Dcérka má po presťahovaní problém ostať sama na poschodí
Dobrý den, pred cca 5 mesiacmi sme sa presťahovali z bytu do domu. A od vtedy ma dcéra problém ostať sama na poschodí - je jedno na ktorom - sama. Stačí že potrebujem na minúty zbehnut hore alebo dole už kričí že nechce ostať sama a dokáže mať až hysterické záchvaty. Zaujímavé je že v dome u starých rodičov nemá problém ist sama aj do pivnice 😅.. každý mi hovorí že si zvykne ale trvá to už strašne dlho a mám pocit že to práveže znáša stále horšie.. mal niekto podobnú skúsenosť ako riešiť problém s dieťaťom v rámci domu ????
neviem, kolko má rokov tvoja dcéra, ale my sme sa stahovali pred 3,5 rokmi, a moji synovia stále chodia spolu .. ani jeden nechce ist hore na poschodie alebo dole sám ... hlavne ked je vecer a je uz tma .. (a majú 7 a 5 rokov) 🙂
Niekedy volajú so sebou aj psa :D
Keby neboli dvaja, mali by sme podobnú situáciu 🙂
Ja to neriesim, tiez som sa velmi bála, ked som bola malá ... do tmy ani náhodou 🙂
Ďakujem za odpovede, dcéra ma 5 rokov a je fajn citat že sú podobne prípady😅
Ked sme sa stahovali z bytu do domu,tiez som sa bala ako si deti zvyknu,no zvykli si velmi rychlo a dobre,mozno vela urobilo aj to,ze spavali s nami v posteli a izby mali pripravene,ked budu vecsie.Potom sa same presunuli do izieb.2hy syn preto,ze muz chrapal a jeho to budilo.No zlaty bol.
@anonym_autor opýtaj sa jej na to
Určite to nie je nič nezvyčajné 🙂 Len proste potrebuje viac času, neboj sa, istotne si zvykne. 🙂 Každý sme iný.
Jasom odjakživa žila v dome a pamätám si, že prišlo obdobie, kedy som sa aj ja bála chodiť na poschodie do svojej izby. Večer za tmy ani nevravím 🙈 to som musela všade zapáliť a doslova šprintovať. Potom som vyrástla a prešlo to. Myslim si, že to nemáte ako vyriešiť, musí si tým prejsť sama.
Moja ma 10 a tiez s tym dlho mala problem. Mozno tak rok-dva dozadu sa to az zmenilo, ze uz jej to nevadi, uz aj sama doma bez problemov ostane. Ona sa napriklad rano zobudila vyse hodiny pred nami, ale nesla sa najest, lebo dole nikto nebol. Hore v izbe jej nevadilo byt sama, ked my sme boli na to istom poschodi. Aj napriklad do tmavej chodby niekedy nechcela sama ist. Musela som ist ja a zasvietit jej. A to byva v tomto dome od narodenia.
ja som dospela a nerada chodim sama dole a ked som sama doma, to je pre mna trest
@anonym_autor aj moj 12r syn mi vedel este nedavno vecer povedat, ze nechce ist na poschodie, lebo tam nikto nie je. U 5r je to normalne, zmena prostredia. U nas prvy mal problem niekde ostat sam...mladsi uz nie...to bolo myslim tym ze bol "jedinacik" 2roky.
Toto isté robi v poslednej dobe môj syn.Ide na WC,-mama pod so mnou.Som v inej izbe-mama kde si?Ma sa ísť hrať do izby na poschodí?jedine so sestričkou o 2 roky staršou alebo so mnou,mužom.Sam ani za nič.Mal 6 r v novembri.

moja teraz po prazdninach ostala taka. predtým bola aj hodinu sama v izbe hrala sa teraz každých 5min mami?? tato?? aj ked idem len na wc.. a to sme sa nestahovali nikam. Má 5r😨 a čaka nás o par mes stahovanie do domu. Dúfam, že to bude ešte horšie 😀