Cumlík v škôlke
Prosim Vas mage skusenost so skolkou Demitrovou ci mozu nastupit aj deti, ktore nie su oddudlovane? Ako to tam beru.
V ziadnej skolke nemoze byt cumel, vsak to vydrz dva dni bude plac a mas pokoj, zadudlovane dieta nieje zrele do skolky nato je rodic aby dieta odnaucil, kazi to a deformuje aj zuby v takom veku
V ziadnej skole nemaju deti s hygienickych dovodov cumel. Ale tak skus zavolat.
Autorka sa pyta na konkretnu skolku, predstavte si ze vo vela skolkach dudel toleruju aj dcera ked.nastupila ucitelka sa pytala ci ma na obedny spanok.U nas dokonca aj plienka mohla byt v malej triede
@nikha2809 tak ak ich bolo 10detí v triede, tak určite nešlo o štátnu škôlku🙂prípadne nejaká škôlka na dedine kde nemali dostatok detí a brali všetkých😉ale teraz keď škôlky majú v septembru poradovník detí čo sa nedostali do škôlok pre nedostatok miesta, si škôlky deti "vyberajú" a nie je žiadne prekvapenie ak dieťa vyradia z dôvodu že nespolupracuje či sa pocikáva.....
@mogaa určite ide o štátnu škôlku,veľmi dobre viem kam mi chodí dieťa 😉 u nás v meste je to tak je táto malá trieda kde sú najmladšie deti a potom už normálne triedy.Preto píšem že sú škôlky kde to tolerujú vôbec to nieje tak že žiadna škôlka netoleruje dudel.Ved sa pýtala na konkrétnu škôlku čo ty vieš ako je to tam,napísala si že podľa teba v žiadnej netolerujú ale to pravda nieje.
Dcerkyna spoluskolkarka mala dudel na spanok. Dozvedeli sme sa to, ked sa pochvalila, ze jej ho raz na spanok pozicala. Inac dcerka dudel nikdy nechcela. Ani ako male babatko.
@6botka6 v satnej skolke urcite neakceptuju ale v súkromných skolkach (jasle) podla mna ano
@6botka6 kludne dieťatko pošli do škôlky bez dudky. Moja tiež bola riadna závisláčka a bolo mi trápne jej tam pribaliť aj cumel a hlavne videla som v tom skvelú príležitosť ako ju od toho odnaučiť. Ani nemukla, vydržala úplne v pohode bez neho. Učitelky ani nevedia že ho ešte v troch rokoch mala 😀 ona ho mala ale len na spanie, takže som sa bála či zaspí v škôlke, ale nebol ani najmenší problém
@sasitimi17 tiez ma len na spanie a zatial vsetky pokusy o zrusenie u nas dopadli katastrofalne. Ja sa budem snazit ju odvtedy odudlovat ale ci sa to podari neviem. Ja sa bojim ze mi tam bez neho nezaspi.
@6botka6 prekvapuje ma, ze zeny pisu, ze v skolke nemoze byt dudlik…. Sice neviem, ako to je v inych skolkach, no moja dcera mala v skolke dudlik tak cca do 4,5 roka. Lubila ho “najviac na svete”. Mala ho od babatka vylucne na spanok, nikdy inokedy. Bola to statna skolka.
@simsalabim asi zalezi od uciteliek, riaditelky a podobne. Ja viem ze v niektorych skolkach to toleruju.
Treba oducit. Napríklad odstrihnúť špičku cumla a tak bude pre dieťa nepohodlné ho dudlat a samé ho dá preč. A teraz vydržať ten preplakany čas. Ale treba striktne nie raz dám raz nedám. Potom to v dieťati evokuje že si ho vie vyplakať a len to predlžuje trápenie

@6botka6 podľa mňa v žiadnej škôlke nebudú tolerovať dudel u trojročných detí.....