Dali ste staršie dieťa do škôlky po narodení bábätka?
4. dec 2025
Ahojte. V lete ma starsi syn 3 roky, v marci mam termin porodu. Bola som rozhodnuta, ze nedam starsieho do skolky od septembra, ak tak az potom od januara. Chcela som aby sme si na seba zvykli, a nejak sa spolu naucili fungovat. Rovnako aj skrz skolkarske choroby. Zazivam ale strasny tlak od rodiny, ze by som ho do skolky mala dat riadne od septembra, ze mu to pomoze, ze ho nemozem takto odstrkovat od kolektivu a uskodi mu to…. Davali ste v tejto situacii dieta do skolky?
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

Ja by som ho dala od septembra. Alebo potom až od ďalšieho septembra. Nevidím zmysel dávať ho v januári, uprostred roka, keď sú už ostatni zohratí a šíri sa najviac chorôb. A sledovala by som to dieťa. Nie seba, či ho chcem mať doma. Ale či ono je pripravené a vyžaduje kolektív alebo mu bude lepšie doma. Moji tiež išli skoro 4-rocni lebo vždy bolo bábätko ďalšie. A tiež som sa napočúvala od rodiny. Najmladšia už zasa išla pred 3. narodeninami,alebo už som išla do práce, a vedela som že to zvládne. Nič nie je správne alebo nesprávne len každému vyhovuje niečo iné. Skvelé, ak si mama môže vybrať.