icon

Dáte deti do škôlky alebo do školy, ak ich od 8.2.2021 otvoria?

2. feb 2021

Ahojte, zaujimal by na vas nazor, sama mam velku dilemu. Vsetci vieme, ako velmi to deti potrebuju, vratit sa medzi spoluziakov, ale tato situacia sa mi vobec nezda bezpecna :(
Rozmyslam, ze ak otvoria skoly, prvaka dam na nevyhnutny cas vyucovania a skolkara asi zatial vobec nedam :( hoci by som rada, no nemam dobry pocit.
Ako ste na tom vy?
ja nepracujem, cize mam mozno trochu vyhodu

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
heleninamama
3. feb 2021

@walteaa Ja som v živote na žiadnej očr nebola. A sú ženy, ktoré odrbavajú štát (čiže všetkých pracujúcich) nepochybne skvelí ľudia.
Veď je to tu denne samý príspevok o tom, ako získať, čo sa dá a nič nemusieť nerobiť. Ale skrývanie sa za strach z choroby znie lepšie, ako si priznať, že niekto je lenivý, neschopný, neuplatniteľný na pracovnom trhu. Proste je fakt, že pre mnohé dnešné ženy je dieťa len vhodným alibi, aby mohli byť roky doma bez úžitku - najlepšie od okamihu oplodnenia až po jeho dospelosť. A znie to tak obetavo...

jana_eyre_2
3. feb 2021

@heleninamama a tvoje deti nikdy neboli choré?

autor
3. feb 2021

ja som tiez prepadla cez vsetky statne davky :( nemam narok na nic! a nezaujima to veru nikoho....Nedobrovolne doma vychovavam pre stat dalsich platitelov dani 😂

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
kozova87
3. feb 2021

Do školy ísť musia takže nechápem čo riešite??? Dáte ich na PN?

heleninamama
3. feb 2021

@jana_eyre_2 Ver, že nie, majú výbornú imunitu, pritom nič extra nerobíme. Jeme, čo nám chutí, chodíme často von za každého počasia. Všetky sú aj komplet očkované, dokonca aj proti kiahňam, takže aj to sa im vyhlo. V škole chýbali tí starší len kvôli preventivkam. Ja sama som napr. tiež nikdy nebrala antibiotiká, asi to máme dedičné a aj mama spomínala, že ona ani poriadne nepoznala môjho detského lekára.

kika52621
3. feb 2021

Môj do škôlky chodí už od pondelka ja s manželom pracujeme malý bol doma 5 týždňov čistá katastrofa bol unudeny, nervózny, hlučný už aj on začínal byť na nervy teraz príde zo škôlky je kľudný, vyblazneny, krasne sa sám hra, nepisti, nevresti a nie je celý deň na rozprávkach. Keby bola škôlka u nás otvorená skorej tak si ho určite doma 5 týždňov nenechám je vidieť na deťoch ako veľmi im to chyba.

kozova87
3. feb 2021

Budete sa s nimi učiť doma, vezmete ich do roboty??? Očr už nedostanete

senta_sofia
3. feb 2021

Podla mna v mnohych oblastiach ani neotvoria, RUVZ nepovolia, nas primator uz avizoval, ze neotvoria, sme zle.

ankiki
3. feb 2021

Nie, nie je to povinné, hovorili to na tlačovke. Moje deti zatiaľ nepôjdu. Ostávajú ďalej na dištančnom vzdelávaní.

jana_eyre_2
3. feb 2021

@heleninamama tak to máš šťastie.. ja mám tak isto vedené a očkované deti a choré sú dosť často - synov mám astmatikov.. preto si nie som istá že nič v škole nechytia.. poznám ľudí čo majú z korony následky od leta a nie ľahké.. nie je mi to jedno pri týchto číslach..

@kozova87 ak nepôjdu tie moje, áno budem sa s nimi učiť doma.. ocr ani teraz nedostávam nikdy som nedostavala, nech si ho štát zozere a minie na antigenove testy..

ave17
3. feb 2021

U nás tiež neotvoria, a rodič staraj sa, zostaň doma bez roboty a ži...

loulou72
3. feb 2021

Urcite dam. Nepride mi mensie riziko, ked je so mniu a chodime obcas do lekarne, do banky ci na postu, lebo musime a nemam ju kde dat 😉 Nechcem z nej mat neprisposobivu osobku do buducna. Deti potrebuju socializaciu ako sol. Zvlast teraz, ked nikto k nam poriadne nechodi...

zuzkalujza
3. feb 2021

@mamickadusicka a potom sa cudujeme, ze sme, kde sme. Prave vdaka ludom ako si ty. Ignorantom.... Ked ti budu umierat tý, ktorych milujes na covid pred tvojimi ocami, tak mozno raz pochopis o com to je....

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
3. feb 2021

@zuzkalujza ale nooo, ved reálne tie ruská vonku sú choré....

abigail88
3. feb 2021

Ja nakoniec nedam, mame este 2,5 rocnu, s ktorou som doma, tak ani starsi nepojde do skolky. Zbytocne by sme riskovali, ked nemusime.

zuzkalujza
3. feb 2021

@mamickadusicka presne tak, vy ste toho dokazom

zuzkalujza
3. feb 2021

@maciatkolulu ano, niekde v prirode, ale nie na ihrisku kde je 30 dalsich ludi

mirka17
3. feb 2021

snád iba taký citát od Odina
Smrť sedí pred mestskými hradbami a čaká. Vojde vedec, sadne si k nej a pýta sa: ′′ Čo tu robíš?"
Smrť odpovedá: ′′ Idem teraz do mesta a zoberiem 100 ľudí."
Vedec vbehne do mesta a vydesene kričí: ′′ Príde smrť a vezme so sebou 100 ľudí! ′′ ′′
A tak všetci v panike vbehli do svojich domov a zavreli sa na dlhé týždne, zomrelo 5000 ľudí. Keď vedec odišiel z mesta, smrť tam stále bola.
Vedec jej nahnevane hovorí: ′′ Chceli ste si vziať 100 ľudí, ale bolo ich 5000!"
Smrť odpovedala: ′′ Vzal som 100 chorých a starých ako každý týždeň. Zvyšok vzal strach, za ktorý si zodpovedný!
Pripomína vám to niečo???

S týmto uplne súhlasím. Naše skorumpované média prostredníctvom vytretej vlády totálne vymyla ludom mozgy. Normálne ma fascinuje čo dokážu media spraviť s človekom. Sme jasným dôkazom toho, že pri dnešnej vyspelej technike sme zabudli používať vlastný mozog. Zerieme titulky novín aj s navijákom a pri tom sa ani nezamyslíme č,ije to pravda. Nechajte si tie Vaše deti len pekne doma, chudence malinké, radšej nech su doma ako v škole alebo vonku s kusom handry cez ústa, ktoré im určite nezabudnete dať, škôlky a život nechajte ludom ktorý sa chcu vzdelávať a žiť. Vy si žite v tej svojej bubline, v jednej izbe s ruškom na ustách a dezinfekcou na rukách a čakajte na lepšie časy. Odporúčam vám do konca života nevychádzať z bytu pod zámienku ochrany zdravia celého ludstva, nezabudnite poberať doživotnu pandemicku očr, a čakať že vírus si to len predsa rozmyslí a za pár týždnov pôjde smradiť niekde inde. Ani by som sa mu nečudovala, ani ja by som nechcela byť v tele somára. Takže teraz si pekne sadnite sa okruhly stôl a pomodlíte sa, vaše slova matovič určite vypočuje a tu hnusobu zničí. čo sa týka otázky, áno moje deti idu do skôlky v momente ako sa otvorí, áno moje deti zásadne nenosia ruška, moje deti trávia svoj voľný čas vonku a áno je mi to u riti. pretože moje deti su pre mna všetko, a ja nedovolím aby im partička bláznov zničila detstvo.

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
3. feb 2021

@zuzkalujza kde počas Lockdown a zákazu vychádzania je 30 ľudí na jednom ihrisku😂😉, ale je to fuk😉

maciatkolulu
3. feb 2021

@zuzkalujza kde počas Lockdown a zákazu vychádzania je 30 ľudí na jednom ihrisku😂😉, ale je to fuk😉

danielle799
4. feb 2021

@jaroe ale testovaný maju byt rodicia nie deti, ci som to zle pochopila?

lenja123
4. feb 2021

@danielle799 jeden rodič a dieťa ak má viac ako 10 rokov- čiže sa to týka maturantov, prípadne detí, ktoré sú z rôznych dôvodov ešte na 1.stupni, aj keď už má 10 rokov.

zuzkalujza
4. feb 2021

@maciatkolulu kde? všade......

malasandrika
Autor odpoveď zmazal
zuzkalujza
4. feb 2021

@mamickadusicka je mi vás ľúto. Nebudem to už ani komentovať, neznížim sa na Vašu úroveň!! Len zopakujem, ľudia ako Vy a vám podobný, ignoratni, sebci, ľudia čo majú potreby na druhých neustále útočiť a urážať ich, prirovnávať k ovciam, len pre to, že sa rozhodli rešpektovať nariadenia ktoré sú, či s nimi súhlasia, alebo nie, sú/ste dôvodom, prečo sa nachádzame v takej situácii ako sa nachádzame. Ak by každý na chvíľku zaťal zuby a vydržal fungovať podľa pravidiel, mohlo byť už dávno všetko inak. A vláda? Prosím Vás, čo by robila iná vláda? Presne to isté, ak nie ešte horšie.....