismenami. Mam doma 5 rocnu a je teda dalej ako co pisem a testovat ju nedavam.

domka222
Dnes o 08:39
@anonym_753fd9

@anonym_753fd9 však chcela sa pochváliť

euka210
Dnes o 08:40

@anonym_autor si inak ok?
Maju vediet tlacenym napisat svoje meno a pocitat od 1 do 20. Basnicku naspamat. To je vsetko, co sa vyzaduje z matiky a Sj pred nastupom do skoly.
Poznat farby, vyfarbovat podla pokynov, nakreslit nieco podla pokynov, vediet pracovat s noznickami, spravne drzat ceruzku, vydrzat pri 1 cinnosti tych 15min...

anonym_fc92d8
Dnes o 09:56
@anonym_f43cfd

@anonym_autor autorka, to co vie tvoje dieta mi pride taky mierny nadpriemer. Pokial sa rodic dietatu venuje tak predskolne dieta zvlada pisat velke pismena, cisla, jednoduche scitovanie/odcitanie do 20 a citat slova napisane velkymi pismenami. Mam doma 5 rocnu a je teda dalej ako co pisem a testovat ju nedavam.

@anonym_f43cfd len ta poopravim, toto nie je len o venovani sa. Matky uz aj tak maju kolkokrat zly pocit, ze sa venuju malo, netreba im ho este pridavat. Tiez sa venujem,som aj odbornik, a moje dieta drzi ceruzku tak, ako keby ju nikdy nedrzalo...a kolko roboty nas to stoji.

zuzubb007
Dnes o 10:05

Predškolák má vedieť napísať svoje meno tlačenými písmenami napríklad JANKA, má vedieť narátat do 20, farby odtiene farieb, vedieť držať ceruzku, poznať geometrické tvary, žiadne príklady a podobne asi tak

lusilla
Dnes o 10:30

Mam tri deti, uz su vacsie ale poviem ti ako sme to mali my. Kazdy bol a je iny, najstarsi syn ked isiel do prvej triedy nevedel pisat a citat, max svoje meno aj tam daval jedno pismeno vzdy zrkalovo. Inak vo vsetkom bol zrucny, drzal pero a ceruzku spravne, vedel kreslit, strihat, lepit, vsetky vedomosti. Na zapise chodili postupne deti dnu a tak do par minut cca 10 vychadzali von, len ten moj a este jeho kamos nie, boli tam tristvrte hodinu, vysli vysmiaty a bolo, V prvej triede ziaden problem normalne sa naucil vsetko. Dcera je od neho o dva roky mladsia ale kedze starsiemu vychadzali zle roky tak skolacky bol rodiel rok. Ta sa velmi zapajala do jeho cinnosti, robila s nim ulohy, nechapala preco ona nema a on ano, chcela ist do skoly (je letna a vela ludi mi povedalo nech ju necham doma co som nesprvila) tiez nevedela plynule citat a pisat ale vedela daleko viac ako najstarsi, viac pismen aj precitat aj napisat ale nic zavratne. Najmladsi bol turbo do ucenia, on sa to naucil sam ani neviem ako, proste vedel precitat vsetko a napisat tiez, vedel precitat po pismenku slovo a davalo mu zmysel ale zasa ako nastupil do skoly ako keby to nadsenie ustupilo a je to bezny ziak nic vynimocne co sa na prvy pohlad zdalo. Ani jedneho sme neucili v skolke veci co sa ucia v skole, ani jeden nemal a nema dodnes ziaden problem ci vedeli pisat alebo nie.

anonym_f43cfd
Dnes o 10:43
@anonym_fc92d8

@anonym_f43cfd len ta poopravim, toto nie je len o venovani sa. Matky uz aj tak maju kolkokrat zly pocit, ze sa venuju malo, netreba im ho este pridavat. Tiez sa venujem,som aj odbornik, a moje dieta drzi ceruzku tak, ako keby ju nikdy nedrzalo...a kolko roboty nas to stoji.

@anonym_fc92d8 prepac ak sa ta to dotklo. Jasne, ze kazde dieta je ine. Tvoje ma isto talent na ine veci.

brendaa
Dnes o 11:13

Som sa pobavila 🤣 inak ta slepá mapa nemá chybu tiež🤣@anonym_autor
napísať svoje meno, počítať do 10, geometrické tvary, vedieť písmeno na začiatku, na konci slova, STRIHAŤ a zrozumiteľne rozprávať...prava a ľavá strana...

kacena4
Dnes o 15:25

nemá vedieť pismenka ani pocutat na to je 1.ročník. dolezitejsi je emocna a socialna zrelost dietata

anonym_5e2768
Dnes o 15:34

@anonym_autor pri zápise sa pýtali pod, nad, za, medzi trocha ma to prekvapilo😉

Strana
z2