icon

Darovať na detskú oslavu len darček alebo aj peniaze?

Včera o 16:42

Ahojte, rozmohol sa trend detskych oslav, kde sa pozyvaju spoluziaci zo skolky do pomerne drahych kutikov.
Co patri darovat? Iba darcek ako napr. omalovanku alebo aj peniaze vzhladom na nakladmu oslavu?

Strana
z2
mirage
Včera o 16:44

@anonym_autor aspoň 50 eur

thereisabear
Včera o 16:45

Peniaze by mi ani nenapadlo dávať. Hodnotnejší darček ako omaľovánku, aj keď aj tú môžeš pribaliť.

anonym_79ba61
Včera o 16:45

@anonym_autor to by mi ani nenapadlo. Ak rodičia organizujú oslavu v drahom kútiku, tak snáď na to majú peniaze. Dala by som darček tak v hodnote 5-10€ a hotovo. Nejake omalovanky, fixky, nálepky a hotovo.

danielahamar
Včera o 16:46

Peniaze? Za mňa nie, darček iba.

valria
Včera o 16:49

Čo sú toto za móresy?!

anonym_3368c6

My co sme robili bolo zozbierat sa matky tych deti co boli pozvane - mali sme stanovene 10€ - a kupilo sa nieco co to dieta chcelo/potrebovalo, podla toho co nam povedala matka. Vzdy ma to vyslo lacnejsie ako keby som bola musela kupovat ja sama. Nie 20 blbosti co sa narychlo pokupili u cinana

barka1

Peniaze skolkarovi? On bude platit tu oslavu? Ako ta to vobec napadlo?
Vymysel rodičov, tak nech to platia.

anonym_62bf64
Včera o 16:53
@valria

Čo sú toto za móresy?!

@valria vsak ked sa ucitelkam davaju už welnes pobyty alebo vylety do pariza tak aj tu sa mozu dat peniaze, ja sa necudujem už nicomu, ale mala som fakt dost ked som sa dozvedela ze vedlajsia trieda dava ucitelke v materskej skole na konci roka welnes

valria
Včera o 16:56

Inak, niektoré tie detské oslavy sú tak falošné pokusy nasilu zabezpečiť maznáčikovi "kamošov" a popritom sa ukázať pred inými rodičmi. Snobizmus.

anonym_62bf64
Včera o 16:57
@barka1

Peniaze skolkarovi? On bude platit tu oslavu? Ako ta to vobec napadlo?
Vymysel rodičov, tak nech to platia.

@barka1 rodicia už nevedia co od dobroty, už sa predbiehaju co kto donesie a ktora da co viac, teraz ked vidim tie plne obrovske tasky na zaciatku a konci roka, deti nosia torty na narodeniny do skoly, už aj na meniny, a neviem už aj co tak mam dost a neviem kam toto vsetko speje,

anonym_0451cd
Včera o 17:00
@anonym_62bf64

@valria vsak ked sa ucitelkam davaju už welnes pobyty alebo vylety do pariza tak aj tu sa mozu dat peniaze, ja sa necudujem už nicomu, ale mala som fakt dost ked som sa dozvedela ze vedlajsia trieda dava ucitelke v materskej skole na konci roka welnes

@anonym_62bf64 Inak, darček nad 50 Eur je už problém, sú na to špeciálne knihy na zaznamenanie takýchto darov ....teda mali by byť;). Netreba preháňať, aj keď si to tá učiteľka zaslúži.

anonym_62bf64
Včera o 17:04
@anonym_0451cd

@anonym_62bf64 Inak, darček nad 50 Eur je už problém, sú na to špeciálne knihy na zaznamenanie takýchto darov ....teda mali by byť;). Netreba preháňať, aj keď si to tá učiteľka zaslúži.

@anonym_0451cd prehanaju rodicia lebo sa predbehuju kto da viac, a co da vacsie

anonym_9821df
Včera o 17:12
@anonym_3368c6

My co sme robili bolo zozbierat sa matky tych deti co boli pozvane - mali sme stanovene 10€ - a kupilo sa nieco co to dieta chcelo/potrebovalo, podla toho co nam povedala matka. Vzdy ma to vyslo lacnejsie ako keby som bola musela kupovat ja sama. Nie 20 blbosti co sa narychlo pokupili u cinana

@anonym_3368c6 aj my to robime takto. Najlepsie. Aj z pohladu pozvaneho, aj ked pozyvame. Ak ide o velmi dobreho kamarata/kamaratku, kupime este nieco k tomu.

motylik2559
Včera o 17:13

@anonym_autor Ach tieto nafintene detske oslavy....no ale budis, kazdeho vec. Kazdopadne peniaze by som urcite nedavala, a preco ako? Oni sa rozhodli dietatu spravit takuto oslavu, nie vy ako hostia a ani ine deti ci ich rodicia nie. Takze uz ked maju na to a pozyvaju, tak normalne nejaku hracku dietatu, alebo nieco tvorive, neviem nepozname ho co ma dieta rado...Ale teda co som sa kedysi zucastnila jednej takejto oslavy (prvy aj posledny krat nastastie🙏😂) tak nikto nedaval peniaze v obalke ani nehovoril o peniazoch, normalne len darceky oslavujuce dieta dostalo🤷‍♀️

anonym_912a60
Včera o 17:16

@anonym_autor v žiadnom prípade by som
nedala peniaze. Nik nenúti týchto rodičov do drahých oslavy max ich márnomyselnost. U dcéry našťastie malo oslavu iba pár detí, ani veľmi sa navzájom ne pozývali . Vlastne som rada že mám augustové dieťa a vtedy bola škôlka, škola zavretá

domkakvet
Včera o 17:20

@anonym_autor peniaze nie, ale omalovanka je malo, tak este nieco k tej omalovanke.

ivicatolic
Včera o 17:25

Celebrity už zo škôlky???? 😂😁😂😁

anonym_92ccf1
Včera o 17:37

Ja som robila minulý rok môjmu synovi oslavu s kamarátmi zo škôlky. Boli predškoláci a oslavu sme mali doma u nás, máme veľký dom aj dvor, objednala som skákací hrad, trampolínu máme aj pieskovisko.
Syn dostal väčšinou lego Minecraft to vtedy letelo, od jedného dostal balóny a oblečenie, od ďalšieho sladkosti a prkotinky.
A to som každej mamine povedala že nemusia nič kúpiť že stačí dôjsť, no aj tak kúpili.

a0
Včera o 17:45

Ja sa riadim tým, že dávať peniaze je nevhodné, najmä, keď ide dávať darček dieťa dieťaťu. Pre blízkych kamarátov kupujeme do 30€, pre takých, čo ledva poznám do 10-15€ ale nie nejaký čínsky šmejd, vždy sa spýtam môjho dieťaťa, čo kamarát má rád, podľa toho viem, po čom sa obzerať.
Keď sme mali mini deti (do 2r) 4 kamošky, tak sme kupovali vždy spolu 1 darček.

anonym_0451cd
Včera o 17:54
@anonym_92ccf1

Ja som robila minulý rok môjmu synovi oslavu s kamarátmi zo škôlky. Boli predškoláci a oslavu sme mali doma u nás, máme veľký dom aj dvor, objednala som skákací hrad, trampolínu máme aj pieskovisko.
Syn dostal väčšinou lego Minecraft to vtedy letelo, od jedného dostal balóny a oblečenie, od ďalšieho sladkosti a prkotinky.
A to som každej mamine povedala že nemusia nič kúpiť že stačí dôjsť, no aj tak kúpili.

@anonym_92ccf1 Bol aj klaun a detský punč?;)

13uzivatelka11
Včera o 17:58
@anonym_0451cd

@anonym_92ccf1 Bol aj klaun a detský punč?;)

@anonym_0451cd čo závidíš že má veľkú záhradu? Prenajom skákacieho hradu na deň stojí od cca 24€.. môžeš si prenajať aj ty, už vieš že na to máš a nemusíš písať uštipačné komentáre.

anonym_0451cd
Včera o 18:13
@13uzivatelka11

@anonym_0451cd čo závidíš že má veľkú záhradu? Prenajom skákacieho hradu na deň stojí od cca 24€.. môžeš si prenajať aj ty, už vieš že na to máš a nemusíš písať uštipačné komentáre.

anonym_e09576
Včera o 18:42

my oslavy mavame kazdy rok .. ale nie v nobl kutikoch ... kde zijem je to normalne ..a ano davame aj poukazky do hrackarstva napriklad alebo peniaze- ked nechceme kupovat hovadinu .. omalovanka? pastelky? naozaj - kazde dieta tieto zakladne veci ma .. a radsej nech si nasetri a kupi nieco co naozaj chce...

svetlonos
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
Včera o 19:06

@anonym_autor
Ahoj, peniaze len ak by sa na darček zbieralo. My sme synovi kúpili jeden, čo chcel a na oslave bola krabička do ktorej mohol dať kto koľko chcel. Rodičia všetci súhlasili.
Tu sa dáva u nas za darceky od 5 do 25e - to skôr zriedka a hlavne keď sa mamy aj deti lepšie poznajú.
Zavolaj a opýtaj sa kľudne tých rodičov. Pokiaľ ti to nie je veľa, daj niečo za 10 e a je to.

anonym_85f4bd
Včera o 19:20

toto bola jedna z vyhod korony ze sa na 2 roky stopli trapne predrazene oslavy

anonym_0451cd
Včera o 19:23
@anonym_85f4bd

toto bola jedna z vyhod korony ze sa na 2 roky stopli trapne predrazene oslavy

@anonym_85f4bd ...ako pre koho. ( Mne osobne nechýbali, ale podnikateľom isto).

saxana000
Včera o 19:25

Nemam rada tieto reciprocne oslavy secret santov a podobne ale ked uz dostane dcerka pozvanie tak ideme spolu nieco vybrat 10-15eur je podla mna akurat.fixky omalovanky alebo diamantove/cisepne malovanie nalepky svietiace jojo nejaka klucenka spotrebny tovar co ich na chvilu potesi k tomu nejaka maskrtka a rucne nakreslene blahozelanie.netreba to prehanat.

marca12
Včera o 19:37
@anonym_62bf64

@barka1 rodicia už nevedia co od dobroty, už sa predbiehaju co kto donesie a ktora da co viac, teraz ked vidim tie plne obrovske tasky na zaciatku a konci roka, deti nosia torty na narodeniny do skoly, už aj na meniny, a neviem už aj co tak mam dost a neviem kam toto vsetko speje,

@anonym_62bf64 Mne ked kamoska hovorila ako to u nich v Ba funguje,tak som rada,ze zijem v zapadakove. Ucitelkam sa skladaju na dovolenkovy pobyt a podobne. Detske oslavy vyzeraju ako oslavy deti kralovskej rodiny. ...

anonym_c0cc1c
Včera o 20:31

Syn bol teraz nedávno na oslave kamosovi zo škôlky v drahom kútiku a doniesli sme darček za 30€. Peniaze by som škôlkarovi nedávala…

Strana
z2