icon

Dali ste prvé dieťa do škôlky?

10. feb 2021

Ahojte, dám príklad ze čakáte ďalšie dieťa a ked sa vám narodí tak predchádzajuce dovŕši akurát tri roky, uvažovali by ste ze ho dáte hned od škôlky alebo by ste ho nechali s vami doma nejaký čas?

Strana
z2
1angelika
10. feb 2021

a druhé bábätko sa ti narodí v septembri alebo na konci augusta, že ti to tak akurát vychádza , že hneď nástup do škôlky? nebude medzi pôrodom a nástupom do škôlky žiadne obdobie? Podľa mňa je dobré keď sú trošku aj spolu tí súrodenci a potom ten starší už do škôlky lebo tam má pozornosť a doma je na druhej koľaji..ale materinský inštinkt je ten najsprávnejší takže ak to tak cítiš, že chceš obe doma tak to urob a čo si kto myslí to pusti z hlavy 🙂

lucinka1988
10. feb 2021

Som presne v tejto situácii a nie, nedám staršieho do škôlky..Možno rok, keď bude väčší aj on aj bábätko, zatiaľ určite nie.

meluela
10. feb 2021

Ako ti to bude lepsie a mozes kludne aj casom zmenut nazor a spravit si to podla toho ako vam to bude najlepsie vyhovovat. Nenechaj si inymi kafrat do zivota.

jana005
10. feb 2021

Jasné, že sa to dalo zvládnuť.
Len plno ľudí ti povie, že pokiaľ je starší v škôlke, tak ty si môžeš oddýchnuť, pokiaľ ti bábätko spí.
Ale deti sú malé len raz, strašne rýchlo ti to zbehne a potom budeš ľutovať.
Ani to nehovorím, ako na mňa zazerali a hovorili si, že mám dať malú do škôlky, vtedy mi tam ešte aj svokra pracovala ako učiteľka.
Síce chodila dva týždne, lebo mala sa mi narodila v septembri, a to som ten jeden týždeň už chodila každé dva dni na pásy, ale to si ju svokra brala so sebou ráno, a poobede domov alebo keď išla poobede, tak vtedy a potom tam aj spala.
Lenže keď som sa vrátila z pôrodnice, tak potom už vôbec nechcela ísť, tak ostala so mnou doma.
Urob ozaj ako ty chceš a n a sestru sa vyprdni

ivangeline
10. feb 2021

Ja chcem dat ale len na skusku. 🙂

lenkakravcova
10. feb 2021

Ja som malého dala do škôlky. Ani tak nie kvôli mne ako kvôli nemu. Teraz ako je covid a je zavreté tak sa tam stále pýta. Chyba mu kolektív. Kamaráti. 🙂 dieťa v takom veku sa už väčšinou chce socializovat.

abigail88
10. feb 2021

Nedavala som, a nelutujem...budu tazsie chvile nato sa priprav, ale zvladli sme. Podla mna je dietatu najlepsie pri mame a mladsom surodencovi. A casom sa mi to potvrdilo. Vytvoril sa medzi nimi krasny vztah aj mna to ako mamu vela naucilo. Dala som ho teraz ako 5-rocneho, ale aj tak viac nechodi ako chodi. Ale bude este predskolak, tak sa dost nachodi. Tiez som nemala moc pochopenia v rodine, ale ja zasa nerozumiem druhej strane, ze som doma a dieta mam mat takmer cely den v skolke, ked som doma s druhym. Som na rodicovskej preto, aby som sa venovala detom, tak sa im venujem. Ale nekritizujem, kazdy nech si robi podla seba.

zuzanapjat
10. feb 2021

2 roky takto fungujeme a 5 ročný ani nemá záujem chodiť do škôlky. Max 4 dni a viac sa na škôlku ani neopýta a ani nechce ísť... veci čo teraz preberajú predškoláci má v malíčku min.2roky - hlavne sa vzdelávame v čase keď mladší má obedňajší spánok. Keď bol v škôlke tak mladší ho celý deň hľadal po dome. Majú krásny vzťah a je medzi nimi takmer 2 ročný rozdiel. Výhodou bolo, že keď sa mladší narodil - starší neťahal domov škôlkarské choroby. Taktiež si mladší mohol nastaviť režim aký mu vyhovoval a nemusela som ho trápiť v nečase do škôlky odprevádzať staršieho.

patrishapat
15. feb 2021

Nepíšeš kedy staršie dieťatko dovŕši 3r. a kedy príde na svet mladšie. Ak to je nejak v blízkej dobe, staršie by som dala do škôlky od septembra. Napr.moj starší mal 3r.v októbri a mladšia sa mala narodiť v januári. Starší chodil do škôlky od septembra no keď sa mladšia narodila nechala som ho 2 mesiace doma práve kvôli tým škôlkarskym chorobam. Mladšia sa narodila koncom januára a starší začal chodiť do škôlky v apríli. Ja som názoru, že deti potrebujú kolektív a veľa sa v škôlke naučia. Ak s ním potrebuješ tráviť viac času tak môžeš dať dieťa do škôlky len na 4h.

ullala
20. feb 2021

Keby si aj bola ako biomatka alebo rovno biomatka, tak na tom nie je nic zle, ak budes spokojna. Ale teda urcite z nikoho este fakt, ze nedal dieta do skolky, neurobil biomatku 😀 Hlavne, aby si bola spokojna ty a tvoje dieta, tvoja sestra spokojna byt nemusi, pokial ide o tvoje deti 🙂

Strana
z2