Dieťa mi robí úmyselne zle a odvráva
ahojte mam doma 4 rocnu dceru v septembri jej bude 5 neviem ci to robi vobec niekomu dieta,ze vam dava najavo svoju lasku ci ja neviem co tim sleduje ze sa zacne maznat ale tak,ze sa vam aj valcuje po hlave tele ci pod. castiach tela alebo skace po posteli ako kazde dieta ale ked na nej lezite nevaha skocit aj na vas ako nie silno ale tak na to aby ste to zacitili staci za kazdu malickost odvrava ako odvravanie viem,ze patri k obdobiu vzdoru ale to jej uz niekedy presahuje medze ja viem ze v tomto je z casti chyba aj vo mne ze na dieta by sa nemalo kricat a mal by clovek snazit sa udrzat chladnu hlavu ale ked si nieco neda vysvetlit ani na 5 raz po dobrom tak priznam sa som nervak a nahulakam na nu viac nez dost a este je s nou aj problem ze ani na wc nemozem ist bez toho aby neprerusila hru a nezacala na mna kricat skratka nevydrzi sama bezo mna hoc som v susednej miestnosti viac ako 5 min. ak mozte pomozte,poradte lebo uz zacinam byt z toho dost zufala kedze som na nu sama otec bol totiz alkoholik
ja som to precitat zvladla 🙂 pravopis neriesim,ale to ci viem poradit 🙂 to len ku vyzsie uvedenemu komentu..tak dufam ze ti niekto poradi,lebo ja poradit neviem... :/
@ennylilith jeeeej.... tusim pises o mojej malej.... 😀 zrovna na ma skocila ze som skoro zletela z postele.... tiez odvrava a dokaze byt protivna hodne dlho....... niekedy musim zatinat zuby..... 😀 .... starsia dcera sa vzdy cuduje ako to mozem vydrzat..... a tiez je na mne ako ceckave teliatko..... tiez som vela s mou sama.....pevne nervy hlavne.... vela veci treba ignorovat.... fakt mam presne to iste..... 😀
a v čom je problém? tvoja dcérka je úplne normálne zdravé dievčatko, nerobí ti absolútne nič naschvál, správa sa úplne adekvátne k svojmu veku (mám doma 2 exempláre, vo veku 4 a 5,5 roka, takže ťa ubezpečujem, že je to ok....)... aj to odvrávanie
chodí do škôlky? v čom spočíva jej nesamostatnosť? vie sa napapať, či poobliekať sama?
presne ako píšeš... treba si zachovať chladnú hlavu a pevné nervy... v dcérke nevidím - na základe tvojho popisu - žiaden problém 😉
Hmmm..mozno divna rada, ale...skus sa akoze rozplakat, ked ti ublizi...povedat, ako ta to boli... mozno sa uvedomi troska 😉
Ahoj, neviem si poradim, ale uz len tým ze si nervak, to musi prestat, kazdej mamine prasknu nervy obcas jasne, ale stalym krikom si ublizujes presne takto, a to ze dieta je niekedy ako z divých vajec je tiez normalne, u nas sa aspon raz za den musia baby poskriepit. a ze sa mazna bud rada, u mojej starsej je to uz sporadicke. a odvravanie, tiez treba razne vysvetlit. ako pubertaci tak aj male deti odvravaju.
a ohladne toho wc...ODKEDY MAM DETI SOM SAMA NA WECKU PORIADNE NEBOLA 😀 😀
Treba ju niekomu strcit a oddychnut si, potom aj tie jej vyciny budu znesitelnejsie...
@ennylilith ahoj, a dávaš ju do škôlky? podľa mňa by asi pomohlo byť v kolektíve medzi deťmi, moja je rovnako stará, tiež sa ku mne túli, a hovorí ako ma ľúbi 🙂 , občas tiež odvráva, ale keď neposlúchne na druhý krát pošlem ju do kúta na 10 minút, alebo jej šuchnem po zadku a potom už vie že si nemôže robiť iba po svojom. Keď sa chce napr. napiť, vysvetlím jej, že teraz mám robotu a ide si zobrať pohár a vodu si napustí v kúpelni, keďže tam máme nižšie umývadlo. Alebo jej dám na hranie napr. štipce na prádlo a zabaví sa aj hodinku. Ja viem, že v dnešnej dobe bitky moc neschvaľujú, ale podľa mňa capnutie po zadku je účinnejšie ako zvyšovanie hlasu a potom má chudák matka nervy, a zlú náladu. Aj my si musíme zdravie šanovať. Ale toto je môj názor, čiže nechcem nikoho urážať, tak to prosím berte z nadhľadom.
Skús s dcérkou chodiť viac medzi deti, prípadne pozvi kámošku na kávu a decká nech sa hrajú, nevšímajte si ich. Daj im tam nejaké chrumky,alebo keksíky, niečo na pitie, aby mali všetko poruke. Držím ti palce, a neboj určite z toho vyrastie 😉
@25daniela ano suhlasim ze takto ano, ale je to tiez len docasne , a situaciu to maminke nejako neriesi..
Aj ked stale neviem co na tom je na riešenie, nakolko je to male dieta , ktoremu jednoducho treba pri nejakych odvravackach a podobne vymedzit a ucit ho pravidlam, a spravaniu. jednoducho mu dat najavo co ano , co nie a urcit hranice. ale inak si myslm ze mala je v normalnom vyvoji co sa spravania tyka. Dolezite je ako sa k tomu postaví maminka 😉
Ak sa mýlim kludne ma opravte
@marse no, ja u seba by som to tak chcela, velmi by mi to pomohlo 😀 😀 😀 ibaze ja moje nemam kde dat, tak aspon sem tam do detskeho kutika a skolka je zaklad. U kazdeho vznika ponorkova nemoc, kamoska na pokec je tiez super rada a hlavne si dieta sem tam nevsimat. Mna uz nikto nepresvedci, ze sa clovek nerodi uz s takmer vsetkym, coho je schopny a co dokaze... Vychovou sa nieco ovplyvni, ale podla mna malo az velmi malo.
@25daniela to podne dobre kazdej mamine 😉 🙂
kedze si presvedcena tak tvoj nazor menit nejdem 😀 ( ja som ta z tolerantnejsich konickarok ) 😀
Ale zase ja osobne som nazoru ze aj dieta , narodene so vsetkým čoho je schopne , musi mat svoje hranice a postaveny od rodicov mantinel. Lebo keby som svoje deti nekorigovala verim , že by sa mi v 15 s prepacením za vyraz vysrali na hlavu. A to su to tiez zive striebra, ale zvladame to. Vychovou, komunikaciou, a pravidlami. 😉
@marse na rieseni je jedine pohoda maminky, preto tak ako vravim a to pomaha vysporiadat sa s tym, ze jednoducho to dieta nie vzdy bude spolupracovat a spravat sa podla nasich zelani, aj ked jasne vymedzime co nie a co ano. A este byt v spolocnosti niekoho ineho a okukat neake finty, staci zmenit pohlad na vec cez niekoho ineho situaciu napriklad.
Ja uz ked neviem kam ďalej, si poviem ze nic netrvá večne a vsetko raz skončí. Mam 3 deti a pomáha mi to neskutočne ☺
@ennylilith ahoj tiez nieco podobne riesim so starsou dcerou - som nasla taky celkom dobry clanok a uviedla som veci trochu do praxe ...celkom to funguje ....inak u nas plati ,ze ja kricim -decko krici ....som nervozna -decko je nervozne ....som kludna -decko je kludne ....s polutovanim som nakoniec konstatovala ,ze je len zrkadlom pre mna -tak pracujem na tom aby som to zmenila 😉
No, kamarátka má podobnú malú aj roky myslím sedia a je to katastrofa. Ide mi zbúrať byt keď k nám prídu. Ale tam je problém, že nechodí do škôlky a robí si s rodičmi čo len chce. Autorita žiadna. A smutne je aj to že kamarátka si tú autoritu nepraje. Vyzerá to hrozne a neviem ako bude dievča fungovať v škôlke. Tam je chyba u rodičov. U teba neviem. Myslím že je aj neskoro na začatie niečoho. To bola vždy taká či len teraz. Podľa mňa to datie ku niekomu je dobrý nápad. Najlepšie k policajtom. Tá mala sa ich bojí. Myslím že by jej ani po zadku neuškodilo. Ale nemám dieťa tak nejdem mudrovať. Ale robiť niečo treba!
Samozrejme, ako urcit tie hranice, to je na dlhu debatu, ale je na to literatura, to musi sam kazdy v sebe vybudovat, aj u mna to dozrieva postupne a musi to ist zvnutra ako ked sa niekto zatne ze schudne... Proste pevna vola a nedovolit nikdy viac ako som uz raz povedala.
@tintinamartina Aj ja mam 3 a skusanie je stale... Ale trpiet preto ze mam deti, z toho som uz pradavno vyrastla..
Ako raz jeden spoluziak z vysky, ked boli u nas povedal, ked polrocne babo, lebo mu isli zuby stale plakalo "Toto je radost?" Aj tej radosti sa treba naucit...
to že to robia skoro všetky deti v tomto veku neznamená,že je to správne.deti potrebujú hranice pre ich vlastnú bezpečnosť.takže ak robí niečo,čo ti vadí,tak treba najskôr po dobrom vysvetliť a ak nechápe,že sa to nesmie,tak idú tresty.......................nemôžeme im dovoliť všetko,aj ked ich milujeme,pretože tak im viac ubližujeme,možno nie v tomto momente,ale o pár rokov....................... 🙂
@ennylilith dieta nevie absolutne uvazovat do dosledkov, najma nie dieta jej veku. Cize jej momentalny napad skocit na teba ona vobec nevie vyhodnotit s predstavou mozneho nasledku ublizenia. Takze umysel ublizovat Ti prosim Ta nehladaj, je to od veci. Treba ju len usmernovat, ze pozor, mozes mi ublizit, bolelo a pod. Neustale opakovanim, to je uplne samozrejem pri detoch a najma v urcitom veku. Cloveka huba boli, co si budeme nahovarat, ze? Ale jednoducho upozornis raz a nasledne dieta zopakuje rovnaku blbinu len v bledomodrom a musis svoje upozornenie zopaknut znova. Tak to je. A nikdy to inak ani nebolo Len mam dojem, ze tato moderna doba so sebou priniesla na deti poziadavky a naroky, aby sa uz rodili vychovane, plne uvedomele a snad aj plne sebestacne. To co je normalne a prirodzene je povazovane za prekazku a je hned diagnostikovane. 😝
Takze klidek, dieta sa Ti prejavuje uplne normalne a tebe neostava nic ine len byt v strehu ako miliony inych matiek po celom svete. A upozornovat, upozornovat, upozornovat .....az nastane ten den, kedy tvoja dcera bude vediet, ze skokom matke na hlavu jej moze aj vazy zlomit. Teraz o tom ani netusi 😎
Tusim sa tu pletu pojmy. Jedna vec su mantinely a druha vec je schopnost dietata rozlisovat a domyslat veci do dosledkov. Necakajte od 4 rocneho decka, ze vie odhadnut a domysliet si ako skokom ci inym vypadom moze ublizit. Nie su toho schopne, tieto schopnosti postupne dozrievaju. Deti su schopne o nasledkoch svojich cinnov uvazovat az okolo 8 rokoch a neskor.
@jabadaba ano jedna vec su mantinely, ktore by sa mali udavat pri vychove , lebo ak dovolime 4 rocnemu decku odvravat, tak v puberte to bude robit dvojnasobne.
a druha vec ako pišeš je ze dieta nevie rozlisovat dosledky cinov, suhlasim, preto sme tu my matky aby sme im vysvetlovali a vysvetlovali a vysvetlovali dokola 😉
ahojte....ja mám doma 7-ročného čerta 🙂 ...neviem si s ním rady. chodí do prvej triedy , počet poznámok už ani nerátam a to jeho správanie je strašné.učiteľka tvrdí , že ako žiak je ok , je chytrí a ide mu učenie.jeho problém spočíva v tom , že stále robí zle druhým spolužiakom , a tý sa neustále sťažujú.Lukáško my ale tvrdí , že oni sa iba hrali...... nerada ho bijem ,všetko riešim krikom.niekedy ma až hrdlo bolí.popri tom ale vidím že ma vôbec nevníma a má ma ako sa hovorí "na háku".doslva my skáče po hlave.... ale ked už je toho veľa dostane a poriadne . vie ma totálne vytočiť a ešte sa my smeje do tváre. ešte k tomu som tehotná a nervy sú na dennom poriadku....po večeroch plačem a rozmýšlam nad tým , kde som urobila chybu....milujem ho celým mojím srdcom a oto viac ma to bolí že sa takto správa...neučila som ho byť zlý , robiť deťom zle , papulovať , .........dlho som hladala riešenia ako to zmeniť. nepomáhajú tresty , ani ten krik , ......skôr ešte ja dostanem hubu.....poprosila som o radu detskú psychologičku.....tak snád my ukáže cestu ako na môjho čerta......o pár mesiacom už nebude sám a ja mám obavy ako to s ním zvládnem.....tak my dievčatá držte palce.....
@veva45 jeeej je dobre vediet ze som neni takto sama a kolko ma malinka 🙂
@dejnas jej nesamostatnost spociva v tom ze idem napriklad len na wc alebo jem vedla v kuchyni a uz krici mami,skratka nevydrzi ani 10 min. sama a to neprehanam
@25daniela no to je dobra rada viem,ze by sa mi tim ukludnili nervy ale nemam komu. babka otvorene priznava ze ona na to nervy nema
@julincek mala chodi do skolky takze s detmi je a viem ze keby bola aj v case ked je doma bola s rovesnikmi zeby sa prehrala,ale nemame na okoli ziadne dieta s ktorym by sa hrala takze ma aspon tie zvieratka 🙂 a ty pises o klasickom odvravani ze ju vyhresis das na zadok a je pokoj ale u mojej vyhresenim alebo danim na zadok dosiahnem presny opak este vyssiu agresivitu aj ked musim priznas ze uz sa to aspon trochu upravilo aspon to robenie mi zle ale odvravanie a to ze nevydrzi bezo mna ani chvilu vobec
@marse a tie hranice urcis cim? lebo kazdy trest sa u mojej malej skonci len vacsou trucovitostou ci je to kricanie,ci do kuta,ci cokolvek vzdy ked jej dam trest tak zacne plakat a aj tak ho nespravi len viac zuri

@ennylilith .....neda sa to citat.Prepac,hrozny pravopis