icon

Deti im robia zle

mariannastancelova
10. nov 2016

Ahojte mamicky .. chcem sa vas spýtat ci ste mali podobne skusenosti... a v podstate ani nveim co mam robit.
prejdem k veci..
Tak mam dve dcerky v skolke jedna je v jaslickach a druha predskolskej triede...a stazuju sa mi ze im deti robia zle.. napr..zlomila mi farbicky :(,nakreslila mi obrazok a jedno dieta jej to roztrhalo, vraj jej nadavaju... :( som velmi smutna a neviem ako pomoct dcerkam... je pravda som romka ,manzel nie je..a stale im hovoria vy ciganky..deti nechapu samozrejme .... ale stale im opakujem nech sa nenechaju ovplyvnovat inymi detmi , ze su sikovne ,krasne, mudre a nech si ich nevsimaju... pýtala som sa ucitelky na to a vraj o nicom nevie ..no pekne.....alebo drobcekovi som kupila papuce pacili sa jej cervene tak sme kupili cervene,tesila sa ze si ich do skolky obuje a reakcia jedneho krpca ma dostala .. pozrite ta ciganka ake ma papuce ..ze cervene... chcem plakat ...tak som hned povedala ucitelke mladsej ze to co ma znamenat,take male poriadne sa to vycurat samo nevie a uz vie rozoznat kto je aký to mi je výchova, a ze sa rada stretnem s jeho rodicmi... a ona kukala na mna jak puk ,onemela..
och som smutna kvoli detom.. Nechcem nikoho odsudzovat ale ako to ze taký malý cca 2,5 r.. a uz vie co ma povedat ??? toto mi je vychova 21.storocia...

Strana
z3
klya
11. nov 2016

@mariannastancelova absolútne sa ta nechcem dotknúť. No nie je najväčší problém v tom, že táto téma je príliš citlivá hlavne pre teba? Vieš, tiež už mi malá prišla zo škôlky a teraz zo školy so všeličim. Že je tučná, má škaredé oči, hnusné čosi, čo už si ani nepamätám (tuším nejaké oblečenie). No neriešim to smerom von. Vysvetľujem jej, že ľudia vypadaju rôzne, majú rôzne názory a páčia sa im rozdielne veci. A presne takto je to v poriadku a správne. Nemôžeme byť všetci rovnakí, bola by to nuda 😉

majaxy
11. nov 2016

Ja by som možno deti naučila, nech sú hrdé na svoj pôvod, a samozrejme, tiež sa k pôvodu hlásilla ty, pomohla im bojovať. Je smutné, že v dnešnej dobe deti musia toto zažívať, ale dopraj im hrdosti, resp. nauč ich hrdosti k svojmu pôvodu, možno sa ich problémy zmenšia, aj čo sa budúcnosti týka. Ja myslím, že vy sami sa v prvom rade nesmiete hanbiť za svoj pôvod, a dietky to budú mať trošinku lepšie

mariannastancelova
autor
12. nov 2016

@majaxy ja sa za svoj povod nehanbim ,aj detom stale ukazujem ze je dva typi ludi,a to je jedno akej rasy , si dobry ludia slusny,a potom ludia neprisposobivy a to je jedno akej rasy...ja som hrda na to ze som ciganka,lebo mozem ukazat ze aj cigani su normaly ,...

Strana
z3